Koľko zoomov majú vaši prváci do týždňa?
Ahojte,
kolko zoom-ov majú vaši prváci do tyždňa ? U nás trikrát , inde som počula , že len raz do týždna ? Aj pre vašich prváčikov je to také stresujúce ? U nás je to už neúnosné. Práca, zoom-y, učivo, úlohy, sledovanie -odosielanie úloh, domácnosť.... som už na pokraji svojich psychických- fyzickych síl . Ako to zvládate vy?
@brona235 no a popritom si daj homeoffice a maj dieta s poruchou pozornosti, na MK su take sebecke zenske az hroza
@katulienkax ani sa nečudujem autorke, že už sa viac neozvala. Hlavne, že ostatné poDSTivo posielajú úlohy učiteľke 😀
Ja mam prvaka integrovaneho a kazdy den maju cez teams vyucko ako v skole. Cca 4 hodiny,jeden krat maju 5 hodin. Kazdy den ulohy. Citanie,pisanka,matika. Matematika nam robi velky problem. Vcera na hodine nic neurobil,tak som s nim potom robila dve strany a pisala som ucitelke,ze ci by som s nim nemohla byt na matematike,kedze tomu nechape. Nasa pani uxitelka si vyzaduje aby boli na hodinach sami. Ale aspon pri matematike chcem byt pri nom. Stihame pekne. Ale to bude tym,ze ja nepracujem a som doma. Drzim palce a prajem vela sil. Ja som niekefy tiez zufala. Ja nie som ucitelka a bohuzial,teraz nou byt musim a niekedy stracam trpezlivost.obdivujem vsetkych ucitelov a vychovavatelov,co svoju pracu robia s laskou...
@comi to vazne len tolko? Moja je druhacka a ma kazdy den 2vyuc.hodiny. Ucitelka si to skracujeako sa jej chce a z hodiny je 30minut,nepaci sa mi to teda, ale vyzera ze este su na tom dobre🤣☝️doucujem ju sama dalsie predmety,taku anglinu nema vobec napr. a prvouku tiez. Cita mi popri vareni,vymyslim priklady,slovne ulohy podla ucebnice a robi. Skontrolujem ked dovarim. Potom ostatne si zopakujeme z predosleho dna co sme sa naucili a dalsie ucivo preberieme. Celkovo mi to zaberie s nou 3 hodinky okrem toho zoomu,vratane kontroly vypracovaneho. Doneste deti,ja ich doucim🤣🤣🤣Normalne prichadzam na to ze ma to aj bavi🤣🤣🙈
U nás tká isto fungujeme od skoro začiatku decembra 2 hodiny denne čiže 10h týždenne a je to občas a ročne hlavne keď som sama a mam ešte 3 ročného ktorý nechce jej dat pokoj pri učení
@katulienkax sice nemam.homeoffice, ale chodim aj ja do skoly a mam online vyucko... 😂🤷♀️
Náš prvák ide podľa klasického rozvrhu, tj 22 vyučovacích hodín. Všetko majú online, ešte aj telesnú.
@patrica8 To sa nesmie. Najviac 10 hodín majú mať. Online slovenčinu, matematiku a prvouku, len hlavné predmety. Z telesnej im môže dať úlohu ísť sa vonku poprechádzať, ale nie online. Také malé deti nemajú byť toľko pri počítači a aj pri tých hlavných predmetoch striedať činnosti.
@patrica8 veru sa to nesmie. Podľa nariadenia ministerstva školstva môže mať 1.-2. ročník počas dištančného vzdelávania max. 10h týždenne, ale do týchto 10 hodín sa ráta nielen onlina hodina, ale aj domáca príprava. Ale pozor, ide o desať 60 min. hodín (nie vyučovacích 45 min.). 3.- a 4. ročník 12h/týždenne.
Môj syn má každý deň dve až tri hodiny, ale sú poskupinkovani, 4 až 6 deti v skupine (podľa predmetu), takže tie hodiny sú riadne intenzívne. Úlohy majú cez systém, takže nič netreba posielať. Ale tiež je znudeny a demotivovany, pritom má fakt vynikajúce učiteľky, ale proste mu škola, spolužiaci a kontakty chýbajú.

Moja prvacka ma kazdy den od 8:30 do 11:15, medzitym je este 30 min prestávka. Úlohy nedostavaju, vsetko si robia pocas hodiny s ucitelkou, nemam s nou prakticky ziadne starosti. Nam to velmi vyhovuje, netesim sa na normalne vyučovanie.