icon

Kedy sa vrátia deti konečne do škôl?

simoncik
27. jan 2021

Zaregiatrovali ste tu niektora, ci sa deti vratia konecne do skol, alebo nie? Mali nastupit k 1.februaru.jw tento datum platny? Manzel mi spominal, ze uz sa znovu bude o tom rozhodovat. Tak ako to je? Zajtra je stvrtok a mi rodicua sanozrejme nic nevieme. Rozhodnutie pride za 5 minut 12.ako vzdy

Strana
z3
tortelinka
27. jan 2021

povedia zajtra, ale pochybujem

hela_tn
27. jan 2021

Podľa mňa od tohto pondelka nepôjde ani prvý stupeň,vidím to najskôr po jarných prázdninách

marci77
27. jan 2021

ano, tiez som to tak pochopila z dnesnej tlacovky, ze buduci tyzden nepojde pravdepodobne ani 1.stupen

aurorastone
27. jan 2021

môj chlap je učiteľ a ze už aj im riaditeľka vynadala že nech sa jej toľko nepýtaj, že ani ona nič nevie, a čaká a čaká na pokyny z ministerstva, takže asi tak 🤦‍♀️

simoncik
autor
27. jan 2021

Ja uz neviem co si, mam mysliet. Deti su uz uolne mimo. Nechcu sa ucit.,vsetko robia nasilu. Aj ta hodina tak vyzera. Nemaju ziaden rezim. A mi rodicia? Sme kucharky, upratovacky, manzelky a uz aj ucitelky na plny uvezok.Najlepsue je jed ta este aj z roboty nahanaju. Starsia to ucivo uz ani nedobehne.ked to tak, pojde dalej normalne dam vypoved asi. Uz som totalne frustrovana. Modlim sa, aby sa uz vratili di skoly, pre ich a moje dusevne zdravie. Kto to videl taky cas sediet doma. Chapem, ze situaci je zla,. Psledne co chcem je sa nakazit, ale uz je toho akosi vela

nikaeli
27. jan 2021

ani my učitelia nič nevieme, riadime sa vyjadrením vlády.. pán minister dnes povedal, že sa dohodli, že sa zajtra dohodnú 😉

nika23t
27. jan 2021

@simoncik presne toto som dnes vravela manželovi. Staršia piatacka absolútne nevie, ako sa učiť... Učitelia na to kašlú, splnia si svoje a dovi. Deti na to už kašlú tiež, v podstate sa nič nenaučili a ja už strácam sily aj nervy po práci každý den učiť dve deti...

danusiatko
27. jan 2021

Tlacovka 27.1.2025, zajtra sa bude rozhodovat o otvoreni skol, majte strpenie, najprv ale musime skontrolovat technicky stav nepouzivanych skolskych objektov

marci77
Autor odpoveď zmazal
marryen
27. jan 2021

@marci77 a čo majú povedať tie čo chodia do práce? Prídu domov a ešte ich čaká šichta učiť sa s deťmi, pretože tá výuka je taká aká je.....naprd.... Tak isto musia variť, upratovať, samé sa nič neurobí...

simoncik
autor
27. jan 2021

@marci77 no to som robila aj doteraz, ale nie takto. V takomto tempe a strese. S prvackou 2 hodiny sediet na hodine, hned varit pomedzi to upratovat, praca... Ked boli v skole nevarila som kazdy den. Mali obedy, ja tiez, doma bol poriadok. Teraz stale, aby som stala pri sporaku a bordel mam nonstop. Nestiham upratovat, kedze su v kuse doma. Starsia je 5.ta ma taku dieru v ucive, ze koniec. Slovencina. Nie je samostatna, nedokaze sa sama ucit. A vysvetlite ucivo duetatu, ktore ma individualny plan. Som v koncoch.beru sklonivanie, vzory, pady. Pozera na mna akoby som spadla z marsu. A donutit ju urobit si ulohy je teda o nervy. Nezrobu hned telefonaty od ucitelky. Najlepsie ked to maju casovo obmedzene. Ja nieviem to ucitelia nechapu, ze mame aj inu robotu ako cakat kedy pipne uloha?

janinah
27. jan 2021

@simoncik sú krajiny.kde by radi sedeli doma za našich podmienok... bohužiaľ ľudia hladujú.nemaju lieky.o očkovaní môžu len snívať...mne už lezie na nervy to ako nevieme nič vydrzat....len tak pre nič za nič to nie je potrebné

simoncik
autor
27. jan 2021

@marryen a ty myslis ze ja nepracujem?

babydesire
27. jan 2021

@simoncik vzdy vo stvrtok maju meeting ohladom toho,takze najskor v piatok v ranajsich spravach alebo vnoci zo stvrtka na piatok nz webe ak zverejnia vysledok meetingu. Myslum,ze skor nie ako ano,minimalne v cervenych okresoch,kde sa ma zas testovat do stredy,takze realnejsie skor od 8.2. ale myslim,ze to bude zas s nejakymi vynimkami kto smie a kto nie a kolko a na kolko...potrebujem detska dat do skolky lebo si hodim..a to chvalabohu ze nemam skolakov

babydesire
27. jan 2021

@simoncik presne

marryen
27. jan 2021

@simoncik to nepatrilo Tebe, ale mamičke marci, ktorá už komentár zmazala. Aj som ju v tom komente označila...písala, že je na RD a malá ju furt otravuje a niečo v zmysle, že by bola zato, aby sa ročník opakoval a neviem čo...To som myslela na margo toho, že čo majú povedať tie čo chodia do práce .... 🙂

0silvia0
27. jan 2021

baby, je to len obdobie, prejde to...

simoncik
autor
27. jan 2021

@janinah ano lenze tu nejde o sedeni doma na zadnu. To nie je ocr, pn, materska. Predstav si, ze nemam problem dodrzat opatrenia. Pre mna za mna nech uplne vypnu celu krajinu. Tato tema je o inom. O matkach, kttore pracuju popritom robia ucitelky, upratovacky... Je to uz dlhoo. A vysledok, zlepsenie? No ja nevidim ziadne. Stale je to zle

babydesire
27. jan 2021

@marryen ja som tiez na rd, ale od februara som chcela ist do prace aj ked do konca augusta som este na rd..lenze kedze som na rd tak skolka zamietnuta..tak ma to stve!!! Ano zdravie prvorade,ale tieto ich opatrenia viac na skodu ako na uzitok nicia ludi viac ako samotny virus,ked sa nato pozrieme glibalne,ciselne,graficky,..nech si to uz pani ministri vedci politici zhofnotia ako chcu,,aj tie opatrenia treba zvazit ci maju opodstatnenie

marryen
27. jan 2021

@babydesire ja tomu úplne rozumiem.....tiež mám toho plné zuby a čakám ako na spásu

babydesire
27. jan 2021

@simoncik ano mas pravdu,preto pisem ze my sme este "dobre obisli"prijmovo rovnako,deti este malicke...uz len to zdravie uchranit...chapem,ze tato pandemia ci uz priamo virus alebo obrana ludstva v podobe opatreni maju zle dopady - strata zamestnanua,prijmu,dlgt,neschopnost splacat dlhy,rozpady rodin a rozvody, a hlavne strach o zdravie a zivoty...a dotoho bezne starosti mamiciek ktorym zrazu pribudne uloha uciteliek...dokedy este? Maria Terezia aj z hrobky vyskoci..vsak toto ani obe vojny nesposobili...

simoncik
autor
27. jan 2021

@babydesire ved to. Najvacsi dopad to ma na prijem ludi. Na male vynimky, ktoryh sa to nedotklo. Su aj stastlivci, ktorym tato doba prave naopak vynasa. Ja mam to stastie, ze manzel pracuje v zahranici,ale aj smolu zaroven, lebo som na vsetko uplne sama. Ja som uz aj manzelovi vravela, ze nech nas normalne vypnu na dva tyzdne a bol by klud. Fabriky, vsetko. Zakaz vychafzania. Ja nieviem, ale mne tieto opatrenia pridu smiesne. Ved si kazdy robi co chce. Kazdy chodu kam chce.a ked nie tak vsetko otvorit a fungovat normalne. Dokoedy takto zit budeme. A ani nevieme co bude zajtra. Jeden den jedno, na druhy to neplati. Niekedy mam pocit, ze robia len tak ako im pasuje. A ja sa fakt zamyslam ako ziju omatky samozivitelky,ktore musia byt doma a prisli o prijem

babydesire
27. jan 2021

@simoncik presne tak,,mnohe opatrenia su protichodne,nezmyselne,lahko porusitelne,neda sa sledovat kazdy, a trestat kruto kazdy preslap,,,to by tu muselo fungovat znovu gestapo a to by bol uz riadny zlocin ale vladny proti ludskosti...takze,ak dietatu zakazem cukrik pred vecerou lebo lebo lebooooo, a potom mi za chrbtom ine cukrik zje a prve to vidi a zufalo uz rezignujem,,naco je potom zakaz? Ustrazit par ludi sa da, ale miliony?miliardy?to je ako ked chceme velice chranit prirodu,,jeden chrani striktne,druhy obcas zhresi,nie tragicky,dalsi zhresi viac a dalsi nato total kasle,,a je dozachranovane...a stou vakcinaciou to ide tak pomaly ze na sr takymto tempom ak sa budeme musiet raz rocne preockovavat,sa na nas v poslednej skupine vobec nedostane ani prva davka,lebo ked budeme kooonecne na rade ,tak bude novy rok a pojdu odznova 😩😵
Nevadi,pockam si este zo 30rokov(ak dozijem) a dostanem sa do dochodcovskej kategorie 😄

babydesire
27. jan 2021

Inak,,napadol ma fajn propagacny text pre SZŠ a VŠ - medicina - Prihlas sa,zacni studovat a ziskaj moznost prioritneho zaockovania proti Covid 19. 😂🤣😂😅😂😂

janinah
27. jan 2021

@simoncik tak navrhni riešenie... kto má robiť tvoju úlohu matky....zatiaľ sa len sťažuješ

simoncik
autor
Autor odpoveď zmazal
bobricek1979
28. jan 2021

Nevrátia tak skoro...

starshopping
Odpoveď bola odstránená
simoncik
autor
28. jan 2021

@starshopping zle ma chapes. Ja sa deti nechcem zbavit. Mozno to tak vyznelo. Len ten stres je uz priliz dlho. Najviac co mi vadi je ako ucitelia tlacia. Nema ulohu, uz ju mala mat.ked uz niekolko krat povies kde a aky je problem a ono o par dni znovu ten isty kolotoc tsk to uz lezie pomaly aj na nervy. Citat pisat vie, ale samostatne ucit sa nie. Ja viem ze malo kto z nas to v zivote vyuzije, ale tak ucivo prebrat a aspon trosku pochopit musi ak chce ist dalej. No a mladsia tak ta sa akurat citat a pisat uci. Moje deti by boli uplne v pohode, kludne ukazkove ale len do doby ked sa nemusia ucit. To je na tom ten kamen urazu. Po takej dlhej dobe uz navykli ze su doma. Zleniveli co sa ucenia tyka. Treba ich nahanat.

starshopping
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3