icon

Koľko merajú a vážia vaši 13-roční synovia?

vamajka
18. júl 2019

kolko meraju vasi 13 rocni chlapci moj ma 156 cm a 46 kg a hovori ze je maly je pravda, ze jenajmensi chlapec v triede, ale zase patri aj medzi najmladsich tak neviem

att123
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
7. dec 2020

@att123 a kedy u vášho syna začala cca puberta? viem, že na určenie,koľko ešte porastie slúži rtg zápästia, ale aspoň takto ako laik by som chcela vedieť, či sa mám obávať alebo ešte môže podrásť aj keď zmutuje, prípadne má už fúziky jemné...atď....lebo vraj keď začne puberta skôr, tak skôr aj skončí

att123
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
14. dec 2020

@att123 môžem sa spýtať , aké deformity máte na mysli , chrbtica? či ? takže pokiaľ má ochlpenie pod pazuchou a na genitáliách ešte to nemusí znamenať, že už veľa nenarastie? nie a nie aspoň tých 160cm dosiahnuť🙂))

att123
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
14. dec 2020

@att123 náš má tiež zlé držanie tela, možno už aj miernu skoliozu...pred koronou chodil cvičiť sm systém, teraz cvičieva iba občas, musím dohliadnuť ,aby sa to nezhoršilo....ďakujem za odpoveď🙂

att123
Odpoveď bola odstránená
mata2
14. dec 2020

13,5r....34kg,154cm...a jeho sestra dvojca 50kg,168cm.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
14. dec 2020

@att123 máme doma rebrinu, vešajú sa s dcérou na ňu niekoľkokrát za deň, máme laná na sm systém, a cvičievajú cviky na youtube na správne držanie tela, aj to je lepšie ako nič, možno by ste mohli skúsiť aspoň to cez koronu

rebeca2
14. dec 2020

@anita1978 náš mám pocit, že až príliš rýchlo ochlpatel v porovnaní s rastom, všade čítam, že keď chalanom narastie ochlpenie a začnú mutovať, tým pádom skončia rásť....no to by skončil chudák asi niekde na 165max. výške chudák, lebo sused včera, že akosi tomu vášmu už hrubne hlas, počul ho rozprávať po dlhšej dobe....tak snáď dá aspoň 175🙂)

anita1978
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
14. dec 2020

@anita1978 tak to je dobrá správa🙂, ďakujem🙂

benit
14. dec 2020

@rebeca2 synov spoluhrac, su rovnako stari, zacal s pubertov o rok sk9r pred synpm,hlasisko achlpy pod paz7chami a rastie stale🙈. Bude mat 14 a ma 192cm.

rebeca2
15. dec 2020

ako niektoré spomínate, že nestíhate nové veci kupovať, tak vám synovia rýchlo rastú, u nás to ide zatiaľ skôr rovnomerne, žiadne výrazné zrýchlenie, iba noha mu tak šla , inak výškovo tak piánko pomaly....počkáme , čo nám prinesie ďalší rok puberty🙂

rebeca2
17. dec 2020

@vamajka zdravím, môžem sa spýtať, ako ste narástli od toho júla 2019? kedy ste založili diskusiu? spolieham sa na ten 13-ty rok prudšieho rastu🙂

eriksonka1234
17. dec 2020

@vamajka tak my sme boli práve na 15 ročnej preventivke, v 13 tich mal 150cm,teraz 169cm a 48kg, ešte by mal podľa Dr. 8cm narast, sama som zvedavá, koľko to bude nakoniec

att123
Odpoveď bola odstránená
att123
Odpoveď bola odstránená
vamajka
autor
17. dec 2020

@rebeca2 narastol o 10 cm

rebeca2
17. dec 2020

@vamajka mne už z toho asi prepína, mám nutkanie ho merať snáď každý deň....aj by mi tá jeho výška nevadila, len má o rok mladšieho kamoša a ten má 173, tak pri ňom vyzerá ako mladší brat🙂

eriksonka1234
17. dec 2020

@rebeca2 ja som bola na tom rovnako, ale nijak sa to urýchliť nedá, všetko má svoj čas.... A hlavne, nech sú z nich raz zdraví, rozumní a zodpovední muži ♥️

demetria
17. dec 2020

@rebeca2
Urcite neprestane rast, ked zacne zarastat. Muzom sa uzatvaraju rastove strbiny po dvadsiatke. Moj muz dal posledne 2-3 cm urcite po maturite.
Najstarsi syn na tvari stale nezarasta a to ma takmer 16r, stredny, takmer 13r zarasta urcite viac. Zatial rastu uplne nachlp rovnako v rovnakom veku.

bublinka19831204
17. dec 2020

Moj má 166cm a 56 kg....

rebeca2
18. dec 2020

@eriksonka1234 máte pravdu, hlavne, nech sú zdraví, ja dúfam a verím,že na jar to zrýchlenie príde🙂

matenka
18. dec 2020

@vamajka ahoj, toto riesim s dcerou, teda vsetky 3 moje deti su podpriemer, chodime na endokrinologiu, maju oneskoreny rast a aj puberta pride neskor, priklad 10 rocna ma kosti ako 8,5 rocna, samozrejme vyska 131cm u nej brutalne pod hranicou 3 percentil, ale rastovy hormon ma ok, takze to uzavreli ze bude rast este dlho, akurat stale je pod kontrolou doktorov, starsia 12 rocna tento rok dala za 15mesiacov 17cm, co tiez nie je dobre, maximalny prirastok je 9cm za rok 🙈, ani tak dobre, ani tak dobre😁😁😁, ale dostala sa na155cm,
Oni ti na endokrinologii aj podla krvi a rastoveho hormonu vedia povedat ake bude dieta v dospelosti vysoke, tej strednej krpani dali rozmedzie 163-171cm co na dievca je uplne v poriadku, ak to chcete riesit, je najvyssi cas, mozno ma len nejaky drobny problem, ako pisem mam tam uz len 2 deti, najstarsiu vyradili, tam ma prerastie, ale pre pokoj v dusi som rada ze ich niekto sleduje

rebeca2
18. dec 2020

@matenka kedy vám začala 12 ročná tak rýchlo rásť, hneď po nástupe puberty( t.j. keď ste si všimli, že jej prsia rastú?) bo mám tiež dcéru, tá už pol roka je v puberte a práve , keď má mať špurt, tak sa jej rast úplne spomalil a za pol roka dala len 2cm, tak som ju už objednala k dr. , nezdá sa mi to, má 10 rokov aj 3 mesiace a výšku 144cm , aj v grafe mierne klesla

matenka
18. dec 2020

@rebeca2 pred pubertou, najprv bolo uplne spomalenie, potom nastal tento brutalny sprint a posledne dva mesiace vidim spomalenie a dosiel aj menzes
Rastie stale ale tak je to 1,5cm za 2 mesiace, co cez leto dava aj za 2t
Moja je velmi chuda, ma 155 cm a 37kg, papa nenormalne vela, ale to je pochopitelne pri tom raste
Ale na 10 rokov ma peknu vysku, len teda skoro je v puberte, moja stredna ma 10 rokov 8 mesiacov a ma 131 cm, ale po puberte ani naznak, myslim vizualne, ale mame take geny, aj ja som tak ako dieta neskoro prisla do puberty

katym77
19. dec 2020

Môj mal v septembri 13 a má na nohách normálne tmavé chlpy a rastie.... Má 182 cm, ale ja mám tiež 180 a jeho otec má 202

rebeca2
20. dec 2020

@matenka ved prave, ze ono na 10 rokov by bola vyska v pohode, keby mala len pred pubertou...lenze prsia rastu, chlpy pomaly tiez a v raste do vysky brutalne spomalila☹️