icon

Koľko úloh dostávajú deti na prvom stupni?

22. nov 2024

Ahojte koľko domácich úloh dostávajú vaše deti na prvom stupni ? My máme konkrétne prváka a mám pocit, že nič iné nerobíme doma, len sedíme nad domácimi úlohami keď príde zo školy. Teraz na víkend dostali napísať 3 strany v písanke , z matematiky 3 cvičenia, do toho čítať, precvičovať v pomocnej písanke , plus strana v prvouke . Cez týždeň bežne 3 cvičenia z matematiky, 5 riadkov v písanke, strana v šlabikári, čítať a odpisovať ešte z tlačených kartičiek. O piatej prídeme domov a do siedmej sedíme nad úlohami, sa tomu dieťaťu už ani nechce . A úprimne mne tiež nie .

Strana
z2
euka210
22. nov 2024

Pre prvaka by mali ulohy zabrat tak pol hodinu. Potom su pretazene, a su to prvaci, potrebuju sa este vela hrat.

cecilia29
22. nov 2024

Čítanie majú každý deň. Nam to zaberá dosť času a demotivuje ju to. Z písania 2-3 riadky. A z matematiky 1-2 úlohy. Nie je to veľa, ale učíme sa dlho. A to kvôli čítaniu ze jej to ide pomaly a aj kvôli tomu ze musíme precvičovať napr prepis tlačené na písané a pod. Lebo sa jej to všetko v hlavičke pletie. Problém je ze nam to vychádza na hodinu minimalne a to je na ňu veľa

filili
22. nov 2024

Zažili sme, náš tiež nosil strašne veľa domácich úloh v 1.ročníku...aj na začiatku druhého... Potom raz dostal na víkend asi 15 domácich úloh - nemalo to konca kraja - čítanie, prepis na 2 strany - prepis z čítanky, prepis z pracovného listu, veľa cvičení zo SJ, celý pracovný list zo SJ, 2 strany Pisár Brada, gramatický zošit rozlišovacie znamienka, veľký projekt "moja naj kniha" - nakresliť, napísať, viacero cvičení z matematiky z učebnice , pracovný list z matematiky - 2 strany, angličtina cvičenia, nová slovná zásoba - príprava na test... boli sme extrémne vyčerpaní všetci z toho. Našťastie práve v ten týždeň bolo rodičovské združenie - hromadne sa rodičia posťažovali a odvtedy dostávajú primerané množstvo úloh, naozaj len na precvičenie..ja už som mala pocit, že v škole majú stále len samé aktivity - divadlá, návštevy knižnice, ekotopfilm, Deň jablka - pečenie v škole a milión podujatí a učiť sa s ním máme my doma...

cecilia29
22. nov 2024

@thirstymonk sú deti ktoré učenie do 6 rokov nebaví. Napr moja od 2,5 roka vie dojit kozu, čo asi žiadny rovesnik . Lebo prirodzene ju to nezaujimalo. Poznala len svoje meno ako bežné dieťa pri nástupe do školy.
A písané len nech píšu . Ja napr veľmi rada píšem písaným písmom.

lavender94
23. nov 2024

By som napísala pani učiteľke do tej písanky par milých slov, že či máš suplovať doma jej robotu. Nie je to normálne a ani by som to nerobila. Polhodinka dobre ale nie že dve hodiny nad tým sedieť. Decko bude vyhoreté ešte pred dovŕšením dospelosti a ty s ním 😃 známa to riešila na rodičovskom. A keď tu temu otvorila, pridali sa aj ostatni rodičia. Učiteľka nie je boh, normálne si to s ňou vyrieš. Neviem či je to pravda ale niekde som čítala, že domace úlohy by nemali byť nijak hodnotené a ani povinné. Netreba to zas brať úplne do extrému, ale určite by mi nikto nezamestnával decko po škole na ďalšieho pol dňa.

benit
23. nov 2024

Toto robi aj ta koleguna, zajltena pracovnymi listami, deti vkuse nieco robia. Tlaci donemoty, posiela domov. Bordel okolo nej aj v celej triede. Absolutne nenastavene to ma. Niekedy je menej viac

sella38
23. nov 2024

@benit ja tiez niekedy nerozumiem, kedy kolegyne stihaju robit to mnozstvo prac.listov,ktore kopiruju. My sa vela "hrame" na hodine, mne su pritazou aj prac. zosity vo vyssich rocnikoch napr. 🤷

jaja8713
23. nov 2024

Naša pani učiteľka hneď na začiatku roka povedala jednu peknú vetu - učiť sa majú deti v škole,doma si majú užívať rodičov ...úlohy mala moja dcéra od septembra asi 3-4 inak všetko robia na hodine ....teraz začali písať 5 minútovky z matematiky a slovenčiny (písmenká/slabiky, čísla/sčítanie odcitanie do 10) ,tak len nám poradila ak chceme cvičiť s nimi,tak toto (5 písmen/slabik a 5 príkladov/čísel) každý den-nic viac....čím viac detí doma cvičia a sú zahltení úlohami ,tým menej sú ochotní pracovať na hodine ,už ich to nebavi a ani sa im nečudujem ,veď len pred pár mesiacmi chodili do škôlky ,spali na obed a stále si zvykajú na nový režim...z tohto hľadiska si veľmi cením prístup našej triednej,ktorá sama uznáva ,že aj rodičia poobede sú unaveni z práce a deti z práce v škole a preto prvákov nezahlcuje úlohami ...a pokroky vidím veľké a aj že ju baví chodiť do školy učiť sa nové veci - nerobí to s odporom a to je pre mňa dôležité 🙂❤️

mississ
23. nov 2024

Ja mám teraz tretia. Prvý a druhý ročník, úlohy celkom primerané, ani nie veľa ani nie málo. Ale teraz v treťom ročníku majú úloh veľmi veľa, škola rozhodla úplne svojvoľne o 2 cudzích jazykoch, s celkovo mela toho majú, v skratke, škola nedokáže nafúknuť rozvrh a počet hodín , a nedokáže nafúknuť ani dĺžku hodinky, aby tam stihli viac, hodina má len 45 minút a ak škola, rozhodla, že bude deckam len pridávať, predmety - 2 cudzie jazyky, a mnoho iného, čo by mohlo byť dobrovoľné, alebo krúžok, a školstvo dá ako povinné, a riadne predmet a znamkovane do vysvedčenia, tak potom je to na úkor snahy a zásluhy nie učiteľa, lebo časovo sa to nedá ani stíhať v rozvrhu a v 45 minútových hodinách, je to na úkor doma povinnosti zvládnuť to doma. Doma sa s tretiakom učím 2,5 hodiny. Majú toho skutočne veľa, v škole to nestíhajú, na úkor toho potom doma všetko.

lauricka
23. nov 2024

Nuž tak buď to budete riešiť s učiteľkou alebo ju necháte dieťa deptať alebo zmeníte školu. Musíte sa by rozhodnúť.

leonakr
23. nov 2024

Ahoj, mám prváka.Každý deň máme za úlohu 5xkrát čítanie textu,zo začiatku 4 riadky písania v malej písanke,teraz celú stranu,čo je asi 6 riadkov.Za mňa nie veľa.Aj tak najprv si písmenko nacvičíme v domácom zošite a tak ideme na ostro.A z matematiky Max 1-2 cvičenia.Prvouku len si zopakovať stranu....aby deti sa snažili prerozprávať nám čo si rozprávali na hodine.A nácvičné diktáty 2 do týždňa dokopy 20 písmen/slov.Kontroluje pondelky .Za mňa je to tak akurát.Spravíme to celkom rýchlo .Čítanie mu ide celkom ok.Ale ak mame čas tak cez víkend si trénujeme aj viac.Máš pravdu,že máte toho veľa.🥺Nemalo to tak byť😕.Je to pre deti veľká demotivácia.Držte sa✊

aktiz
24. nov 2024

Učím prvákov. Na DÚ majú vždy čítať, písať ca.3 riadky a vypočítať pár príkladov. Niekedy len z pamäti. Mala som opačný "problém". Rodičom sa to zdalo málo. Vysvetľovala som im, že netreba prváka unaviť úlohami a že radšej menej úloh s tým, nech si dotrenuju s deťmi, čo im nejde.

Strana
z2