icon

Kočík pre bábiku pre 6-ročnú

5. júl 2021

Tak mi dnes napadlo že dokedy nie je trápne ak dievčatko vozí bábiky vonku v kočíku? Moja má 6 a chce voziť ale podľa mňa je to trápne už v tomto veku. Veď ani kočíky nerobia na ten vek. Ďakujem

maciatkolulu
10. júl 2021

Co ma robiť dievča vonku a co chlapec, prosím pouc ma😉. Mam dve dospelé a jedno malé a s kľudom ti napíšem, že tie dospelé, Sinaj tak žijú svoj život. A robia čo ich baví. A malý sa zvesela hra aj vonku a ma 8, vlaci si v prívesné pol Dinoparku, na rukách plyšakov, v boller plyšakov. Proste hračky. Keď chce sa bicyklujem a aj tam vlaci v košíku plyšakov a??? Ma mat v rukách nintendo, alebo nerf a strieľať? Alebo čítať pod stromom platona? Ja nechápem, ved moje dievčatá sa práve v 6 rokoch začali plnohodnotné hrať s bábikami, valili ich na piknik, dovolenku, prechádzky, s kamarátkami na návšteve sa hrali. Ale ved treba decku zobrať hračky, lebo to je co? Pre 2rocne, či?

galganka
10. júl 2021

...ja stale verím, že toto je iba provokačná anonymná téma...

autor
10. júl 2021

@galganka aha ak niekto nesúhlasí tak hneď je to na vyprovokovanie. Tak mi povedz na čo bude decku kočík za 150€? Len aby sa rodičia predvádzali ... včera som našla tému na kočík za 100€ pre bábiku. Akože fakt? Za 100€ dokážem kúpiť plno zošitov kde sa rozvíja a nie kočík kt raz dva dieťa roztrepe 😁

ziarifka
10. júl 2021

Doporučujem oboznámiť sa s dôležitosťou hry a hrania sa https://svobodnahra.cz/ Vôbec nie je pravda, že zošity sú prospešnejšie na rozvoj. Myslím, že ak sa fakt chce hrať, tak by mohol výškovo poslúžiť aj retro detský kočiar. U nás je u každej babky. Nemáte tiež v rodine založený?

autor
10. júl 2021

@ziarifka tak na IG vravia že žiadne bábiky netreba len hračky kt rozvíjajú dieťa

ziarifka
10. júl 2021

Chce sa hrať na mamu. V našej kultúre je pre dieťa typický kočiar, niekde šatka, nosič... Drahý kočiar k tomu určite nie je potrebný. Ale u nás sa všetky deti kočíkujú, tak je to dosť podstatná rekvizita. A tá samotná hra je veľmi rozvíjajúca. Bábiky netreba, dieťa si bábiku umotá aj z vypchatej ponožky, keď sa raz chce hrať na mamu a starať o niekoho.

galganka
10. júl 2021

Na čo je tebe make-up? Posedenie na káve? Čokoľvek iné, čo nie je nevyhnutné na život? 😂 toto mi je argument. Inak, napríklad naša Lea si ten kočík kúpila takmer cely sama. Nešetrila si. Lebo v 7 rokoch vie narábať s peniazmi. A popri tom sa hrá s bábikami. 😊

galganka
10. júl 2021

Ty vlastne chceš iba, aby ti niekto prikývol, že áno, robíš to dobre. Radšej 20 náučných zošitov, ako vec, ktorú dieťa chce... hold, nepochodila si...

jvasenka
10. júl 2021

Bozee prosim nevychovavaj svoje dieta podla ig alebo fb🤦🤦🤦 kazde dieta je ine, kazde bavi nieco ine, kazde ma inu povahu, zaluby...to bicyklovanie ju mozno bavi ale venovat sa tomu nechce to nic...a aj babiky rozvijaju to odkial mas ze nie? Dieta sa uci starat o niekoho ineho, upevnuje sa zodpovednost, empatia...babiky su super hracky

jvasenka
10. júl 2021

A ja nechapem co je zle keby ju niekto videl ze vonku kocikuje babiku? Ved povies ze ma svoje babatko o ktore sa stara a chodi s nim na prechadzky🙂 a este ma aj pohyb na cerstvom vzduchu.. nechapem kde je problem...

autor
10. júl 2021

@galganka ach na kávu nechodím ani make Up si nedávam ale zošity dieťaťu dajú niečo že si precvičuje napr grafomotoriku

galganka
10. júl 2021

A po precvičovaní by sa rado zahralo s bábikou a fantáziou. Však ani tebe nekúpili hračku, akú si chcela?. 🤔
No nič, my ideme na tie tebou odporúčané bicykle. Inak, osemročná má sedačku na bicykel a vozieva bábiku... 🙈😂

ziarifka
10. júl 2021

Grafimotoriku si precvičí aj písaním do krupice. Hraním s bábikou si precvičí materské kompetencie. Obe dôležité, prospešné. Chceš pre svoju dcéru samé dobré veci. My sa ti len snažíme povedať, že to hranie s bábikami je úplne rovnako dôležité, prospešné a rozvíjajúce ako športové a vzdelávacie aktivity, ktoré uznávaš. Že sa vôbec nemusíš obávať, že tým tvoja dcéra márni drahocenný čas na rozvoj. Keď bude raz mamou, kopec veci už bude mať zažitých z toho hrania a nebude s každou somarinou stresovať na MK, ako sa má starať o dieťa.

gleep1
10. júl 2021

@ziarifka presne tak, pekne si to napísala.
Inak ja som sa s bábikami nikdy nehrala- preto lebo mne nebola mama vzorom, tým mi bol otec. Takze podľa mna autorka by to mohla brat aj ako kompliment že dieťa sa hraje na mamu- na ňu. Je jej vzorom a asi dobrým vzorom keď ju chce dcérka napodobňovať
A inak aj montessori využíva rolové hranie- na predavačky, na kuchárky, na mamy. Takze samozrejme že to dieťa rozvíja, pripravuje na budúci život.

evakalna
25. júl 2021

Prečo sa rodičia cítia trápne, keď sa ich dieťa potrebuje normálne hrať ako malé normálne dieťa? Je úplne normálne, že 6-ročné dievča sa chce vonku hrať s kočíkom a bábikami ako mamička s dieťatkami. Tak prečo sa rodičia zbytočne cítia trápne?

autor
25. júl 2021

@evakalna prepáč pre mňa je trápne chodiť s kočíkom vonku keďže 6 ročne dieta chodi do skoly už

jaskolka
11. sep 2021

Neverím, že toto je reálna diskusia.. To snáď ani nemôže jedna normálna matka povedať, že "na IG píšu, že bábiky netreba, len hry, ktoré rozvíjajú." OMG, čo je instagram vše vedúci? Veď práveže hra toho rozvíja až oveľa viac ako dáky kzs papiera, kde je napísané, čo musí dieťa urobiť. Autorka, ak skutočne existujes a toto riešiš, tak úbohé tvoje dieta, lebo cely život bude mať nalinkovany podľa teba. A bud v 18 ti zdrhne s prvým chlapom, aký ju bude chcieť, len aby mala od teba pokoj, alebo budeš mat doma usliapnutu trubku bez vlastnej mienky , ktorá bude do konca života sedieť pri tebe a počúvať, čo môže a nesmie, lebo"mama predsa povedala ". Ale dúfam, že nie si reálna, a je to len vymyslená diskusia na vyvolanie prudkej výmeny názorov.

autor
11. sep 2021

@jaskolka nie je to vymyslel.

jaskolka
11. sep 2021

Tak potom chúďa dcéra...keď takto sa budeš správať k nej celý život,tak skutočne úprimnu sústrasť jej vyjadrujem.

autor
11. sep 2021

@jaskolka úprimná sústrasť sa vyjadruje ak niekto zomrie 🤦

lienka9
11. sep 2021

Za mna kocikovanie uplne v pohode do 10 rokov.u nas na ihrisku je kopec dievcatiek 7-10rokov a stale behaju s nejakym kocikom a babikami a sa hraju na lekara,skolu,rodinu..cokolvek.

jaskolka
11. sep 2021

Lenže tu skutočne "zomrie" individualita a radosť zo života u tvojej dcéry, keď takto pôjdeš v jej výchove ďalej. Vyjadrenie sústrasti je možné použiť aj v prenesenom zmysle pri nejakej ťažkej situácii, okamihu, udalosti. Ale ty očividne nechápeš, čo ti píšem ja, alebo každá z nás.
Ale v každom prípade nesmierne ju ľutujem...

autor
11. sep 2021

@jaskolka ved dobre ale vyjadrovať sústrasť, to vážne? Tuším ro písala niekde minidiamondblog na instagrame že treba dieťa rozvíjať

jaskolka
11. sep 2021

Ty vidíš v IG nejakú hlbokú múdrosť? Preboha, ale ved nijakú tabuľku nemožno "nalepiť" na každé dieťa. To akoby si povedala, že každý človek má rád zeleninu. Je zdravá, výborná, chutná, a určite lepšia ako čokoláda. Hotovo, teda každý, kto bude jesť čokoládu, je zlý, hlúpy, nezáleží mu na zdraví a podobne.... Lebo to tvrdí IG.
Čiže aj keby, dcéra ti plakala prosila o kočík, ty jej vopchas učebnicu, lebo "musí" sa rozvíjať, aj keby ju to malo obrazne zabiť od žialu.

autor
11. sep 2021

@jaskolka ale ona má pravdu. To len my sme zakomplexovani

jaskolka
11. sep 2021

Tak áno, momentálne si ty veľmi zakomplexovna, lebo vidíš len to, vo "musí byť". Nie to, čo chce a potrebuje tvoje dieťa. Máš komplex z mienky okolia, ktoré ale určite by si absolútne nič zlé nemyslelo. Ale bohužiaľ, ty máš vbite, že IG ma patent na múdrosť. A s tým nikto nič neurobí... Chúďa tvoja dcéra....
Čiže keď ti IG povie, že také 11 mesacne dieta už ma chodiť, ty ho budeš silou mocou ťahať na nohy, aj keby si ho mala dolamat.. Lebo IG.. Bože, žena, spamätaj sa a menej sleduj tie internetové 100%mudre tabuľky

autor
11. sep 2021

@jaskolka to je iné.

jaskolka
11. sep 2021

V čom? Keď IG máš ako "múdrosť" tak prečo teda toto je iné? Tabuľka ako tabuľka, nie?
Keď 7 ročne dieťa bavia náučné listy a robí to rado, je to v poriadku.
Ak 7 ročná sa chce hrať s kočíkom, je to v poriadku.
Ide o to, že ak to obe robia s radosťou, je to absolútne v poriadku.
Keby si to prehodila, a nasilu nútila to prvé voziť kočík a druhe čítať, proti ich vôli, lebo internet povedal, že to tak ma byt, a basta, bez ohľadu na záujmy a individualitu deti, to už nie je v poriadku.

autor
11. sep 2021

@jaskolka na chodenie dieťa musí prísť samo kdežto JA som tu od toho aby som ho korigovala čo áno a čo nie. U nich bola prvá bábika v 4 rokoch aj to len nejaká malinká. Malá von nechodila s kočíkom a nijako ju to nezasiahlo

jaskolka
11. sep 2021

No a potom načo potrebuješ poradit od iných? Keď tu ti 30 žien napíše, že to nie je trápne, aj kohokoľvek rozumného sa spýtas, tak to to len potvrdí?
Keď ty, proste máš svoju pravdu, že IG "povie, že 7 ročne už nesmie sa hrat, aj keď chce?"
Tak nakup za 100 náučné zošity, a uvidíš, či dcera bude pri nich sedieť. Alebo ich hodí bokom (ak bude mať viac rozumu) a pôjde si voziť karicku s babikou po dvore. Možno to by ta prebralo z toho IG opojenia... Alebo by si začala behať po internete, že" moju dcéru nebavia náučné listy, ktoré odporúčal instageam, je to normálne? "