icon

Je to skrytá šikana alebo provokácia?

denkatn
29. nov 2023

potrebujem podporu od vas aby som zvladla robit spravne rozhodnutie a potom ich prebojovat. Dcera ked bola prvacka nastupila do skoly, kde mala kamaratku zo skolky. ale ine dievcatko sa pristahovalo do domu kamaratky a chcelo sa s nou "drzat za ruky" pri ceste do jedalne, kde mohli byt dvojice a tak... medzi mojou dcerou a dievcatkom zacali vznikat konflikty, lebo ja myslim, ze mohli sa dohodnut na striedani, ale sitacia bola tak ze vznikal konflit. v polovici roka mi mala povedala ze nechce chodit do skolskeho klubu, lebo jej dievcatko robi zle a plakala mi doma. na druhy den prisla doskrabana. prikladam foto.
pisala som vychovavatelke, ale vychovavatelka nejakym sposobom zastavala to dievcatko, treba povedat, ze moje dieta je velmi zive. takze ani sa neospravedlnili za poskriabanie, povedali, ze moja jej vytrhla obrazok, tak ju ta druha poskriabal, ze normal.
toto mi napisala vychovavatelka:

A priznala sa Vám Xenka prečo ju Miška poškriabala? Bolo to v šatni, keď sme odchádzali von, Xenka jej z rúk bez dovolenia vytrhla obrázok a pokreslila jej ho a Miška ju za to poškriabala, preto ju musím opäť zastať,aj keď nesúhlasím s jej reakciou. Riešila som to spoločným rozhovorom a v tomto prípade mali príslušnú formu zákazu obe. Potom sa už opäť kamarátili. Snažím sa akýkoľvek konflikt medzi deťmi riešiť vypočutím oboch strán a byť spravodlivá. A včera bola Xenka vždy tou prvou, ktorá vyvolávala konflikt. Okrem daného incidentu Xenka stiahla od Mišky Kajku,keď šli spolu z obeda, prezýva ju už druhý, že to robiť nesmie a nemôže sa potom diviť, keď sa Miška bráni...

presli 2 roky, kedy sa stali rozne veci, kde dievca nahlasilo ze moja nema ulohu a dostala poznamku aj ked ulohu mala, na tanecnej neustale zalovala (aj mne na moju pride zalovat ked ma vidi) az som musela ist aj tam za riaditelkou, ktora ale navrhla riesenie ze mam chodit na tanecnu do satne s nimi, odvtedy bol pokoj

a teraz sa zase vyvinulo ze dievca moju stipe. moja ma flaky na ruke postipane. povedla som najprv sama dievcatu, ze sa hnevam ked stipe moju, potom som napisala otcovi dievcata, ze mi vadi to stipanie, on povedal ze to je ok, lebo moja je provokaterka. tak som napisala ucitelke, tak to s nimi riesila. nateraz je mozno pokoj,
ale ja s mojimi skusenostami s ludmi mam intuiciu ze to dievca si vytvorilo sposob ako ublizovat, ze strasne vela zaluje na moju, potom pedagogovi lezie moja na nervy a potom ju moze skrabat a stipat bez nasledkov, lebo moja je "provokaterka". ako sa z toho dostat?

Je to skrytá šikana alebo provokácia?
mircalla
29. nov 2023

@denkatn Moja rada je, ze zacni objektivitou a sebareflexiou - u seba a tvojej dcery. Chapem, ze sa ti to nepaci. Ono vidim, ze si este aj extremne agresivna. Nech sa paci, daj ma zablokovat, vela zdaru. Ja odpovedam slusne, agresivna si tu jedine ty. Nazor nech si urobi kazdy sam
Hrabat sa v spine. No neviem tu "spinu" ci ako to nazyvas - sama si ju napisala. Nedostala si ziadane odpovede, tak si utocna, agresivna a vyhrazas sa blokovanim? A za co prosim ta? Spratat do koze sa tu nevies jedine ty

denkatn
autor
29. nov 2023

@mircalla ano, zranuju ma tvoje prispevky o mojej dcere si stastna? to chces, na to si to sem dala ze aka si objektivna. a na seba si objektivna? aky si clovek? voci mne si hnus! tiesim tu mozno sikanu, ROZUMIES?

mircalla
29. nov 2023

@denkatn Zajdi k psychologovi kvoli sebaovladaniu. Nie je to hanba. A aj s dcerou, tam ti poriadia najlepsie, nazor odbornika.

fauko
Odpoveď bola odstránená
culienka
29. nov 2023

@denkatn pozri si aj na internete, tam sú nejaké rady ohľadom sikany. Možno sa dá aj zavolať na dáku poradenskú linku. Určite robíš dobre ze to riešiš, okrem učiteľky sa dá obrátiť aj na školskú psychologicku. Lebo tu... nechápem postoj ze keď ju stipu a skriabu tak si za to sama môže 🤦‍♀️

evinka400
29. nov 2023

@annm81 tu sa musím autorky zastať. Písali sme o zázname/zápisnici, ak by došlo ku stretnutiu rodičov a ďalších zúčastnených ohľadom zastavenia fyzických útokov a riešenia napätia medzi dievčatami. Možno len zle pochopila. Ani sa jej nečudujem pri takom množstve negatívnych reakcií.
A potom sa všetci čudujete, keď ľudia dávajú radšej tému anonymne.

denkatn
autor
29. nov 2023

@alenah31 nie nechcem vsetky fakty, moje dieta je zive a co? som rada ze mu vstepujem take hodnoty ako mam ja a toto co ty by som ja nespravila, lebo co bolo ucelom? koho ja zavadzam? rozpravam co prave riesim. pre mna je toto hnus co si spravila, dobre ze nie si moja kamaratka. chodis po vsetkych forach a takto hrabes aby si poukazala na zle veci? robi ti to dobre?

denkatn
autor
29. nov 2023

@evinka400 ja som to pochopila, ale pisala som ja, ze keby sa mi deti bili a vzniklo by zranenie, ze jedno dieta by sa mi stazovalo ze je poskriabane do krvy, tiez spravim pre seba zaznam, lebo jasne ze zase sa k tomu vraciame.

denkatn
autor
29. nov 2023

@mircalla ty zajdi, lebo nevies prispiet k rieseniu, len hladat dalsie problemy. a to ti robi radost? tak to je na psychologa, ked nicim pozitivnym neprispejes len negativnym... naco to robis?

huxy
29. nov 2023

@alenah31 tak toto veľa vysvetľuje...

mircalla
29. nov 2023

@denkatn Ja som ti riesenie dala, problem so sebaovladanim zda sa nemam ja, ale ty. Precitaj si tvoje prispevky este raz.
Syn bol tiez chvilu sikanovany, riesila som to s chladnou hlavou

denkatn
autor
29. nov 2023

@huxy jasne ze to vysvetluje, ty si to uz od zaciatku vedel pravda. urcite nie je pravda to co ja pisem, urcite maju pravdu ti druhy.

alenah31
29. nov 2023

@denkatn na ake zle veci poukazujem? Tie informacie o svojom dietati tam v tej prvej teme pises ty sama. Ci to pisal niekto iny pod tvojim nickom?? Kazdopadne ak mas co len maly pocit, ze je dcera sikanovana - ries to! Ked nepochodis u triednej, ries cez riaditela a pokial ani tam - zajdi za zriadovatelom. Sikana je nepripustna v akejkolvek forme.

denkatn
autor
29. nov 2023

@mircalla a ja ta poprosim aby si opustila forum, lebo tvoje rady o mojom sebaovladani su mi nanic. sksor tam citim potrebu ze urcite si odhalila nieco co fakt len ty vidis a ja take neobjektivna si nechcem priznat.

huxy
29. nov 2023

@denkatn veľa vysvetľuje to, prečo si stale zastavas dcéru, ale všetci ostatní sú ti zlí. Fakt sebareflexia tu úplne absentuje. Ja tiež nemám dokonale dieťa a práve preto nebudem stále len ju zastávať a "ochraňovať" silou mocou, slepo veriť, aj keď pravda nie je na jej strane.
Ty si dcéru rozmaznávas, milión krát dohovaras, nech si robí ako ona chce ... Tu nie je čo dodať.

denkatn
autor
29. nov 2023

@alenah31 preco si tu vytiahla ten clanok? zamysli sa nad svojim motivom...od ludi ktori ma najprv idu potopit, ze urcite ked v 5 rokoch bola neposedna, tak urcite ty mas pravdu, tak nie som zvedava na tvoj nazor, ty uz si spravila co si potrebovala.

denkatn
autor
29. nov 2023

@huxy zastavam si ju, lebo je moja dcera chcem riesenie pre nu. ked nemas druhu stranu tak mozem alebo poradit jedens strane (bez spochybnovanie, inac to nie je rada) alebo to nechas tak, s tym ze nemas dostatok informacii o konkretnej situacii. co urobite vy? hladate uplne nesuvisiace clanky ktorym chcete dokazat zlu povahu mojho dietata asi. vies co moja dcera nie je zakerna a v podstate si mysli co chces, len mi prostim nezahlcuj priestsor, su ludia co sa s tym stretli a na tych nazor som zvedava. dik

alenah31
29. nov 2023

@denkatn ty si uplne mimo. Zbytocne kopes okolo seba. Aky clanok som vytiahla? Ale nevadi.....pekny den ti prajem.

mircalla
29. nov 2023

@denkatn Neviem o tom, ze ty rozhodujes o tom, kto moze byt na fore a kto nie? Uz som ti poradila, zajdi s nou za psychologom, ktory ti da objektivny nazor na tvoje dieta a radu, ako to riesit...A opat ti pisem kludne bez expresivnych vyrazov, ktore tu rozdavas

huxy
29. nov 2023

@denkatn sama píšeš o svojej dcére v uvedenom linku, že neposluchne aj niekoľko krát, že nemusí poslúchnuť keď ti to nerobí problém, môže si vybrať ... A teraz sa čudujes že má takéto problémy? Ty máš čas jej dohovarat, neustále vysvetľovať. lenže keď si si ju naučila, že nemusí poslúchnuť, prečo sa teraz čudujes takýmto situáciám? Dcéra veľmi dobre vie, že vždy všetko spravíš len pre jej spokojnosť. Myslíš, že to je správne???

A myslím si aj to, že máš sama nejaký problém, možno z detstva, čokoľvek. lebo ja som žiaden článok nehľadala, nemám to za potreby. Len sa zas urazas za pravdu. Nie je problém to, že je to pravda, ale že to tu niekto dal

denkatn
autor
29. nov 2023

moje dieta aj ked je zive a bolo neposedne, nie je zakerne a ja verim ze neublizuje detom. tym co si myslia, ze vedia tu na inernete odvodit z toho co sa tu pise objektivnu pravdu pisem ze je to ich iluzia. nepoznaju prejav mojho dietata, napriklad ucielka na vytvarke povie ze by sa rozdala cela , ale to tu nenajdete, tak co chcete si odvodit mimo riadkami prosim vas? ze ja som neobjektivna? je hlupe od vas to tu co len pisat.

mircalla
29. nov 2023

@huxy Ale presne tak, dcera nema nastavene ziadne mantinely, ale to nevysvetlis. Nestracaj s nou cas, je to jeden z tych rodicov, co odmietaju akceptovat akukolvek konstruktivnu kritiku, idu si svoje. Potom, ze nase skolstvo vyzera ako vyzera. Takyto rodic pride robit cirkus do skoly, staci ze dieta dostane opravnenu vytku

denkatn
autor
29. nov 2023

@mircalla mas slusnost? prosila som ta aby si odisla, ze som zalozila forum ze ja sa chcem poradit. dakujem ti.

annm81
29. nov 2023

@evinka400 Ty si to možno tak myslela, ale autorka písala o zápisnici z obyčajného škôlkarskeho konfliktu, aké riešia učiteľky denne a o zápise úrazu vraj do krvi doškriabaného dieťaťa, ktoré má reálne až jeden plytký škrabanec, ktorý mohol úplne v pohode vzniknúť ako neúmyselny dôsledok obrany.

denkatn
autor
29. nov 2023

@huxy ziadna pravda tu nie je, je mi luto ze si myslis ze su ju mozes z toho odvodit.

mircalla
29. nov 2023

@denkatn Ty akekolvek rady odmietas, lebo sa ti nepacia, ty si ides svoje ako pokazena platna.

denkatn
autor
29. nov 2023

@annm81 ja by sojm si na ucitelkynom mieste spravila ten zaznam, aj z plytkeho skrabanca moze vzniknut infekcia, ale moj nazor.

huxy
29. nov 2023

@denkatn tak sme tu asi všetky hlúpe a ty s dcérou lietadlo 🤦‍♀️

denkatn
autor
29. nov 2023

@mircalla to nie su rady

mircalla
29. nov 2023

@denkatn Cize zajst k psychologovi nie je rada? Co je to teda?