Kuchárka sa nevie správať
chcem sa spytat na vas nazor, kamoskynej 8 rocnej dcere, ktora sa vyvracala do polievky, pretoze ju musela zjest na silu. A ked si isla pre druhe jedlo tak jej kucharka povedala: budes este grcat ty svina hnusna 😢 !!!!! Ona po nich ziape ze musia vsetko zjest aj na silu. Nevie ci to ma riesit a s kym, ci s ucitelkou alebo riaditelkou. Je taky tichy tip a nerada sa háda.
@bibina32 🙂 myslím, že 8ročné deti nemajú sebemenší problém takú vetu vymslieť 🙂
len tak otázočka: koľko rokov majú tvoje deti?
Urcite treba riesit s vedenim pristup kucharky a nie je riesenie nechavat dieta preto doma same, alebo ho nechavat bez obeda. Mnohym ludom pravidelna stravna zial nic nohovori. Zaludok potrebuje mat v case medzi 11-14-tou teple jedlo a nie zit na rozkoch, kvoli tomu, ze je problem v ludoch, ktori pracuju v jedalni. Mna tak ucitelky nutili jest v skole v prirode, tiez v tomto veku. Musela som sediet nad vajcovym chlebom a zjest asi 4ks na veceru a nechceli ma pustit skor, kym som nezjedla vsetko, aj ked som nevladala. Vysledok bol taky, ze som vecer v spanku povracala komplet celu postel, aj spoluziacky...Ucitelky potom svoje spravanie velmi rychlo prehodnotili, sa mi ospravedlnovali, ze oni nevedeli, ze mi bude zle a ma tam ofukovali a nemohla som ist dalsi den ani na vylet, co sa bali. Mali stastie, ze som sa nezadusila, kedze som vracala v spanku. A tiez mi ten chleba nikto do hrdla nestrkal, ale tak male dieta ma respekt pred dospelym a nevie sa vzopriet tak ako tu bolo pisane.
@katarinamarkova no takto moja...neviem s kym si si ma pomylila ale ja netvrdim ani som netvrdila to co o mne pises..nikdy som nenapisala ze MUSIA deti jest pod dozorom hulakajucej kucharky ....a predstav si ze je kopec pracujucich matiek a otcov ktory pracovnu dobu maju do pol stvrtej..ak nepracuju v meste ci dedine kde dieta chodi do skoly tak kym sa cca dopracuju do druziny je aj pol piatej. Napr.moj priklad...manzel chodi este neskor. Cize dieta rano o 7 odchadza z domu a pride domov o 17 hod. Cuduj sa svete ale mi nezijeme mikrovlnou rurou ale varim cerstve...cize ked dojdem z prace o 17 najskor tepla vecera je o 18 hod. Ako ratam tak ratam ale od rana to je 11 hod. Ja si svoje dieta a hlavne jeho zaludok a zdravie vazim. Tvoj nazor ze 8 r dieta moze byt same bez problemov doma...to je na socialku akurat tak...ja by som umrela od strachu ci je v poriadku. A cuduj sa svete ak niesu stary rodicia ale podla teba tie susedy...co ked aj tie pracuju? Napr? Dalsia vec...skola na jednej strane dediny byvanie na druhej strane...bez mihnutia oka pri dnesnej premavke na cestach by si vlastne dieta pustila cestou necestou a potom ho este aj nechala 4 hod same? Ja teda nie...ja by som radsej pozistovala ako to vlastne bolo a riesila pricinu ...
@dagaz ja sa ti hlboko ospravedlnujem, ja ale fakt nemôžem za to, že dnešný rodičia si to nevedia zariadiť inak ako tým, že v podstate vyjde ako najsamlepšie riešenie - posielať dieťa do jedálne kde z jedla pred všetkými vracia.
za to ja fakt nemôžem, je mi z toho skôr smutno.
máš deti? koľko majú rokov?tvoje deti chodia na obedy? odchádzajú odtial spokojné? alebo tiež z plačom, že musia jest?
to že nepoužívate mikrovlnku ale varíte vždy čerstvé - ok, ak vás to baví.....mimochodom - jedlo sa dá zohriať aj bez mikrovlnky 🙂
6.-7. ročné deti bežne chodia samé do školy, zo školy, mnohé z nich cestujú niekoľko km busom.......samé.
kde je problém nechať 8r. dieťa chvíľu samé doma?
@katarinamarkova ano mam dieta a ma zrovna 8 rokov. Ano chodi do jedalne. Nie nechodi s placom lebo nikto ho nikdy nenutil ani mu nenadaval v jedalni. Znova neprekrucaj moje slova nepovedala som ze je problem nechat dieta same doma...dokonca ak by si citala co posrm tak by si sa docitala ze aj ja necham cca na hod.sameho doma ale suseda je po ruke keby nieco. Ale neviem si predstavit nechat denno denne same 8 rocne dieta od skoncenia vyucovania cca od 13 hod a aj skor ist sameho cez pol dediny sameho pesi domov kde by bol sam doma tak cca do 16-16.30. A nebolo by to ako si napisala chvilu nechat dieta same ..to je dennodenne pretoze neviem ako ty ale ja pracujem denno denne do pol stvrtej. Bohuzial niesom pani ucitelka a memozem ist domov uz o druhej a skor. Mikrovlnku si predstav ze mame aj ju pouzivame. Viem ze jedlo sa da zohriat aj inak ale nemozem zato nam chuti cerstve..nemusime jedla s pred 2 -3 dni.
@katarinamarkova ach jaj .... normálne sa mi pri vašich názoroch rozum zastavuje.. prečo by malo 8 ročné dieťa byť každý deň samé doma niekoľko hodín? Koli kuchárke čo sa nevie vtrepat do kože? Vsak treba toto riešiť a nie nechávať dieťa samé doma.
@bibina32 Stala sa mi podobna vec ked som bola mala 😖 .
Samozrejme, ze to treba riesit s ucitelkou i s riaditelkou, nesmie to ostat bez dosledkov, nie je pripustne aby sa nieco podobne opakovalo aj s dalsimi detmi. No zrejme tu kucharku ihned nevyhodia (pokial sa na nu este nikto nestazoval a nemate ziadnych svedkov). Okrem toho by som svoje dieta okamzite odhlasila z obedov (a radsej by som si rano privstala a nabalila malej nieco do termo obedara).
@dagaz .......Tvoj nazor ze 8 r dieta moze byt same bez problemov doma...to je na socialku akurat tak...ja by som umrela od strachu ci je v poriadku......
.........Znova neprekrucaj moje slova nepovedala som ze je problem nechat dieta same doma...dokonca ak by si citala co posrm tak by si sa docitala ze aj ja necham cca na hod.sameho doma ale suseda je po ruke keby nieco........
raz tak, potom onak.....tak mi potom prosím vysvetli, či to, že ty nechávaš dieťa samé doma je tiež na sociálku, alebo mi povieš prosím akú máš hranicu bezpečného času pre 8r. dieťa samé doma, ktorý na sociálku nie je??
môj prac. čas je niekedy do 14tej, inokedy do 18tej, inokedy úplne inak.........tiež nie som učtieľka 🙂 a ak by to bolo tak ako bolo písané vyššie, že moje dieťa má stres z jedálne už dlho ho tam nútia jesť, nebodaj sa z toho povracia a kuchárka naň nahučí, tak to riešim už predvčerom nenechám to zájsť takto ďaleko.......viď môj príspevok na začiatku.
a fakt radšej volím teplú večeru, ktorú si moje 8r. dieťa v mikrovlnke zohreje a s telefonom v ruke a miernym dohladom hoc aj tej susedy či babky si zatial napíše úlohy, pokial ja prídem z práce......ako jeho stres z jedla a kuchárok.
len také ps: stále si myslím, že teplá večera je lepšia ako stres z kuchárky a obedov, stále si myslím, že 8r. dieťa je schopné byť chvíľu samé doma, stále si myslím, že to čo daná pani tvrdí, že sa v jedálni stalo a stáva, nie je pravdou a neverím, že kuchárka nadáva deťom bez toho aby si to aspoň dozorujúci učiteľ, či iné kuchárky všimli.
@evita2222 ahoj, takze kamaratka tam bola, rozpravala sa s pani ucitelkou ktorá tam bola, ANO povedala to tá kucharka tej malej. Pani ucitelka sa ospravedlnila ze kucharka je prisna a prostoreka a skusi jej dohovorit. Ale ze sa uz aj iny rodicia stazovali na nu u riaditelky. Tak sa uvidi, ci to pomoze.
Netráp sa snáď sa to všetko vyrieši, aj moja malá 7r. ma problém papat v škole, zje iba to čo jej chuti. Keby na ňu niekto býval tak by som si to teda s tou dotycnou vybavila osobne. Tiež mi povedia ze mala málo je no vždy im len poviem ze nech zje aspoň niečo, nech ju nenutia, v prvom ročníku ju nútila vychovávateľka no upozornila som ju nech ju nechá tak, vždy ma zbalenu väčšiu desiatu aby vydržala kým príde domov, tak nech to nerieši. Je slabý a straaaaasne vyberavy papkac. Čo sa týka nechať ju samu, bohužiaľ niekedy je sama, domov už teraz v druhom ročníku chodí autobusom, majú školský pri škole ju náloží vychovávateľka a doma v dedine príde od zastávky domov. Inak sa neda, družinu majú len do 16:00 takže mne trvá len cesta z práce 45 min., nedá sa odchádzať stále skôr hodiny si treba dorobit, v prvom ročníku to bolo na prášky. Je samostatná a zodpovedná. Bohužiaľ starý rodičia sú ďaleko a otravovať susedov nemá význam, aj ona chápe ze to tak musí byť a je treba nám pomôcť. Tiež mám strach ale do roboty chodiť musíme.
necitala som celu diskusiu - ale skusenost z nasej jedalne - nad dceru prvacku sa minuly rok postavila veduca skolskej jedalne a vrestala na nu, aby zjedla polievku. dcera samozrejme nezjedla - ked nechuti, tak nechuti, ked chuti da si aj duplu. stazovala sa mne, ja na rodicku ucitelke a cuduj sa svete, nebola som sama. staznosti na veducu boli, su a budu. sice nam bolo povedane, ze konci, lebo ide do dochodku, ale tento rok slavnostne nakracala znovu do skoly, ale predvcerom doniesla dcerinej triede cukriky po obede, ze ako jedina trieda si nezabudaju obedovy cip.
Urcite povedz ucitelke, aby dohliadla na to, aby mala nejedla nasilu. Na co je toto dobre? Mam v zivej pamati, ked som este ucila v skolke tiez pani kucharku, ktora vzdy vysla do jedalne a deti dokrmovala. Vzdy som sa na to hnevala. Mojich v triede som ja nikdy nenutila jest ked nechceli. A veru tiez sa tam deti dogrcali. Z tohoto moze ostat riadna trauma.

@bibina32 Kto ju nútil jesť tú polievku? 8 ročné deti, ktoré sú v ŠK, chodia predsa do jedálne s vychovávateľkou.