Koľko vody vypije vaše 7 ročné dieťa?
Dobre ranko...
kolko vypije vase dieta vody za den? Vraj by to malo byt 1.5 litra...
@montemotherone no sme to zacali sledovat, ked sa raz za cas stazuje, ze ho boli hlava vecer. a sme si uvedomili, ze strasne malo pije.
@tribratri treba pátrať po tomto, prečo necíti smäd 😕 Ten pocit je u detí úplne najlepší a čím sme starší tým viac sme v riziku dehydratácie. U starších ľudí pocit smädu často úplne chýba.
Obličky ste nevyšetrovali?
@montemotherone a ako by si prosim ta po tom patrala? Nerypem, vazne ma to zaujima. Moja tiez neciti,ze je smadna. Aj ked u nas viem preco je to tak.
My sme boli s dcerou aj u nefrologa, jedna z obliciek ma zhrubnutu stenu, a ze by dcera mala pit viac vody. No to sa citim ako pripomienkovac, a vkuse napominam, ale aj tak horko tazko odpije z pohara. Ak ju necham tak, lebo podla okolia na nu tlacim😈, nevypije nic, a vecer pride za mnou, ze chce studeny obklad na hlavu, ze ju boli hlava, a viem, ze pila malo. A vie to uz aj ona, z coho ju boli, ale vodu si aj tak nepyta.. trosku bolo lepsie, ked sme viedli dennik, prijem tekutin-vydaj, zapisovala som jej, kolko a kedy vypila a to ju ako tak motivovala,aby toho mala co najviac zapisaneho. Vhodne cez víkendy, prázdniny, cez školu to neustrazim..
@stejja9 inak na Google play je aj aplikácia na pripomenutie pitného režimu 😉

@tribratri ja len, že to závisí to tiež od hmotnosti dieťaťa https://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/...
Zdravé dieťa má ešte prirodzenú schopnosť vycítiť nedostatok tekutín. Myslím, že núkať ho netreba, stačí aby mal vodu k dispozícii. Max by som mu to pripomenula pri hre, športe (kedy bude najviac smädný keď sa zapotí, vyblázni) takže by som mu doplnila tekutiny pred tým (nie tesne pred tým).