Koľko meria a váži Váš 11 ročný syn?
Ahojte žienky. Chcela by som sa opýtať, koľko merajú vaši 11 roční synovia? Môj má 11 rokov a meria len 140 cm (37 kg). Pediatrička mi vraví, že je to v poriadku. Ale keď vidím jeho rovesníkov, ktorí sú o hlavu vyšší, nejak sa mi to nezdá. Ďakujem.
@bibistec ale podľa jeho veku a výšky nie je pod 3 percentilmi, asi vy ste boli, keď pichate rastový hormón, jemu by ju určite neschválili, nám nechceli ani vyšetrenia spraviť a to bol syn o 1cm nižší.
@12kvietok12 môj syn má 11 rokov a meria 148 cm a váži 52 kg, ale zaleží aj od toho aky ste vy rodičia vysoky, moj brat bol do 8 ročníka maly a chudučky a teraz ma 180 cm a vahu 80 kg.
@eriksonka1234 veru ta vyska je podla.grafu ok ale zas vysetrenie je na mieste ak sa mamicke.nieco.nezda
@bibistec A koľko rokov má tvoj syn (a koľko meria), keď mu picháte rastový hormón? Tento týždeň som bola so synom na endokriológii, vyšetrenia z krvi sú v poriadku a dr. mi povedala, že pokiaľ dieťa nie je pod 3 percentilami, určite sa nedáva rastový hormón. Môj je na 10 percentile. Každý mi vraví, veď on vyrastie. Celkom by ma zaujímalo, či sú tu aj také prípady, že chlapec bol drobný a nenarástol vysoký (teda je pod 170 cm).
@12kvietok12 ja mam dceru ona bola pod 3 tim percentilom dokonca este nizsie ale najprv vylucuju gastro, stitnu zlazu, d vit. A tak. Ale su este aj sga deti cize narodene nizsie na svoj gestacny vek a tam je to zas ine. Cize by som patrala.
@12kvietok12 ale jasne ze su aj chlapi ktori maju menej ako 170 cm. ved ich je plna republika. ja som mala kolegu o hlavu mensieho odo mna. mam 172 cm
moj bude mat za tyzden 11 ma okolo 140cm a kil ma 28 takze bud este rada..moj chvistek pomaly pribera zato ma sily az az....a samozrejme je z triedy medzi najmensimi, ale mozem povedat ze radsej taky ako jeho spoluziaci co su rad radom obezny a to doslova...
@lubiss aj ja mam doma nieco "podobne" a presne ako pises chlapci v triede obezny a dievcence niektore riadne podrastli ale tie idu skor do puberty tak sa skor zastavia.Aj mne je nasho niekedy luto aky je drobko ale deti ho maju radi ma vela kamaratov a telesna mu ide je taky sportovy typ.
Dufam ze podrastie aspon na nejakych 175 cm ,inak my s muzom niesme vysoky tak necakam zazraky.Hlavne ze je zdravy a spokojny.
@12kvietok12 je to normálne môj syn má 145cm a 39 kg, 11 rokov. A papa úplne v pohode normálne dávky pre 11 ročne dieťa.
Dnes sme boli na preventívnej kde ho merali a vážili má 152 cm a 34 kg Je dosť vychrtnutý, tak sa pýtala na stravovanie a podobne, odporucala nam aj výživove doplnky. V čom sa vážia na preventivkach, lebo mne to divne pripadalo?
@deti95060810 no niekto je nizky a niekto pripeceny

Pozri tu na mk skupinku naše dieťa rastie pod 3. Percentilom. Necakaj, dievcata ti ho hodia do grafu ale budu potrebovat vysku vas rodicov. A presne vek + kolko mesiacov. Ak to nie.je v poriadku treba riesit cim skor. Viem o com pisem mam dieta ktorému pichame rastovy hormon a tiez vsetci vraveli ze ved dorastie no urcite.