icon

Konečne začína škola

27. aug 2025

Kto sa teší ( pracujúce ženy, nie tí ktoré sedia na riti) že sa škola/škôlka začína a nemusíme riešiť prácu/voľno v práci a stres kto postráži decká ak musíme robiť?

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e9155a čo upratuješ celé hodiny? Žijete ako prasiatka?

@anonym_autor umyt dlazku v kuchyni, v obyvacke v kupelni, v chodbe, v spalni, v detskej a druhej detstkej. Umyt riady, vydrhnut drez, umyt vnutro chladnicky a mrazaku. Vydrhnut v kupelni vanu, umyvadlo, steny, pracku.veci ktore patria do detskych izieb poznasat zo vsetkych ostatnych izieb do detskych. Vydrhnut aj WC. Oprat vsetko oblecenie, zavesit a nechat susit. Vyzehlit ak nieco treba. Navarit. Vziat auto do umyvarne a na prehliadku. Pokosit travu, vziat psa k veterinarovi nech mu pozrie, ci nema klieste. Ak je cas, umyt dlazky aj v detskych izbach.

ano, prasiatka.

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_36674f

@anonym_autor a teraz ta aj slak trafi. Sedim doma na riti, deti v skole, a ja sa tesim na vsetky nove seriali na Netflixe, Sky show time a idem si predplatit aj Apple Tv nech mi rychlejsie prejde cas ked su v skole

@anonym_36674f dufam, ze na Apple si uz videla Ted Lasso, a na netflixe The Good Place ❤

anonym_e9155a
Autor odpoveď zmazal
anonym_36674f
27. aug 2025
@anonym_e9155a

@anonym_36674f dufam, ze na Apple si uz videla Ted Lasso, a na netflixe The Good Place ❤

@anonym_e9155a Ted Lasso jasne, vsetky serie. The Good Place este nie, stoji za to? Dakujem za tip.

anonym_296da2
27. aug 2025

@anonym_autor no tak si nemala mať deti a nemusela by si riešiť takéto povrchné veci. Ja som deti chcela, tým pádom si prázdniny užívam, trávime spolu viac času, je leto pekné zážitky. Keď ťa to nebaví alebo si nedokážeš skombinovať vhodne prácu, nájdi si opatrovateľku

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_36674f

@anonym_e9155a Ted Lasso jasne, vsetky serie. The Good Place este nie, stoji za to? Dakujem za tip.

@anonym_36674f The Good Place je podla mna super, aj ked Teda Lassa neprekona. ma iba 4 serie, kazda tusim 12 dielov. je to podobna tema, aj ked v inom.... hm... prostredi... a nasmiala som sa.

anonym_36674f
27. aug 2025
@anonym_e9155a

@anonym_36674f The Good Place je podla mna super, aj ked Teda Lassa neprekona. ma iba 4 serie, kazda tusim 12 dielov. je to podobna tema, aj ked v inom.... hm... prostredi... a nasmiala som sa.

@anonym_e9155a super, od pondelku idem na to.

bosorkabb
27. aug 2025
@maciatkolulu

@bosorkabb a cez prázdniny sa to proste na určitý čas stopne. Či ide človek do práce,či nie. Stres z ranného vstávania a robenia raňajok je preč. Tak to bolo myslené. Decká vstanú a buď si dajú nachystané,alebo si urobia,alebo im urobí niekto,kto je s nimi. Je to proste v tej chvíli,žiaden ranný stres.

@maciatkolulu prázdniny sú ohraničený čas. Ten uplynie a vyriešené.

lucia13022023
27. aug 2025

Načo si robíš deti keď s nimi nevydržiš dva mesiace? A ani neskusaj písať niečo o práci...

autor
27. aug 2025
@lucia13022023

Načo si robíš deti keď s nimi nevydržiš dva mesiace? A ani neskusaj písať niečo o práci...

@anonym_e9155a tvoj problém ak si otrok svojej domácnosti

@lucia13022023 Kľudne sedkaj doma a muž určite sa teší že ťa živí 😂

lucia13022023
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tvoja odpoveď je úplne jednoduchá a irelevatna ako aj tie ostatne.

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e9155a

@anonym_autor

anonym_e9155a
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to co tam mam napisane su zaklady, nie otroctvo. pytala si sa, ci zijeme ako prasiatka. Bud je clovek otrok, alebo prasiatko teda, hm.

anonym_77de40
27. aug 2025

@anonym_autor no dost ludi si nasrala touto Tvojou diskusiou, predpokladam, ze Ti lezi v zaludku niekto konkretny, kto "sedi doma na riti". Asi zavidis alebo co. Ale co sa cudujem, tu ludia zavidia aj chorobu...
A ano, som doma s viac ako 3 detmi, takze do istej miery sa tesim, ale zase zacina kolotoc papierovaciek, platieb, vozenia na kruzky, chce to viac logistiky. A aj kontroly. Takze ma to svoje plusy a minusy. Ty vidis len svoju stranu veci a vysmievat sa druhym, to je neskutocne prizemne.

autor
27. aug 2025
@anonym_e9155a

@anonym_autor to co tam mam napisane su zaklady, nie otroctvo. pytala si sa, ci zijeme ako prasiatka. Bud je clovek otrok, alebo prasiatko teda, hm.

@anonym_e9155a Kto potrebuje toto všetko robiť každí deň, tak tam narobia bordel ako prasiatka

marhulka13
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e9155a Kto potrebuje toto všetko robiť každí deň, tak tam narobia bordel ako prasiatka

@anonym_autor no ale aj ty by si sa mohla učiť s deťmi, lebo gramatika ti uteká

maciatkolulu
27. aug 2025
@bosorkabb

@maciatkolulu prázdniny sú ohraničený čas. Ten uplynie a vyriešené.

@bosorkabb akože,nikto sa nehada,aj školský rok,aj všetko. To ale neznamená,že sa musia všetci tešiť na inú etapu,nech je akákoľvek. Základ je,že je teraz voľnejší čas,nemusia sa decká naháňať do postele,to platí aj pre pracujúcich,aj pre nie,keď teda tak. A ráno naháňať,nie sú povinnosti. Proste je voľno. Pre rodičov odpadá ťa "školská povinnosť". Väčšina vie,čo tým myslím. A tá teda mne bude chýbať,keďže moje dieťa chodí od začiatku do školy,kde sa nedá ochorieť a ísť si oddýchnuť na týždeň dva počas roka,keďže sa musí normálne učiť. Tak ja oceňujem tento oddych. Nezaťažuje má byť s dieťaťom cez prázdniny. A nie neteším a ani si nebudem fľašu otvárať,že začala škola. Nebudem sa rúcať,to je jasné. Normálne sa prejde do režimu,čo u nás bude rýchle,keďže v prvý deň dostávame rozvrh a aj učebnice. A teda samozrejme žiadna dofca na doplnenie dčka na zimu😉a to napriek tomu,že mi dieťa nebolo choré ,vynechal za 5 rokov dohromady(áno aj za coronu) asi mesiac. A učí sa dobre.

aurora33
27. aug 2025

@anonym_autor ja sa netesim, že končia prázdniny. Ja som s deťmi rada. A to nesedim doma na riti.

beronsche
27. aug 2025

@anonym_autor som pracujúca matka a na začiatok školského roka sa absolútne NEtesim.
Ani len náhodou..

beronsche
27. aug 2025
@anonym_autor

@vroni Načo kontrolovať? Náhodou nie učitelia majú túto úlohu?

@anonym_autor neuveríš, ale rodič, ktorý sa zaujíma a stará, nemá problém úlohu skontrolovať. Ani sa s dieťaťom učiť, ak dieťa chce.
A ani urobiť ďalších x veci, hoci je dieťa samostatne.
Rodičovstvo zvyčajne nie je len o dozore cez prázdniny.
A ani o tom, že strelis sampus, keď ťa konečne škola a družina oslobodia od tak mrzutej úlohy, ako je venovať sa vlastnému dieťaťu.

bosorkabb
27. aug 2025
@maciatkolulu

@bosorkabb akože,nikto sa nehada,aj školský rok,aj všetko. To ale neznamená,že sa musia všetci tešiť na inú etapu,nech je akákoľvek. Základ je,že je teraz voľnejší čas,nemusia sa decká naháňať do postele,to platí aj pre pracujúcich,aj pre nie,keď teda tak. A ráno naháňať,nie sú povinnosti. Proste je voľno. Pre rodičov odpadá ťa "školská povinnosť". Väčšina vie,čo tým myslím. A tá teda mne bude chýbať,keďže moje dieťa chodí od začiatku do školy,kde sa nedá ochorieť a ísť si oddýchnuť na týždeň dva počas roka,keďže sa musí normálne učiť. Tak ja oceňujem tento oddych. Nezaťažuje má byť s dieťaťom cez prázdniny. A nie neteším a ani si nebudem fľašu otvárať,že začala škola. Nebudem sa rúcať,to je jasné. Normálne sa prejde do režimu,čo u nás bude rýchle,keďže v prvý deň dostávame rozvrh a aj učebnice. A teda samozrejme žiadna dofca na doplnenie dčka na zimu😉a to napriek tomu,že mi dieťa nebolo choré ,vynechal za 5 rokov dohromady(áno aj za coronu) asi mesiac. A učí sa dobre.

@maciatkolulu moje deti mimo prázdnin nechodia nikam na dovolenku. To plánujeme cez prázdniny, víkendy a podobne. Čiže chodia do školy stále ak nerátam choroby. Prázdniny sme si užili ale pre mňa stačilo. Ja nemám problém s tým že začína škola dokonca aj mne. A teším sa.

anonym_e046f7
27. aug 2025
@anonym_autor

Treba naučiť deti aby boli samostatné ;) A bude menej starosti
@vladuska20
@vroni
@ivanakal

@anonym_autor čo ti vadí? Keď máš samostatné deti, tak vydržia aj doma samé, nepotrebuješ riešiť, či sú doma, či v škole.

autor
27. aug 2025
@anonym_e046f7

@anonym_autor čo ti vadí? Keď máš samostatné deti, tak vydržia aj doma samé, nepotrebuješ riešiť, či sú doma, či v škole.

@anonym_e046f7 Nechápavá ženská

anonym_e046f7
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e046f7 Nechápavá ženská

@anonym_autor asi sme tu viaceré, ktoré nechápu

zuzana76
27. aug 2025

Netesim sa

anonym_5f0a5e
27. aug 2025

Neteším sa, a to so svojimi deťmi trávim celé leto okrem 2 týždňov.A zvyšných 10 mesiacov s 20timi cudzími deťmi 😊 Ale chápem rodičov, ktorí nepracujú v škole a celé leto musia nejak vykryť,je to náročné ak nemá kto pomôcť.

anonym_3bbf6d
28. aug 2025

tak decka mas samostatne, neriesis ulohy, desiaty, nevodis ich do skoly, mas doma upratane a nedokazes sa preniest cez 2 mesiace manažovania co s detmi a uz sa tesis ked konecne zacne skola??? chapem to dobre? 😂

tamitamitami
28. aug 2025

Neteším sa, som rada keď je dcéra doma a máme na seba viac času. Rozhodla som sa ju dať do škôlky iba na 4 hodiny aby sme spolu mohli byť čo najviac.

medea2003
28. aug 2025
@anonym_9be73f

Ty si dajaká nenormálna? Nie každá žena, ktorá sedi doma na riti, nepracuje, lebo nemôže. Napr. ja mám dieťa, ktoré na odporúčanie psychológa nemôže ísť ani do družiny a ani chodiť na obedy! takže moja zlatá to, že niekto sedí NEDOBROVOĽNE doma na riti, ale len preto, lebo chce uľahčiť život svojmu dieťaťu, je podľa teba čo? Nikdy neprajem nikomu nič zlé, nikdy, ale každá matka, ktorá má takéto veľké ústa ako ty, by si mala vyskúšať, mať doma dieťa s poruchami, ktoré sa ťažko prediera životom a ktoré aj tých pár hodín v škole tak psychicky zničí, že nemá už absolútne chuť na nič.

@anonym_9be73f Zbytočne vysvetľuješ, ona by aj tak na dieťa kašľala a "učila ho samostatnosti".

marhulka13
28. aug 2025
@tamitamitami

Neteším sa, som rada keď je dcéra doma a máme na seba viac času. Rozhodla som sa ju dať do škôlky iba na 4 hodiny aby sme spolu mohli byť čo najviac.

@tamitamitami ale tak ty asi budeš z tych, čo sedia doma na riti 🤣🤣🤣🤣