icon

Koľko mesačne budem platiť za obedy v základnej škole?

mariaola
8. aug 2025

Koľko budem platiť mesačne za Príspevok na stravovanie na 1.stupni ZŠ ?

Prosím, neviem teraz na isto koľko budem mesačne platiť za obedy na 1.stupni ZŠ ?

1,90 x počet dní v mesiaci + 16 som pochopila.

Čo ale znamená tých 2,10€ ? To k tým 1,90 na deň ešte 2,10€ na deň ? Či ako je to myslené ?

Ďakujem Vám krásne 🙂.

Koľko mesačne budem platiť za obedy v základnej škole?
Strana
z2
tanyan
8. aug 2025

Dotácia je príspevok štátu. Pokiaľ objednáš obed a nevyzdvihneš, tak platíš celú sumu, teda aj tých 2,10€, nielen 1,90€. Treba to aj dieťaťu vysvetliť a pamätať na odhlasovanie v prípade neprítomnosti.
Ja som vždy zaplatila na začiatku viac (napríklad 100€) a priebežne som posielala, aby bol dostatočný kredit. Zostatok sa automaticky prenáša do ďalšieho mesiaca a aj do ďalšieho školského roka.

rachel36a
8. aug 2025

@mariaola ty budeš platiť 16€ mesačne...jw to tam jasne napisane, je to paušálny režijné poplatok...kazdy zriaďovateľ si určuje svoj...to ze ja neplatím nič ta nemusí pliest.....my režijné neplatíme....

mariaola
autor
8. aug 2025
@hederamonstera

@mariaola nie, skola ti nebude este 0,2€/den vracat

@hederamonstera to je 4€ mesačne. Prečo nie ? Veď ani 4€ mi nikto len tak nedá …

mariaola
autor
8. aug 2025
@luccija

@mariaola dotácia je vyššia ako to čo reálne stojí obed.Rezia je 16 eur počkaj, keď ti príde presne koľko platiť.Vy platíte réžiu 16 čo ťa po tom, že inde platia 10 každý zriaďovateľ dá inú sumu.Myslela som, že si Ukrajinká podľa mena, lebo podľa mna to je zrozumiteľne napisane

@luccija ďakujem. Keby som si bola 100% istá nepýtam sa. Ďakujem už rozumiem.

mariaola
autor
8. aug 2025
@tanyan

Dotácia je príspevok štátu. Pokiaľ objednáš obed a nevyzdvihneš, tak platíš celú sumu, teda aj tých 2,10€, nielen 1,90€. Treba to aj dieťaťu vysvetliť a pamätať na odhlasovanie v prípade neprítomnosti.
Ja som vždy zaplatila na začiatku viac (napríklad 100€) a priebežne som posielala, aby bol dostatočný kredit. Zostatok sa automaticky prenáša do ďalšieho mesiaca a aj do ďalšieho školského roka.

@tanyan ďakujem 👍

anonym_a9018e
8. aug 2025
@mariaola

@hederamonstera to je 4€ mesačne. Prečo nie ? Veď ani 4€ mi nikto len tak nedá …

@mariaola lebo je to dotácia logicky nie? Máš deti tak buď aspoň rada, že neplatíš im obedy, len režijný poplatok 16 eur. Nerozumiem co stále riešiš 😀

anonym_a4e4d8
8. aug 2025

@mariaola a uz ste davali vsetci ziadost o tu dotaciu? Nam zatial nic neprislo

krajinka
8. aug 2025
@anonym_a4e4d8

@anonym_a4e4d8 este v juni, 10.8. musia byt zoznamy deti na urade prace

zuzubb007
8. aug 2025

Je to tvoje dieťa tak hádam aj keby platis 30 euro tak mu zaplatis obedy, nechápem riešiť či to bude 10 alebo 16 euro, to všetko takto kalkulujes ? taký život viest ma šľahne 🙈

mariaola
autor
8. aug 2025
@anonym_a9018e

@mariaola lebo je to dotácia logicky nie? Máš deti tak buď aspoň rada, že neplatíš im obedy, len režijný poplatok 16 eur. Nerozumiem co stále riešiš 😀

@anonym_a9018e keby ste si vyššie všimli už neriešim a nesťažujem sa !!!

mariaola
autor
8. aug 2025
@anonym_a4e4d8

@anonym_a4e4d8 máme do 25.8. podať, alebo pri nástupe do školy píšu.

mariaola
autor
8. aug 2025
@zuzubb007

Je to tvoje dieťa tak hádam aj keby platis 30 euro tak mu zaplatis obedy, nechápem riešiť či to bude 10 alebo 16 euro, to všetko takto kalkulujes ? taký život viest ma šľahne 🙈

@zuzubb007 nechápem čo za drzé spravanie!

sara07
8. aug 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 tak niekto nemá taký rozpočet , niekto si to rozpočita aby sa mu nestalo že nemal , jedna položka druha a už ideš ....
takže tvoj komentár je podpásovka
autorka nepíše že nechce zaplatit ,len chce vediet kolko , videla som aj zrozumitelnejšie tieto rozpisy napísané na obed
a mimochodom ked už sme pri tom na tu dotaciu sa skladame všetci, to slovko zadarmo od štátu mám už alergiu
ja ju chápem

evita2222
8. aug 2025
@doriiis

@sara07 ..ja mám dve deti na ZŠ a platím raz v septembri ,,zálohu" 25 € za každého.Tak ako píše niekto vyššie,je to záloha z ktorej sa odratava,ak si dieťa obed nevyberie.Bohate to stačí na sk.rok.Inak neplatim mesačne nič

@doriiis presne tak to funguje aj v našej škole

anonym_f1fa46
8. aug 2025

Mne vychádza obed na prvom stupni okolo 48€ mesačne, keďže nemáme nárok na dotáciu, teraz sa bude zvyšovať réžia, tak okolo 60€ to výjde. Je možné, že to čaká všetkých onedlho, nik nevie, dokedy budú dotácie ...

zuzubb007
8. aug 2025
@mariaola

@zuzubb007 nechápem čo za drzé spravanie!

@mariaola no prepáč to nieje drzé spravanie, ale už ti x žien napísalo, že sa dozvies v škole a furt si ideš svoje, či ti vrátia 4 eura či nie, presne si určuje každá škola tak to pochop!!!

anonym_349bc3
8. aug 2025

My platíme réžiu mesačne 22€. V správe je napísané, že sú tieto peniaze použité na chod kuchyne.... Naša škola kuchyňu nemá, jedlo dovážajú z miestnej reštaurácie 😀 a nikomu doteraz neprišlo divné kam tie peniaze reálne putujú. Okrem toho za obedy doplácame cca 2€ na obed, v závislosti od toho aké jedlo si na deň dieťa vyberie. Pretože najlacnejšie menu v reštaurácii odkiaľ dovážajú stojí 4€.

nikaeli
8. aug 2025
@anonym_f1fa46

Mne vychádza obed na prvom stupni okolo 48€ mesačne, keďže nemáme nárok na dotáciu, teraz sa bude zvyšovať réžia, tak okolo 60€ to výjde. Je možné, že to čaká všetkých onedlho, nik nevie, dokedy budú dotácie ...

@anonym_f1fa46 prečo nemáte nárok na dotáciu?

siska53
8. aug 2025
@mariaola

@doriiis no určite nie, práve pozerám v spravach edupage.org nám prišla prihláška na obedy so sumou.

@mariaola 16€ je mesacna rezia. A keby dieta neodhlasis vcas, tak si za takto neodhlaseny obed doplatis 2,10€ ty.

dadaviki
9. aug 2025

@mariaola sme mali prvy stupen 10€ mesacne ako reziu kuchyne.a velky pozor na odhlasenie obeda a aj prevzatie lebo ak sme toto nesplnili platili sme plnu sumu k tym 10€

livia341
9. aug 2025

@mariaola ja robim veducu ZS s MS a tam obedy nebudete ziadne platit len reziu ktoru zvolil zriadovatel( mesto,obec) len za nedoplatok 1,90 platite vtedy, ked si dieta neodhlasite.

katrin21
9. aug 2025
@doriiis

Veď obedy sú ,,zadarmo"

@doriiis plati sa rezia.

daaaaaska
9. aug 2025

@mariaola ja platím deťom iba réžiu (réžia kuchyne predstavujem si to ako čistiace prostriedky atď) 7€ mesačne a to je všetko.obedy sú zadarmo

anonym_4ec2d6
9. aug 2025

My nic neplatime

doriiis
9. aug 2025
@katrin21

@doriiis plati sa rezia.

@katrin21 ....nie všade.Ja neplatim nic

mariaola
autor
9. aug 2025
@zuzubb007

@mariaola no prepáč to nieje drzé spravanie, ale už ti x žien napísalo, že sa dozvies v škole a furt si ideš svoje, či ti vrátia 4 eura či nie, presne si určuje každá škola tak to pochop!!!

@zuzubb007 Vy poucovat možete a navážať sa…Nito Vás neprosil o radu!!!

mirka2405
Autor odpoveď zmazal
anonym_2a46ff
15. aug 2025
@mariaola

@zuzubb007 Vy poucovat možete a navážať sa…Nito Vás neprosil o radu!!!

@mariaola len si dajte pozor keď bude dieťa choré,.treba ho z obedu odhlásiť. Keď zabudnete tak neodhlásené obedy vám budú účtovať a budete ich musieť zaplatiť aj keď v škole nebude

Strana
z2