icon

Koľko meria vaše 9 ročné dieťa?

30mamina3
7. apr 2013

nenašla som to čo som hladala tak preto píšem tu...aku výšku maju vaše 9ročne deti-hlavne dievčata.Moja je februarova a ma necelých 129cm strašne pomaličky rastie a zvažujem či s nou nemám íst na endokrinologiu aby som niečo nezanedbala.Je pravda že ani ja ani manžel niesme vysoky,ale predsa zda sa mi dost drobna.Dvojčata ju o chvilu dorastu 🙂 a to je medzi nimi 3ročny rozdiel.dakujem za každu vašu odpoved.

Strana
z2
sissy27
7. apr 2013

moja má 134 - 135cm, ale v auguste už bude mať 10r., takže nemyslím si, žeby tvoja nejako zaostávala... 😉

aduskatt
7. apr 2013

132 cm, chalan, februarovy

gretka2
8. apr 2013

Moj bude mat v maji 9, a meria tak, ako tvoja dcerka, 129cm :( . Tiez zvazujem endokrinologiu. Ja mam 173 a manzel 177cm.
Jeho rast zaznamenavam uz 3,5 roka, zapisujem to do percentiloveho grafu, a ta krivka nejako klesa... :( Ked prideme k babkam, tie hned vyhlasia, ze ako naraaaastol...a ked im poviem, ze za ten mesiac nic, tak nechcu verit :( ALe je najmensi v triede :(-tusim este nejake dievcata su mensie. Uz ma to ale dost znepokojuje, lebo jeho predpokladana vyska v dospelosti je 181,5cm (+-6cm) , co sa m,i nejako nezda dosiahnutelne, pri takomto tmepe :( http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab....

andrejka1974
8. apr 2013

ahoj urcite by som vysku tvojej dcery neriesila je sice drobnejsia, ale rastove hormony maju vela vedlajsich ucinkov, ja mam deti drobnejsie ja mam 163 cm a muz 173 cm najstarsi je vysoky aj vzdy bol vyssi on mal v 9 rokoch 138 cm teraz ma 195 cm , nejako nam usiel 🙂 🙂 🙂 🙂 , dalsi dvaja synovia su mensi starsi mal v 9 rokoch 127 cm, teraz ma 15 rokov a ma 155 cm , mladsi syn mal v 9 rokoch 128 cm a teraz ma 140 cm ma 13 rokov , najstarsi zacal viacej rast az v 14-15 rokoch 🙂 🙂 🙂 takze deti v9iacej vyrastu neskor a este moja starsia dcerka, je drobcek ma teraz 4 a pol roka a ma 95 cm , je nizka , mne tiez vraveli nech idem na endokkrinologiu, ale odmietla som ju aj lekarka detska mi vravela, ze to nie je to najlepsie , vsak ani ja nie som vysoka 🙂 🙂 🙂 🙂

dai
8. apr 2013

Ahojte. Ja len ak su v tom spodnom percentile rak by som to mozno riesila ale inak neviek - tie deti od 6tich do 12tich rokov pomalicky rastu, potim sa zacnu vyhupovat - moj ml. Brat bol vzdy najmensi v triede - neviem kolko meral v 9tich ale vyzeral ako prvacik dlho - aj vyskiu a vahou. On narastol az ked vsetci jeho rovesnici uz mali cez 170... Divtedy spunt 140cm medzi nimi - narastol az v 17tich - za 1 rok strasne vela - do posledneho rocnika gympla nastupoval ini chalan... Teraz ma 185 a patri k tyn vyssim😉

maznacik007
8. apr 2013

na endokrinologiu treba ist ak ste pod 3 percentilmi prip. ak sa na dlhsie obdobie zastavi rast dietata myslim pol rok a viac...
tam sa potom robia aj dalsie vysetrenia vratane genetiky, gastra a pod.
chlapci maju dlhsi cas na to aby rastli ....

moja dcera mala teraz v marci 10 rokov a ma 148 cm a maly bude mat v juli 5 rokov a ma 99 cm s tym chodim na endokrinologiu zatial len nas sleduju mame porobene vsetky vysetrenia rastovy hormon ma na spodnej hranici tak uvidime ... v juni zasa nove testy ...

kazde dieta ma inu dynamiku rastu ja by som mozno skusila pridat vapnik do stravy, b komplex a tak ... inak mala som spoluziacku na zs stale najmensia v rade na telesnu posledna a potom na gympli sa tak vysvihla ze bola medzi najvyssimi ...

dara76
8. apr 2013

moj syn mal teraz 9r a 129,5cm . Treba sledovat, ci rast nestagnuje.

darinkazv
8. apr 2013

moja dcérka má 6,5 roka a má 134cm. a ževraj má výšku 9 ročného dieťaťa 🙂 aj môj 9 ročný synovec je rovnako vysoký ako moja dcérka. tak si myslím, že tvoja dcérka má úplne vporiadku výšku. zvlášť, ak aj vy s mužom nie ste nejak extra vysoký 🙂

stanislavao
8. apr 2013

syn ma 8,5 roka a meria 133cm

jolinka
8. apr 2013

Dcera ma 8 rokov a 7 mesiacov a ma 123 cm

silvia07
8. apr 2013

dcera 9 a pol roka...142 cm

renab
8. apr 2013

náš mal deväť v decembri a má 130 cm. vraj ešte stále v norme.

lovela1
8. apr 2013

moja dcéra bude mat 12 r. v júli,dnes sme mimo iného riešili s jej detským dr. aj výšku,pretože behom roka sa vytiahla o 12 centi,momentálne má 170 centi,pri mojich obavách,že ak to takto pojde dalej tak skončí možno pri 2 metroch mi vysvetlil,že pri nástupe menzesu sa rast výrazne spomaluje.......neostáva mi nič iné len sa modlit,aby mesiačiky už prišli 🙂

reluska
8. apr 2013

syn má 9,5r a 149cm.

katy09
8. apr 2013

moj syn je februarový...ma 147cm...a to je najmenší v tride...

bets
9. apr 2013

dcera 8r., radsej nemeriam, ale uz cez 150 cm, oblecenie 152-158

iveta7677
11. apr 2013

Môj syn mal vo februári 9 rokov a meria 125 cm. Málo, treba to riešiť?

kubankakubanka
16. apr 2013

Skoro 9 ročná 140cm

dafy
16. apr 2013

moja mala v auguste 9 a meria 155 cm

romanovic
18. apr 2013

Moja skoro 8 rocna 150-152 cm...

elvira12
18. apr 2013

Ahoj, ja by som to neriesila, lebo kazde dieta je individualne. Keby som za kazdu vec behala k lekarovi, tak by som tam mohla aj nocovat. Moj starsi syn bude mat v septembri 9 rokov, vysku a ani váhu veľmi nesledujem.
Teraz sa vazil po pol roku: váha 25,7 kg a vyska (len podla oblecenia): 130-134 cm.
Aj mne sa zda strasne chudý-viaziabnuty, ale ked som zanalyzovala dnes jeho parametre, zapadá do šedého priemeru.
Tak netreba riesit, keby bolo nieco vážne, tak by sa to uz prejavilo aj niecim iným.
A deuha vec genetiku neoklames. Ja som bola v jeho veku presne taká istá... ak nie horsia..

andy04
22. apr 2013

Poznám dve kocky čo merali 9 a pol ročne 123 cm teraz majú 17 a meraju 154 cm a to len tak tak... Teraz to už pol roka vypada ze rast sa skončil takze žiadna sláva 😖 Niekde som čítala ze sa spočíta výška ktorú malo dieťa v 2 rokoch a výsledok je výška v dospelosti len neviem či to ma niekto overené babam to vychádza o dva centimetre mali by merať 156 Dám príklad. 2 roky 90cm... 90+90=180 pravdu povediac neviem čo je na tom pravdy... Ďalšia možnosť je vyšetrenie zapestovej kosti či ma posunuty rast moze byt pozadu a to sa da dohnat v puberte Ja by som určite zasla k doktorke teraz je najlepši čas podchytit možný problém

darinar
22. apr 2013

Ja mám 9-ročné dvojičky-dievčata a jedna má 150 cm a druhá 136, takže je to individuálne. Od malinka tam bol rozdiel 2 cm a postupne sa to navyšovalo. Kto ich nepozná, tak povie, že je tam 3-ročný rozdiel .

lucia1234
23. apr 2013

moja bude mať v juli 9 a meria 132 cm

1nena1
23. aug 2017

Moja má 9 rokov a meria 123 cm, boli sme aj na endokrinológií, aj na genetike a všetko je v poriadku. Rastových hormónov má dostatok, lepšie povedané až dosť. Lekár hovoril, že sa nemusím báť, že určite vyrastie aspoň na moju výšku. Ja mám 152 cm.

evittam
23. aug 2017

146cm a 30kg.

gabika235
Autor odpoveď zmazal
sidhan
23. aug 2017

@andy04 ahoj ten vypocet v dvoch rokoch funguje pretoze teda nase dve ratolesti budu vysoooke uz teraz su asi nadpriemer syn 9rokov 150 cm a dcera 98-104 2 roky.A nevies nahodou preco su taky vysoky ja a manzel Chabych 164 cm😂😂😉😉

yanni
23. aug 2017

@sidhan ja si zase myslim, ze ten vypocet v dvoch rokoch je dobra blbost. neviem si predstavit, ze nasa cerstva dvojrocna copana by mala mat 180 cm. Teraz ma 90 cm.
Najstarsi mal pred mesiacom 11 a ma cez 150 cm, druhy v marci 9 a je tak isto vysoky ako najstarsi. Treti necelych 130 a mal vo februari 7.

Ono je to individialne. Niektore deti vysoke uz v skolke a potom to roky ide veeeelmi pomaly. Niektore deti su malicke a vytiahne ich naraz az v puberte, ktora nastupuje v poslednych rokoch skoro.

Vela robia geny. Casto aj obgeneracia. Cize po starych rodicoch.

evina313
28. dec 2017

moj syn bude mať v máji 2018 10 r. a má 44 kg a 150 cm....asi dosť...hlavne kg ☹

Strana
z2