icon

Konečne začína škola

27. aug 2025

Kto sa teší ( pracujúce ženy, nie tí ktoré sedia na riti) že sa škola/škôlka začína a nemusíme riešiť prácu/voľno v práci a stres kto postráži decká ak musíme robiť?

Strana
z4
anonym_e9155a
27. aug 2025
anonym_e9155a
27. aug 2025

@anonym_autor

autor
27. aug 2025
@anonym_e9155a

@anonym_e9155a

sticker
ivanakal
27. aug 2025

Ja sa netesim vobec. Pre mna su toto starosti naviac - desiatu, kontrola uloh, pomoct s ucenim ak treba, kadejake poplatky za pomocky, exkurzie, vylety. Okrem toho zacina obdobie, ktore z duse neznasam, tma rano, tma poobede. No ja sa netesim. ☹

anjelicek26
27. aug 2025

U nas v nemecku uz skola taha treti tyzden... dva mesiace je sialene dlho pre pracujucich ludi, mne uz tych 6 tyzdnov prijde neskutocne dlhe... deti sa tesili, oni chodia do skoly velmi radi... jasne to vstavanie , ulohy, na to sa netesi nikto... ale kamosi, rutina, rozbehnutie kruzkov po prazdninach, to je velmi fajn...

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e9155a

, nie tí ktoré sedia na riti... byť nezamestnany, zufalo zhanat pracu, pripadne mat postihnutie, ktore to sťaží, to je sedenie na riti? ženy na materskej, otcovia na otcovskej dovolenke sa isto tešia, že budu chvilu doma sami. A zrejme celé hodiny iba upratovať.

autor
27. aug 2025
@anonym_e9155a

, nie tí ktoré sedia na riti... byť nezamestnany, zufalo zhanat pracu, pripadne mat postihnutie, ktore to sťaží, to je sedenie na riti? ženy na materskej, otcovia na otcovskej dovolenke sa isto tešia, že budu chvilu doma sami. A zrejme celé hodiny iba upratovať.

@anonym_e9155a čo upratuješ celé hodiny? Žijete ako prasiatka?

vroni
27. aug 2025

Nesedim na riti, ale mám doma legastenika s poruchou pozornosti. Takže sa náramne "teším", že po práci môžem absolvovať denno denný hodinový cirkus kvôli úlohám, program žiaden, lebo sú úlohy a zásadne ich treba dávať na druhý den, no fakt posusnanicko...

vladuska20
27. aug 2025

Nie netesim sa veru,uz to opet zacne.Ranny zhod,budenie,nahananie,vozenie hore,dole,ulohy,kruzky.Chcem mat prazdniny este.

autor
27. aug 2025
@anjelicek26

U nas v nemecku uz skola taha treti tyzden... dva mesiace je sialene dlho pre pracujucich ludi, mne uz tych 6 tyzdnov prijde neskutocne dlhe... deti sa tesili, oni chodia do skoly velmi radi... jasne to vstavanie , ulohy, na to sa netesi nikto... ale kamosi, rutina, rozbehnutie kruzkov po prazdninach, to je velmi fajn...

@anjelicek26 Presne tak. Ja ani nechápem ako môže mať niekto celé leto mať voľno. A čo väčšie deti nevedia si sami pripraviť desiatu a spraviť úlohy?

autor
27. aug 2025
@ivanakal

Ja sa netesim vobec. Pre mna su toto starosti naviac - desiatu, kontrola uloh, pomoct s ucenim ak treba, kadejake poplatky za pomocky, exkurzie, vylety. Okrem toho zacina obdobie, ktore z duse neznasam, tma rano, tma poobede. No ja sa netesim. ☹

Treba naučiť deti aby boli samostatné ;) A bude menej starosti
@vladuska20
@vroni
@ivanakal

vladuska20
27. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20
@vroni
@ivanakal

@anonym_autor no vidis,tak kde mas problem ked su prazdniny,co??ja si prazdniny s detmi uzivam,tesim sa na to viac ako oni.

marhulka13
27. aug 2025

@anonym_autor ja sa neteším, ze zacina skola, Mne vyhovovali prázdniny a to nesedim doma na riti. A k tvojim arogantnym poznankam, asi tiež veľmi nemas samostatné deti, keď sa tešíš, že začne škola

ivanakal
27. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20
@vroni
@ivanakal

@anonym_autor oni samostatne su, ale nenecham ich trapit sa napr. s anglictinou, ked im viem pomoct 😉 to nie je o samostatnosti. Desiatu si vedia urobit, ale nepotrebujem aby jedli kazdy den salamovy rozok, alebo tabulku cokolady alebo podobne sprostosti. Zasa nebud mudra. Odpovedala som, ze sa netesim, nemusis to komentovat.

autor
27. aug 2025
@marhulka13

@anonym_autor ja sa neteším, ze zacina skola, Mne vyhovovali prázdniny a to nesedim doma na riti. A k tvojim arogantnym poznankam, asi tiež veľmi nemas samostatné deti, keď sa tešíš, že začne škola

@marhulka13 @vladuska20 Nechápeš? Netreba riešiť dovolenku. Hádam 7 ročné decko nebude sedieť sama doma. Úlohy vie sama robiť, aj do školy chodia spoločne 3 deti, desiatu si vie spraviť, aj sama zobudí na budík

vroni
27. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20
@vroni
@ivanakal

@anonym_autor, treba menej trepať koniny a organizovať si vlastný cas, nebudú ti trhať žily prázdniny. Moje decko je samostatne až až. Ale chyby v texte napríklad nevidí. Nie že ignoruje, nevidí. Takže s ním musíš sedieť. A on zúri ako divá šelma, lebo ich nevidí ani keď mu ich ukážeš. Keď budem mať z pekla šťastie a dovtedy ma neporazí, možno na strednej škole bude zvládať úlohy len s finálnou a nie kontinuálnu kontrolou. Takže prázdniny sú raj na zemi nielen pre neho ale aj pre mňa.

autor
27. aug 2025

No ako vidím dneska už rodič robí úlohy, nie deti 😂😂😂😂😂😂

7miriam77
27. aug 2025

Ja sa neteším vôbec, no moja dcérka stvrtacka veľmi, ona od prvého ročníka školu miluje 🤔😍, má super spolužiakov,triednu a ona odpočítava dni. V tomto veru po mne nie je 😂🤣. Mne je ľúto, že leto sa blíži ku koncu, neznášam zimu

vroni
27. aug 2025
@anonym_autor

No ako vidím dneska už rodič robí úlohy, nie deti 😂😂😂😂😂😂

@anonym_autor, ty si ina brzda. Písaný text tiež nič moc. Skús poprosiť manžela, nech ti prečíta, možno pochopíš rozdiel medzi robením a kontrolovaním úloh. Možno.

vladuska20
27. aug 2025
@anonym_autor

@marhulka13 @vladuska20 Nechápeš? Netreba riešiť dovolenku. Hádam 7 ročné decko nebude sedieť sama doma. Úlohy vie sama robiť, aj do školy chodia spoločne 3 deti, desiatu si vie spraviť, aj sama zobudí na budík

@anonym_autor a???Ja mam 5deti,4skolopovinne,dalsie od noveho roku do skolky.A chodim do prace,ale vieme si to s muzom rozdelit.A to mam tyzden,kde ozaj nic neriesim,len ten ranny zhon a idem po obede do prace,vecer uz vecsinou spia.Ale aj tak sa na to netesim.Teraz ich nebudim,zobudia sa kedy chcu,povecsine az na obed,potom idu von,ci na kruzok aj teraz cez prazdniny a to ich vozim,spet idu sami,dotoho najstarsieho vozim na vodicak,jazdy,hore dole.Takze sa nalietam aj mimo skoly.

autor
27. aug 2025
@vroni

@anonym_autor, ty si ina brzda. Písaný text tiež nič moc. Skús poprosiť manžela, nech ti prečíta, možno pochopíš rozdiel medzi robením a kontrolovaním úloh. Možno.

@vroni Načo kontrolovať? Náhodou nie učitelia majú túto úlohu?

3petka
27. aug 2025

@anonym_autor Ja sa teším asi ako ten prváčik na prvý týždeň. Trošku si oddýchnem ale potom čo ešte viac povinností, úlohy a riešiť čo ešte treba a podobne. Nebaví ma to.
Závidiím školám kde prešli na systém bez domácich úloh.

parvinka0001
27. aug 2025

Moji síce nastupujú do prvého ale netešim sa vôbec ako tu boli spomenuté úlohy,desiaty a hlavne veď každú chvíľu majú tie deti voľno riaditelske,chrípkové a neviem aké. Keď chodili do škôlky tak tam boli vždy nie ako deti v škole

henriettak
27. aug 2025

Nenávidím nadchádzajú obdobie už len preto, že končí leto, skôr bude tma atď - pre mňa je to čistá depresia.

anonym_ff9f5b
27. aug 2025

@anonym_autor ja veru vôbec nie, lebo už mám síce väčšiu dcéru 13 ročnú, ktorá zostane už v pohode sama doma akurát stravu jej teraz riešime, no od septembra to zas bude učeniééé, pretože sama sa nie je schopná či skôr ochotná sa do kníh ani len pozrieť

vroni
27. aug 2025
@anonym_autor

@vroni Načo kontrolovať? Náhodou nie učitelia majú túto úlohu?

@anonym_autor, nie, nemajú. Oni skontrolujú, ci úloha je alebo nie je urobená, nemaju čas na hodinovú diskusiu a lustenie, čo malo dieťa na mysli. Kto nezažil, nepochopí. Staršie dieťa mám bez diagnózy, tam som pomaly ani nevedela, že chodí do školy. Toto druhé a škola je kombinácia na maslu. On ti odrecituje správne riešenie, v hlave vypočíta správny výsledok, povie a na papieri napíše zápisky schyzofrenika o Červenej Čiapočke.

autor
27. aug 2025
@vroni

@anonym_autor, nie, nemajú. Oni skontrolujú, ci úloha je alebo nie je urobená, nemaju čas na hodinovú diskusiu a lustenie, čo malo dieťa na mysli. Kto nezažil, nepochopí. Staršie dieťa mám bez diagnózy, tam som pomaly ani nevedela, že chodí do školy. Toto druhé a škola je kombinácia na maslu. On ti odrecituje správne riešenie, v hlave vypočíta správny výsledok, povie a na papieri napíše zápisky schyzofrenika o Červenej Čiapočke.

@vroni Nikdy im nič nekontrolujem, v škole vyriešia, dokonca u nas v družine spravia úlohy, takže doma sa naučí čo má. Učí sa pre seba nie pre mňa

bosorkabb
27. aug 2025

Ja sa teším. Lebo úprimne mať toľko voľna je skôr utopia.
Nechápem kto už má problém chystať desiatu veď to je ako chystať raňajky. Bude mi ľúto jedine toho vstávania. Ale do práce tiež treba vstávať.
Moje deti sa tešia na krúžky aj keď aj v tábore,na dovolenke či na chate sme boli.
Ale už na nich vidím ten posledný týždeň že sa nudia. Že ich už nič nebaví, chýbajú im kamaráti pretože nie vždy sme doma rovnako ako ostatný.

beata_k
27. aug 2025

@anonym_autor Si neuveritelne zakomplexovana zena. A asi aj viem ktora...

zuzanaete
27. aug 2025
@anonym_autor

@vroni Nikdy im nič nekontrolujem, v škole vyriešia, dokonca u nas v družine spravia úlohy, takže doma sa naučí čo má. Učí sa pre seba nie pre mňa

@anonym_autor Zacni akceptovat, ze je dieta a dieta. Ver tomu, ze su deti, ktore pomoc rodica potrebuju a nie je to kvoli nesamostatnosti. Tes sa, ze s detmi nemusis riesit ulohy, ale prosim, nevysmievaj sa a nezhadzuj rodicov, co tie ulohy s detmi riesia

Strana
z4