Kde zoženiem prihlášku na 8 ročné gymnázium?
Prihláška sa má podať na riaditeľstve ZŠ, ktorú dieťa navštevuje. Dá mi prihlášku priamo tam riaditeľ, alebo si ju zoženiem sama a v ZŠ len odovzdam? Ešte som sa o to nezaujímala, preto sa pýtam najskôr tu. Ď. ...
a skúšky bývajú zač. mája,odporúčam sa už začať pripravovať na testy
Treba informovat zs, ze dieta ma v plane ist na 8r gymnazium a vychovna poradkyna pripravi prihlasku.
Ďakujem dievčatá: )
@hettinka Ahoj prosím ta a aké veci chceli doložiť k prihlaske? Dnes som sa nedovolala, zajtra tam skocim. Treba ofotit vysvedcenia, testovanie 5, a súťaže aj typu vsedkovedko, maksik, ibobor, pytagoriada, školské kolá roznych súťaží. ...? Alebo vyslovene len okresné kolá a ak sa umiestnil v prvej trojke? Diky
@alobalka ja som prikladala všetko čo som doma našla,zakl.škola resp. ten poradca vybral čo boli najvyznamnejšie umiestnenia a súťaže a tie poslal,ostatne mi vrátil,tak b´viem,že neposielali sa všetky...vysvedčenia známky vpisovala škola,ja som nič nefotila ani nedávala,známky škola má jeho od 1,ročníka...oni to vyplnia a pšlu ti cez žiaka domov na podpísanie,tak budeš vedieť čo je v prihláške uvedené
@alobalka vysvedčenia oni odpíšu do prihlášky a potvrdia, to nemusíš fotiť.
Čo sa týka súťaží, to závisí od školy, čo zohľadnia.
Pozerám, že si zo ZA, tak neviem, či chcete skúsiť Gym Varšavská, alebo aj Sv. Assisi má 8-ročnú sekciu, ale kritériá by už mali mať na stránke. Skús pogoogliť.
My chceme skúsiť Varšavskú a tí berú iba predmetové olympiády, internetové súťaže ako klokan, maxík nie. Ešte dávajú body za piatacky monitor, ale musí mať OBIDVA predmety na 100%. Nám žiaľ ušla slovenčina, matiku na 100% mal, ale musia byť obidva, inak nič 😞
@janinah diky, nakoniec som sa dovolala a od nás chceli len vysvedcka od 3.-5.roč.
Súťaže len čo neriešil doma (nie maksik) .
Pridala som rôzne školské anglické, ibobra a potom pytagoriady a iné. Niekde len účasť, niekde aj umiestnenie a okresné kolo. Uvidíme, čo z toho vyberie, lebo každá škola dáva body navyše za iné veci. A tie ďalšie doklady zo súťaží si možno len kuknu. ..
@alobalka no aj u nás sa robil v škole Klokan aj Všetkovedko, syn mal vždy super umiestnenie v najlepších 5% riešiteľov, ale GVARZA to neberie vôbec do úvahy. Berú len predmetové súťaže z MAT a SJ a umiestnenie do 3. miesta na okresnom a vyššom kole. Syn chodil na Pytagoriádu, aj tento rok bol na okresnom na 4. mieste, škoda. Priemery ma 1,00 stále, takže bude musieť urobiť dobre prijímačky.
Tu má infošky GSF http://www.gsf.sk/studium-na-gsf/prijimacie-kon...
No, naš je taký ateista, že cirkevnú školu ani nejdeme skúšať 😃 To by bolo pre neho utrpenie (aj pre nich 😃 )
@alobalka ja o beriem ako možnosť, nech vyskúša. Syn chodí na dobrú ZŠ, vlastne som si nie istá, či bude 8-ročné gymnázium lepšia voľba. Ale chce sa hlásiť on sám od seba.
pripravujete sa nejako špeciálne? Náš si kupil akési pracovné zošity na prípravu do prímy, ale spravil tam pár strán a už je to odložené bokom. Možno v máji pred testom do toho nakukneme, čo tam vlastne je.
@alobalka tam skôr ide o umiestnenie sa na prijímačkach,tie diplomy až tak nezavážia,pokial nie je v niečom vynimočný napr. v športe....preto radím trenovať,ja som mu vytlačila testy z minulých rokov a normalne sme šli aj na čas,aby nebol v časovej tiesni,na jednom gymku bol 18. a na druhom 13. v poradí ,takže super sa mu podarilo

@alobalka musíš spolupracovať so zš a s tým porradcom /neviem presne názov jeho funkcie/,zavolaj do školy,zisti si jeho meno a nahlás,že máš záujem o prihlásenie diaťaťa na 8r. gymko,oni vyplnia tlačivo a ty niečo tam podopisuješ + treba predložiť kdejaké diplomy zo súťaží,kde dieťa bolo /vedomostné,športové,všetko...