icon

Je to šikana?

anetka3333
13. sep 2016

Milé mamičky poprosím Vás o vyjadrenie názoru ..mám problém so synom štvrtákom.Od prvého ročníka ako nastúpil na žš ho v triede pravidelne s menšími prestávkami najprv slovne neskôr i útokom napádal spolužiak..Napr. uvediem pár príkladov na TV mu podkopával nohy ked ho obehol strkal ho začínal sa drgať až to skončilo vzájomnou bitkou .Syn je inteligentny avšak tiež si nedá skákať po hlave ale prvý nezačína sa biť to mám potvrdené aj od učiteľky..Avšak po týchto potýčkach viac menej sa to ako tak utriaslo riešilo sa to s učitelkou riaditelkou vychovávateľkou s rodičmi ktorí sa samozrejme svojho syna bránili a matka sa rozplakala to isté robí aj jej syn ked sa niečo rieši začne plakať pritom ten chlapec nastupoval do 1r.takmer 8r. mal 2x odloženú školskú dochádzku je vysoky silnejší..Podala som sťažnosť riaditeľka sa vyjadrila ,že zrejme chyba bude asi v mojom všetko prekrutila a samotného chlapca ,ktorí si začína ...urobili obeť ..vraj ak sa mi nepáči mám ho preložiť ale ja nevidím v tom riešenie nakoľko s ostatnými detmi vychadza v pohode i s dievčatami .Môj syn začal ešte v tretom ročníku sa zajakávať boli sme za psychologičkou kt. ho otestovala mala s ním sedenia a povedala že je to s tej šikany..Tretí deň v škole ho znova napadol ten spomínaný spolužiak načo som učitelke majú novu napísala e-mail kde som jej popísala všetky skutočnosti od prveho ročníka až po sučastne problemy s rečou..Na rodičovskom združení uplne spravili s môjho syna ,že za všetko je vinny on a z agresora obeť. tým že som arumentovala sychologičkou a šikoanou bola ku mne učitelka nepríjemna.. kričala ,že to všetko preháňam načo som ju rázne usmernila ....ako mám dalej postupovať prečo sa zakrýva vinník?Mám predsa vyjadrenie psychologa kde je precitlivelost a následna šikana zodpovedná za zajakavanie ..ako mám dalej postupovat ako to mám riešiť prekladať ho nebudem ...s ostatnými spolužiakmi problém nieje ...s jeho rodičmi sa nedá spolupracovať riaditeľka sa len vyhráža nech ho dám preložiť ...porosím o názor................................................................................................................................................................................................................

Strana
z3
katka253111
16. nov 2016

@hamlet skoda, ze dnes si ucitel nemoze dovolit na dieta ani krivo sa pozriet... nieto este potrestat... to by uz bol na sude a rozpitvavany vsetkymi komercnymi televiziami a v kazdom bulvarnom denniku... hroza

hamlet
16. nov 2016

@katka253111 bingo,ale aj to fungovalo kedysi inak,len im nehovorili deti integrovane a nebolo ich vela.Ale,bez mihnutia oka boli v osobitnej skole.Teraz?Musis dat suhlas,ci ho das do speci skoly. Samozrejme nie lebo by zjavne rodicia neprezili tu hanbu.Ja lutujem v dnesnej dobe aj pedagogov,dnes ucit je za trest.

katka253111
16. nov 2016

@hamlet ja ucim, aj ked som na MD uz 2roky...a mam to rada, ale je to fakt dost narocne... vyhoviet kazdemu... a mnohokrat aj vrtochom rodicov...lebo ti vedia lepsie co a ako...

hamlet
16. nov 2016

@katka253111 jasne,ze fyzicke tresty sa dnes nemozu robit,ale podporovat to tym,ze sa budem rozpravat zdrobneninkami a nezvysim hlas,len nejake podanie si ruk a ospravedlnovanie,nic neriesi lebo agresor vidi,ze mu nic nehrozi,tak to bude robit dovtedy,kym neublizi na zdravi?To uz potom nepomozu ani media.

ramone_666
18. nov 2016

Zrejme ide o syna sponzorov školy alebo o nejakú rodinu niektorého učiteľa, preto sa to zakrýva

ramone_666
18. nov 2016

@sisaka asi si nechcú pustiť sponzora, tak si to odserie nevinné dítě

99renca
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
31. mar 2017

Ahojte, pripájam sa, tiež máme v triede šikanu, riešim to celý týždeň, môj malý vracia už druhý týždeň - úplne zdravý chlapec, s chlapcom tyranom som si to vybavila sama - len slovne, povedal mi medzi rečou, že ak sa ho dotknem, tak zavolá policajtov, a ja som mu nato, že nie on zavolá policajtov, ale ja pôjdem do školy za učiteľkou - aj som bola, za riaditeľkou a potom zavolám policajtov, jasné, hral zo seba frajera, to hovorím o piatakovi. Celý týždeň chodím pre malého po 2-3hodine, čo stále vracia,dnes tak isto, poobede ako príde domov je ok, snažím sa vybaviť psychologičku, nech ho preklepne, ako moc je šikanou zasiahnutý a aby som sa ja vedela brániť v škole pred riaditeľkou, keď sa tam dostanem, obvodná o tomto všetko vie, kedže sme už boli u neurolog., na sone brucha, testy od výmyslu sveta, z jednej strany sa teším, že mám úplne zdravého chlapca, ale toto ja už psych.nezvládam a dnes som sa dozvedela úplne náhodou, že aj u staršieho 8.ročník mi to pokračuje / zas nič nepovedal/, tiež šikana zo strany spolužiaka, kt. s ním chodí od jasiel a jeho mamička si myslí, že je naj chlapec. Nie je už týždeň doma, tak som zvedavá, čo mi nato povie, až pol roka som nič u neho neriešila a vidím, že ide koniec roka a zas budem riešiť.
Baby, ale ja som v obidvoch týchto prípadoch prišla nato, že za všetko to, ako sa správajú tie deti môžu rodičia.

novana
31. mar 2017

@danielahamar a skôr ako si na to prišla, si žila v presvedčení, že sa dieťa vychová samo?

katka0123
31. mar 2017

@cory sikana zial funguje uz vo skolke.

danielahamar
31. mar 2017

@novana nie samo, ale real je to, že rodičia ich v tom podporujú a myslia si, že majú doma anjelikov a sú len v zlom kolektíve

erinne
3. apr 2017

@cory @katka0123 bohuzial je to tak😣u nas v skolke napr bolo "ak sa chces s nami hrat, tak sa poprhli zihlavou" apod.. ucitelky neriesili. Akurat moje dieta bolo zle, lebo place. A po psychologoch tiez budeme chodit my. Vsak my mame problem..
Cele zle😬😡😣😤

cobhan
3. apr 2017

@novana zijem v zahranici a mozem porovnavat...problemom je to, ze skoly nezasiahnu, hlavne ak ide o privilegovane dieta, aby nahodou nestratili sponzora. Ruky nohy mozu inym detom polamat a aj tak sa to riesit nebude, lebo skola si to svojim sposobom nemoze dovolit. A to sa nejedna len o spravanie medzi detmi, ale aj spravanie dietata k ucitelom (lebo si to moze dovolit). Tu sa s tym ne**ru...dohovor a podla moznosti urovnanie so spoluziakom, nechanie po skole, podmienecne vylucenie, docasne vylucenie a ked ani to nepomoze, tak mileho rodica aj s prirastkom poslu niekam inam. Ja som tu riesila pripad, kedy sa od nasej spoluziacka pokusala vymamit darcek, akoze si vymenia na vianoce a aj jej povedala, ze co jej mam priniest. Nasa z toho bola mierne mimo, ze co ma teda robit, lebo za nou tato stale chodi a pyta darcek a ze aj tak ma pocit, ze ked jej ho ona prinesie, tak bude nedostane nic alebo len nejaku blbost (mlada chcela make-up asi za 30 Euro). Tak som naklusala do skoly, zastupca aj riaditel sli hned riesit, poobede mi volala zastupkyna pre prvy rocnik, ze sa ospravedlnuje za problem, vsetko vyriesene, mladej vysvetlili, ze toto sa nerobi, ospravedlnila sa nasej a k tomu dostala mesiac podmiecne vylucenie, takze stacilo, aby dosla neskoro na hodinu a mala by pruser (resp. rodicia by museli vymysliet, kam na dva tyzdne upratat dieta a v skole by musela vsetko dobiehat sama)

hamlet
3. apr 2017

@cobhan Bola som svedkom,ako ziaci 2.st.poza chrbat zastupkyni,s ktorou mali pre prestavkou hodinu,vyskakovali,skaredo nadavali a nepovedala ani makke f,takisto,dozorkonajuca ucitelka neriesila rozlietane deti,ktore sa sem tam kopli,zahresili a ja sa nestihala cudovat.Ale vsetko je o rodicoch.Matka dietata prvaka na celu chodbu pred detmi tak odplula,ze fuj hanba jej a potom sa clovek cuduje.Ziadna moralka,ziadny respekt.To prislo s dobou a mozeme to vychovavat,kolko chceme,ked je toho zleho vela.

andrea2603
3. apr 2017

Aj dcéra mala takú "divočinu" v triede, nik si s ním nevedel dať rady. Ja som si ho len raz odchytila a teda jasne stručne povedala, že nech si zapamätá môj ksicht, lebo ešte raz sa bude moja dcéra sťažovať, tak si ho počkám a potom zažije čo ešte nezažil, keď si s tebou nevedia dať rady iní, tak ja veru áno! Viem, že nepedagogické ale ... dcéra nikdy viac sa na neho nesťažovala dokonca povedala, že veď on nie je až taký zlý, aj obrázok jej nakreslil.

hamlet
3. apr 2017

@andrea2603 Toto som mala ja s ciganom,jasne,ze sa nemozem starat do druhych,ale viem ako su chraneni,tak som mu povedala svoje ja a zatial mame pokoj od neho,skor sa mi zda,ze sa pcha do zadku mojmu dietatu.Nasiel si iny objekt a tiez zakrocil otec Hadam si nedame otlkat deti a dokonca tymi,co vykrikuju,ze sme rasisti.

danielahamar
3. apr 2017

@andrea2603 niečo podobné sa začína diať u nás, tiež po mojom vrieskaní sa sám od seba prišiel chlapec ospravedlniť, ja som to od neho nechcela, lebo viem, že on sa nezmení, a tiež je podľa všetkého chránený druh, dnes začal pondelok, takže dúfam, že mi zas nebudú volať, že vracal od strachu.

katka0123
3. apr 2017

@erinne zial, poznam to. Skupinka deti prominentnych rodicov rada rypala do slabsich / mensich. Ked sa dieta ozvalo, dostalo este vynadane, nech nezaluje. Tie deti boli ucitelkkami nazyvane krstnymi menami zdrobnelinami, moj a ini ojedinelci priezviskom. Videla som, ako sa permanentne s odstupom a chladne spravali k chlapcovi zo soc slabej vrstvy. Neriesili, ze maju svedkov. Zato ked prisli deti prominentov, milusa papusa. Mne je to proti srsti, takto triedit deti. A tiez sme si presli psychologa a inych specilaistov. Dieta zdrave. Zmenili sme skolku, prejavy vymyzli, dieta stastne.

sunnnnny
26. jan 2019

Zdravím. Mám 23 rokov, takže ZŠ som skončil, len "nedávno". Verte mi, že aj učitelia šikanujú, lebo ja som si to zažil. Bol som vychovaný s "láskou k blížnemu", proste nikomu nič nevracať, byť poslušný a pod. Ale viete, byť slušný, dobrý človek, nie je trendy. Niekoľkokrát sa mi stalo, že mi spolužiak ubližoval počas hodiny, a učiteľka sa len pozerala, a ešte sa aj smiala keď ma slovne napádal. Ja som naozaj citlivá povaha a veľa krát som sa aj plakal v škole, čo situáciu ešte zhoršilo. Samozrejme, keď niečo, bránil som sa, ale nikdy som neudrel ani nič podobné, aby som ja nebol ten zlý. Najväčšia urážka pre mňa bolo, keď ma učitelia poslali k psychologičke, lebo im bolo čudné, že mi každý ubližuje a ja ten "hlúpy" som k nej bez slova išiel. Je mi veľmi ľúto, čo sa deje tvojmu synovi, ale ber to tak, že proste si tým musí prejsť. Viem to z vlastnej skúsenosti, môžeš prísť aj 100x do školy (ako moja mama) sa sťažovať, len to zmierniš, ale nezastavíš, proste niektorý magori neprestanú, a vždy si niečo nájdu aby zhodili tvojho syna. A nedajbože im to vrátiš, tak skončíš s úrazom. Psychológia je moje hobby, a na 99% je to o vyžarovaní energie, a tí zasrani, čo šikanujú, to vedia vycítiť, že si slabý, to mi ver.

danielahamar
26. jan 2019

@sunnnnny ja psychológa neberiem ako hanbu, aj keď to dieťa zo začiatku berie ako tragédiu, on musí pochopiť prečo tam chodí a prečo sa s ním pracuje tak ako pracuje, proste aby sa vedel brániť voči tým debilom nevychovanym /prepáčte za vyjadrenie, ale ja ich už inak pomenovať neviem/ v každej škole by mal byť povinné jeden,

sunnnnny
26. jan 2019

@danielahamar Vieš, každé dieťa je kópiou svojho rodiča. V dnešnej skazenej dobe sa len málo detí rodí z lásky. Tí debili nevychovaný čo každému ubližujú sú tu len preto, že ich otec si chcel len vyho...iť. Je to hnusné, ale je to tak. Proste dobré, inteligentné deti to majú v tomto svete ťažké, ale prajem si aby ich bolo stále dosť.

danielahamar
26. jan 2019

@sunnnnny len nechce sa mi veriť, že ti rodičia sú taki😔 teda v nasom prípade 😕

katka0123
11. júl 2021

@cory žiaľ sú.

Strana
z3