icon

Kam prihlásiť dieťa do školy?

aveeva72
24. sep 2023

Ahojte maminy,
velmi by som Vam bola vdacna za radu.
Ide o to, ze byvame na dedine cca 35 km od BA. Vydala som sa sem, ale nechala som si byt v BA. Doteraz som robila z domu, od noveho roka vsak budem mat pracu v BA. Manzel tiez dochadza do BA. Dieta mame v predskolskom rocniku v dedinskej lokalnej skolke.
Potrebujeme vyriesit, kam prihlasit dieta do ZS. Ci do lokalnej skoly na dedine, alebo do BA, kde budeme obaja pracovat. Mne to vychadza tak, ze by nam bolo vyhodnejsie prestahovat sa do BA, aspon na ten pracovny tyzden. Odpadlo by dochadzanie.
Neviem si vsak celkom predstavit to pendlovanie...cez tyzden v BA, cez vikend na dedine. 2 domacnosti...manzel sa domu vzdat nechce.
Riesili ste niekto podobnu situaciu?
Co sa tyka tej skoly, myslite, ze v BA je viac sikany a vacsia sanca, ze sa dieta napr.dostane k drogam?
Velmi pekne dakujem za rady a postrehy.

Strana
z2
aveeva72
autor
24. sep 2023

@deedol V BA by nemusel chodit spojmi mal by to 5 min peso...bez prechodu cez cestu dokonca. Na dedine chodi spoj, ale prve roky by sme ho aj tak museli vozit. Kruzky musim pozistovat este. Je to BA Petrzalka, pri dostih.drahe.

aveeva72
autor
24. sep 2023

@andrejka1974 ok...a je to v pohode? To pendlovanie? Nezatazuju Ta 2 domacnosti?

nwnw
24. sep 2023

@aveeva72 dala by som do Ba najblizsie k praci a byvat mozes kdekolvek. Ved po skole su kruzky a tak. Ono na dedine tazko budes stihat aj keby ste sa striedali. Zas dnes je taka doba, ze mozes zmenit skolu, ked Ti nebude vyhovovat.

sulavikova
Autor odpoveď zmazal
deedol
Autor odpoveď zmazal
aveeva72
autor
24. sep 2023

@nwnw Ano, to je pravda, to ma nenapadlo. Zdalo sa mi fajn, aby mal kamaratov blizko bydliska. My robime dost daleko. Ale je to na zvazenie.

andrejka1974
25. sep 2023

@aveeva72 nie nezaťažujú na dome prevažne relaxujem

kvetinka75
25. sep 2023

@aveeva72 a ty si myslíš, že celý život bude to dieťa bývať na jednom mieste - v dedine? Pôjde na strednú, a už aj na základnej môže mať kámošov z mesta. Deti majú internet, soc. siete. Ak by chcel dostal by sa k hocičomu, bez ohľadu na to, kde býva. A keď píšeš, že je to zapadákov, decká sa budú nudiť ešte viac a budú vymýšlať.
Ja by som sa presťahovala do mesta. Už len tá ,,úspora,, času bude na nezaplatenie. A vyhneš sa zápcham. Chcete, aby dieťa chodillo aj na krúžky? To vám môže zabrať aj celý deň. Ak je to dostatočne veľký byt, cez týždeň by som bývala tam a na víkend chodila na dedinu.

nwnw
25. sep 2023

@aveeva72 a este v zapadakove asi kruzky nebudu. Co budes letet z prace a vozit naspat do mesta? Kamosov si najdu kde chcu.. Byvam tiez v takej dedine, deti chodia inam. Za 6r si u nas syn kamosa nenasiel vobec. Zato v skolke ma kopu.. riesim to tak, ze sa dohodnem s maminkou kamarata a ideme spolu na ihrisko, pohraju sa. Na vikendy si ich striedame. Raz je kamos u nas a inokedy nas u nich.

kikulienkadd
25. sep 2023

Ahoj, ja by som dieťa nestresovala cestovaním.

katkaseiner
26. sep 2023

My sme toto presne planovali ked sme zili v uk. Nakoniec sme postavili na dedine 100km od ba a na byt v ba aj tak uz neostalo

evkamotka
21. okt 2023

Nechala by som dieta v dedinskej zs na prvy stupen. Bude mat aj lokalnych kamaratov, s kym chodit von a tak. Aj tak ide na prvom stupni hlavne o triednu ucitelku a aby ho naucili citat a pocitat, co naucia. Po prvom stupni mozte zvazit pokračovať tam, ak budete spokojni alebo date syna trebars na zs/gymnazium do senca, kam by vedel zajst sam. Alebo ho teda vozit po prvom stupni do ba. Priklad z praxe, manzel chodil 9r na dedinsku zakladku, po nej dal matematicke gym.vo velkom meste a nasledne vs a dva doktoraty :D takze tu dedinsku zakladku vobec netreba zatracovat

Strana
z2