Je tento test pre druháka príliš náročný?

Nie,.nie je náročný, práveže pre druhý ročník z tých ľahších, mám teraz druháčku a povedala by som, že píšu ťažšie testy
Úloha 11 (ktorá mala byť 12 🙂) nie je pre druhákov. Skôr pre tretiakov a štvrtákov. Je tam v podstate spodobovanie a písanie veľkých písmen na začiatku slova. Úloha 3 mi príde uplná blbosť. Zdržiava to, a deti ktoré nevedia kresliť, to môže úplne rozhodiť. A ešte do tak malého priestoru 🤦🏻♀️ Radšej by som tam vložila obrázky, a deti by označili ten, ktorý dané slovo vystihuje 😏
u nás toto píše môj prvák.
Mne príde príliš ľahký.
U nás syn máva ťažšie testy...
Velmi lahky. Tebe sa zda narocny?😯
@benit je tam druhacke ucivo, dz, ch, dvojhlasky, rozlisovacie znamienka, slabiky, pocet slov vo vete, zas neprehanaj
@senta_sofia slabiky a pocet slov vo vete sa ucia uz prvaci. Ch, dz nevidim a dvojhlasky sa testuju uplne ina. Nie ze dopln vhodnu, ale dopln ia, ie, iu alebo ja, je, ju. Aby dieta vedelo kde dvojhlaska je a kde nie.
Ucim uz x rokov a toto nie je vhodny test na koniec 2.rocnika. nezistis tu vedomost 3/4 uciva.
Vobec nemusi byt ten test dlhy a narocny. Zasa aby sme sa v tomto rozumeli.
@senta_sofia slabiky a pocet slov vo vete sa ucia uz prvaci. Ch, dz nevidim a dvojhlasky sa testuju uplne ina. Nie ze dopln vhodnu, ale dopln ia, ie, iu alebo ja, je, ju. Aby dieta vedelo kde dvojhlaska je a kde nie.
Ucim uz x rokov a toto nie je vhodny test na koniec 2.rocnika. nezistis tu vedomost 3/4 uciva.
Vobec nemusi byt ten test dlhy a narocny. Zasa aby sme sa v tomto rozumeli.
@benit dž je hned v uvode. Otazka znela, ci je tazky, nie, nie je. Uz to, ci je vhodny, nevhodny, ako je zostaveny je vec druha. Autorka nepise, ci to mali ako koncorocny, ak ano, suhlasim, ze je obsahovo nevhodny. Bohuzial, obdobnych testov je na zborovni vela.
Aktuálne mám druháka a teda ich testy mi prídu ťažšie.. môj syn to celkom zvláda, ale už strašne chce prázdniny..
Naša prváčka by ho zvládla určite, príde mi ok, aj celkom dobre naškálovaný, že sú tam aj akože ľahšie/ťažšie úlohy, aby každý mohol ukázať ako mu čo ide.
Čo sa obsahu týka, neviem zhodnotiť.
Nas druhak mal tvrde makke spoluhlasky, dvojhlasky, doplnanie i,í, y,ý v slovach - mali aj taky papier s vynimkami, rozdelovanie slov na slabiky, doplnanie spravnych interpunkcnych znamienok.. ale aj taketo mavali predtym. Ale to skor na zaciatku druheho rocnika.
Baby ucitelka dala uplne iny test aj ked povedala ze bude vela uloh z toho som zvedava aku syn donesie znamku
@benit je tam druhacke ucivo, dz, ch, dvojhlasky, rozlisovacie znamienka, slabiky, pocet slov vo vete, zas neprehanaj
@senta_sofia ale @benit má pravdu 🙂 Druhácke učivo zo SJL je abeceda, usporiadanie podľa abecedy, hlásky: samohlásky, spoluhlásky, dvojhlásky, tvrdé, mäkké, obojaké, druhy viet.
Test je na zborovni a je označený ako výstupný pre 1. ročník (pre mňa absolútne zbytočne veľa úloh, pričom pomocou štyroch cvičení dokážem zistiť, či dieťa zvládlo učivo 1. ročníka, ale ok....), resp. vstupný pre 2. ročník.
Takže nechápem, ako mohla dať toto p. učiteľka druhákom ako opakovanie na výstupný test v 2. ročníku.
Ta úloha 11 tam nemá čo robiť.
@senta_sofia ale @benit má pravdu 🙂 Druhácke učivo zo SJL je abeceda, usporiadanie podľa abecedy, hlásky: samohlásky, spoluhlásky, dvojhlásky, tvrdé, mäkké, obojaké, druhy viet.
Test je na zborovni a je označený ako výstupný pre 1. ročník (pre mňa absolútne zbytočne veľa úloh, pričom pomocou štyroch cvičení dokážem zistiť, či dieťa zvládlo učivo 1. ročníka, ale ok....), resp. vstupný pre 2. ročník.
Takže nechápem, ako mohla dať toto p. učiteľka druhákom ako opakovanie na výstupný test v 2. ročníku.
@sella38 tvrde mekke je zcivo tretieho az tam su vybrane slova ci?
učia sa tvrde a makke spoluhlasky. Tam uz maju vediet pouzivat i a y. Aj vynimky sa učia. Aj kde sa po L pise y. Pri obojakych im ešte hovoria v diktatoch či i alebo y. Mám druhačku. Mali vystupny test omnoho tazsi. Toto mali v prvom ročniku.
@sella38 opakujem, otazka znela, ci je tazky pre druhaka - odpoved nie je. Ci je vhodny alebo nevhodny otazka nebola. Druhak by hadam mal vediet ucivo z 1.rocnika, ci? Druhacke ucivo rozvija a nadvazuje na to, co zacali v prvom. Autorka sa nevyjadrila, ci to mali ako zaverecny. Ucitelka im to mohla dat len na precvicenie. Jej dieta tam malo chyby, takze pre mna ako rodica signal, co treba precvicit. Netreba hned hejtovat.
@sella38 opakujem, otazka znela, ci je tazky pre druhaka - odpoved nie je. Ci je vhodny alebo nevhodny otazka nebola. Druhak by hadam mal vediet ucivo z 1.rocnika, ci? Druhacke ucivo rozvija a nadvazuje na to, co zacali v prvom. Autorka sa nevyjadrila, ci to mali ako zaverecny. Ucitelka im to mohla dat len na precvicenie. Jej dieta tam malo chyby, takze pre mna ako rodica signal, co treba precvicit. Netreba hned hejtovat.
@senta_sofia ano zaverecny a kde boli chyby
Toto je prvácky test. Druháci uz riešia gramatiku.
@autor Makcene, dlzne, zle prepisane slova
@senta_sofia písmená ch, dz, dž, dvojhlasky, de-te-ne-lenvitaju a píšu prváci.
Úloha 11 (ktorá mala byť 12 🙂) nie je pre druhákov. Skôr pre tretiakov a štvrtákov. Je tam v podstate spodobovanie a písanie veľkých písmen na začiatku slova. Úloha 3 mi príde uplná blbosť. Zdržiava to, a deti ktoré nevedia kresliť, to môže úplne rozhodiť. A ešte do tak malého priestoru 🤦🏻♀️ Radšej by som tam vložila obrázky, a deti by označili ten, ktorý dané slovo vystihuje 😏
@maya_hi snáď to nemyslíš vážne- už prváci sa učia písať mena s veľkým písmenom, čítajú a píšu slová s dvojhláskou…majú vyhľadať a opraviť chýbajúci mäkčeň… sú to obyčajné úlohy zo šlabikára…tentontest by zvládol úplne priemerný prvák na konci školského roka
@senta_sofia písmená ch, dz, dž, dvojhlasky, de-te-ne-lenvitaju a píšu prváci.
@palicka ved o tom pisem, prvaci pisu, druhaci rozvijaju, preberaju tieto pismena znova, to iste de-te-ne-le, prvaci zacnu, druhaci rozvijaju
@autor To len tak namatkovo, co som prebehla
No nemajú to tie pani učiteľky ľahké dnes. Keď sa matky už sťažujú aj na to akú dala písomku. Najlepšie aby poslali písomku dopredu rodičom na schválenie...chora doba
No nemajú to tie pani učiteľky ľahké dnes. Keď sa matky už sťažujú aj na to akú dala písomku. Najlepšie aby poslali písomku dopredu rodičom na schválenie...chora doba
@lienkashcj kde som sa stazovala?? Ano cely svet to ma tazke s ludmi ako ty ktori necitaju s porozumenim ale dopredu vymyslaju a do yslaju veci teba by som v robote mat nechcela😀
V pobode test
Tvrdé a mäkké spoluhlasky sú učivom druhého rocnika. Vybrané slová sú po obojakých spoluhláskach.
Ty tu otazku, A KDE BOLI CHYBY? myslis vazne? Fuha. Cize ty nevidis chyby, a este sa ti ten test zda narocny. Bud si niekto zase chce porypat, alebo ma chlapec doma problem 😔

@senta_sofia ja reagujem na teba, ze to nie je prierez ucivom. Druhacke ucivo tam vobec nie je