icon

Koľko vody vypije vaše 7 ročné dieťa?

tribratri
20. dec 2017

Dobre ranko...

kolko vypije vase dieta vody za den? Vraj by to malo byt 1.5 litra...

Strana
z2
montemotherone
21. dec 2017

@tribratri ja len, že to závisí to tiež od hmotnosti dieťaťa https://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/...

Zdravé dieťa má ešte prirodzenú schopnosť vycítiť nedostatok tekutín. Myslím, že núkať ho netreba, stačí aby mal vodu k dispozícii. Max by som mu to pripomenula pri hre, športe (kedy bude najviac smädný keď sa zapotí, vyblázni) takže by som mu doplnila tekutiny pred tým (nie tesne pred tým).

tribratri
autor
21. dec 2017

@montemotherone no sme to zacali sledovat, ked sa raz za cas stazuje, ze ho boli hlava vecer. a sme si uvedomili, ze strasne malo pije.

montemotherone
21. dec 2017

@tribratri treba pátrať po tomto, prečo necíti smäd 😕 Ten pocit je u detí úplne najlepší a čím sme starší tým viac sme v riziku dehydratácie. U starších ľudí pocit smädu často úplne chýba.
Obličky ste nevyšetrovali?

erinne
22. dec 2017

@ajka3040 dakujem za nadej,ze to bude lepsie😊
Velmi ma nebavi ju stale prenasledovat s poharom, presne ako pises,odpije 2 glgy a potom odlozi, v kazdej miestnosti ma nedopity pohar a potom mimino chodi a prevracia😂

erinne
22. dec 2017

@montemotherone a ako by si prosim ta po tom patrala? Nerypem, vazne ma to zaujima. Moja tiez neciti,ze je smadna. Aj ked u nas viem preco je to tak.

stejja9
22. dec 2017

My sme boli s dcerou aj u nefrologa, jedna z obliciek ma zhrubnutu stenu, a ze by dcera mala pit viac vody. No to sa citim ako pripomienkovac, a vkuse napominam, ale aj tak horko tazko odpije z pohara. Ak ju necham tak, lebo podla okolia na nu tlacim😈, nevypije nic, a vecer pride za mnou, ze chce studeny obklad na hlavu, ze ju boli hlava, a viem, ze pila malo. A vie to uz aj ona, z coho ju boli, ale vodu si aj tak nepyta.. trosku bolo lepsie, ked sme viedli dennik, prijem tekutin-vydaj, zapisovala som jej, kolko a kedy vypila a to ju ako tak motivovala,aby toho mala co najviac zapisaneho. Vhodne cez víkendy, prázdniny, cez školu to neustrazim..

montemotherone
22. dec 2017

@stejja9 inak na Google play je aj aplikácia na pripomenutie pitného režimu 😉

Strana
z2