icon

Lockdown - otvorené školy

23. nov 2021

Čo si myslíte o tom, že školy by mali byť otvorené?Podľa mňa je to zase paskvil.Ked lockdown, tak znížiť mobilitu a nie, že deti do školy, ľudia do práce veľa ľuďom nedovolia HO.Ak by deti boli doma rodičia ui nútení zostať s nimi doma a budú pracovať z domu.Co bude vlastne zatvorené reštaurácie, obchody?a aj tak milión ľudí ráno na cestách do školy, práce...

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla vôbec neberiem antigeny ako modlu, beriem ich ako prvý zachytny bod. Aj mne, aj muži i a skoro všetkým deťom zachytil v marci. Pcr iba potvrdil. Ja neviem, či hovoríme o tých istých, ale asi nie. Tu sme sa stretli naopak, ukazuje pozitivitu a pcr je negatívny. Ale automaticky je jedinec z kola von. Nebeha hore dole. Ak pcr negatívny, je po karanténe. Rozumieme si, že lepšie je pustiť deti do kolektívu, ako, aby sedeli doma a aini pcr plus antigen, ti co to už ukáže, aspoň podľa mňa.

vroni
25. nov 2021

@abbey1, nie, vôbec to nie je normálne. Ale je to menšie zlo ako deti zavreté doma. Antigen si robia decká sami, robí sa len ster z nosa krátkou paličkou, nie sú to tie stery "z mozgu" (viem, že nie sú z mozgu, mam na mysli tie hlbkove stery pri ktorých má človek pocit, že idú až kamsi zo stredu hlavy) a pcr testy sú kloktacie/preplachovacie, čiže dieťa si vyplachne pusu slanou vodou. Ale kým to udrží školy otvorené, budem držať hubu a krok aj keď ich budú testovať každý deň. Aj keď by ma potešilo podstatne viac, keby celý tento cirkus konečne skončil.

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla nie čítam normálne témy. Nesledujem. A mam dosť kamarátov na sk. Všetci dali deti do školy a všetci sú proti zatváranie škôl.
Ty môžeš mať Homeoffice ako zdravotnícky personál? Ci si to skopírovala z overeného zdroja, lebo píšeš, že máš veľa calls doma a vzápätí, že slúžis na internej ambulancii, kde dnešok ešte neskončil

maciatkolulu
25. nov 2021

@vroni pekne a normálne vysvetlene👍

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Nie, nemam ambulanciu. Ano, skopirovala som z overeneho zdroja. Na moj vkus moc riesis, ci niekto dava dieta do skoly, najma ak zijes v inej krajine. Jediny dovod, co ma napada, ze rada pchas nos do zivotov inych, rada sliedis a zaparas. Pamatam ako si mala hysak z toho, ze niekto si dovolil ist do prirody, ale opat si tam nebola, len si videla daky obrazok, tak si nadavala na slovakov, aki su jebnuti. Len neviem preco ta to tak irituje, vsak tu nezijes....Nuda? Mna to trapit ma preco, zijem tu. Skutocne nechapem tvoju motivaciu.

autor
25. nov 2021

@mircalla ako to je možné, že máš tak málo testov?

mircalla
25. nov 2021

Pretoze nie su, sestra ma viac. Do nasej skoly meskaju

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla fuha, to máš inteligentny prejav. Som rada, že som ti ostala v pamäti, ty mne nie. Úprimne človek, čo sa takto prezentuje, je za mňa dosť prízemná sociálna skupina, prepáč, ale to normálna, inteligentná osoba nerobí, vie oponovať a diskutovať na úrovni, nech sa jedna o hocičo. Ty to zjavne nevieš. Asi sa tiež staráš do životov druhých, keď tu diskutujes, či nie?Píšem názor na niečo, čo mám overené a odporúčam to, píšem, že moji blízki dávajú deti do škôl, dala som link na diskusiu, kde je jasne, ze rodičia preferujú prezenčné vyučovanie. Takže možnosť testovania by asi bola fajn, zdarma.
Ty tu kopírujes niečo, čo niekto napísal z dneska, overený zdroj, vyborne👍, myslím, že si sa prejavila viac než dosť. A myslím, že ti moja osoba dosť leží v žalúdku. Tak nečítaj moje príspevky a bude ti lepšie, nebudeš musieť ukazovať svoju prizemnost a vulgarnost, snáď k tomu nevedies aj svoje deti. Príjemný večer.

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Rozhodne ma nezaujima, ci dava niekto dieta do skoly, ci nie ako teba. Myslim, ze je to jeho osobna vec. Ty si nedala len link, ty ich rovno odsudzujes a z nejakeho dovodu sa tym opat zbytocne zaoberas, kedze tu nezijes. Skoncila som. Ozaj nechapem, preco riesis svoje kamosky na SK, ci su ich deti v skole. Vsak sustred sa na seba, podla mna nijako tvoj zivot negativne neovplyvnuju.

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla takže podľa mňa máš problém, koho ja odsudzujem? Ja píšem, že je lepšie pre deti prezenčna výučba. Takže sa daj dokopy a ovládaj svoj slovník 😉mrkni si podmienky...

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla Lockdown - otvorené školy
23. nov 2021

Čo si myslíte o tom, že školy by mali byť otvorené

Naziv témy a prvá veta. Napísala som svoj názor. Ok? Ak sa ti nezdá, nečíta a máš kľud. Ešte raz pekný večer.

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Jasne, ty si v klude a nestaras sa. Az tak, ze si tu kopirovala moj status, kde si stiahnem potvrdenie o prekonani covidu a stazujes sa, ze namiesto toho netestujem. Tomu sa hovori, ze sa ozaj nestaras...
Napodobne

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla ja sa nesťažujem🤣🤣🤣🤣myslím, že každá súdna osoba, čo si prečíta co a ako komunikujes vidí a rozumie. Toto je komické, mne sa nechce veriť, že si taká naozaj🤣🤣🤣🤣naozaj.... Fuuu, tebe niečo chýba. Si podráždená ako stará baba. Kľud, naozaj. Nečítaj a nereaguj a je to.👍Ale je to poklona, že si ma tak vsimas, ver tomu😉, aj keď negativna 👍👍👍

abbey1
25. nov 2021

@vroni Ale prečo ste presvedčené, že inak by školy museli zatvoriť? Inak by dieta nemohlo do ZOO , do cukrárne?
To ma zaujíma. Proste len veríte tomu, co vám niekto povedal a podsuvate deťom, že to je úplne v poriadku. :(

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Ja som stara baba, takze ako kludne vynechaj

autor
25. nov 2021

@ivana11155 ale veď ho nechaj mne sa nechcelo ani reagovať na tie krajiny

vroni
25. nov 2021

@abbey, tu nejde o vieru ale o círy fakt. Bez testu tu dieťa nemôže ist do zoo, plavárne ci cukrárne (ani mimo lockdownu) . Ze je to možno nezmyselná šikana je jedna vec. Ze nenechám doma dieťa zavreté pre MOJE princípy, je vec celkom iná. V lete, keď škola nebola, sa netestovane dieťa nedostalo ani na kúpalisko. Šikana? S vysokou pravdepodobnosťou áno. A ďalej? Malo moje dieťa stráviť prázdniny doma, lebo jeho matka je názoru že je to šikana? Za mňa nie. Pred lockdownom bola diskutovana otázka škôl. Oficiálne bol dôvod ten, že deti sú najpretestovanejsou časťou obyvateľstva a nikde nie sú nové prípady tak dobre podchytené ako v školách. Ci to bolo nutné, epidemiologicky správne a skutočne relevantné zo strany ministerstva, to fakt riešiť nemienim. A keby som aj mienila, bude moja mienka jazdemu úplne fuk. Faktom zostane, že akceptujem túto situáciu, ak je výmenou za otvorené školy. Spoločnosť posúva hranicu normality odjakživa. Štát ti predpisuje zaplatiť daň zo mzdy, zamestnávateľ lekársku prehliadku, odovzdávas papiere a formuláre o každom nádychu a výdychu... Nie, fakt nemienim kvôli testom, ktoré absolútne nijako neškodia, skákať do trojuholníka a hrať sa na bojovníka za spravodlivosť. 🤷‍♀️

autor
25. nov 2021

@mircalla a tvoje deti kde ochoreli?na plaveckom krúžku?čudujem sa ľuďom, ktorí ešte deti posielajú po kruzkoch.vo vedľajšej dedine polka učiteľov zaockovanych chorých detto deti.Skolky a školy sú to zlo kde sa to šíri raketovou rýchlosťou.Ked sa nezavedie teraz aj tak budú skôr prázdniny a dlhšie

tatisna
25. nov 2021

Je to choré,akoby naopak chceli ešte premorit populáciu. Deti to roznášajú domov a potvrdzujú to aj štatistiky, je viac pozitívnych vo veku 35-45 rokov,čo sú vlastne rodičia školopovinných deti...

mircalla
25. nov 2021

Nie, nemyslim, ze na plaveckom a tusim, kde. Ale myslim, ze ta do toho nic nie je a nemam preco odpovedat na taketo otazky anonymnemu nicku

scorpionflower1
25. nov 2021

@ivana11155 stale dokolecka - dolezity je stav v nemocniciach, nie pocet nakazenych.

autor
25. nov 2021

@tatisna správne🙂 pred mesiacom ruska dole, teraz hore.Oni potrebujú, aby sa ľudia premorili, keď sa už očkovať nechceli dať.Tak čím skôr, tým lepsie

katulienkax
25. nov 2021

@makova333 daj sa zaockovat a potom vykrikuj o zatvarani skol

ivana11155
25. nov 2021

@scorpionflower1 a načo mi píšeš, že stav v nemocniciach je dôležitý? Keď je taky dôležitý, tak nech sa rieši ockovanost seniorov a nie zatváranie škôl a deti online kvôli seniorom, ktorí si trajdaju hore-dole. Vlaky zadarmo, idú sa previesť atď. Deti za to naozaj nemôžu.

mircalla
25. nov 2021

@ivana11155 Tu by som uplne suhlasila

lucifera
25. nov 2021

@mircalla treba zmenit postoj..mna unavuju ludia so psycho zmyslanim a brutalni a zbytocni agresori....

mircalla
26. nov 2021

@lucifera Tak agresori a psycho zmyslanie su pre mna ludia, co od zaciatku pandemie mali problem so vsetkym a videli sem seba (lebo vsak moje ustavne prava a som tu jedine JA), a ti su aj najviac viditelni v negativnom zmysle. Takze asi tak

makova333
26. nov 2021

@katulienkax vykrikujem preto, ze som davno zaockovana.

hildicapupu
26. nov 2021

@ivana11155 na nich mam inak pekne nervy. rusko neustale pod nosom a vsade sa len stazuju. clovek sa ich snazi chranit a oni v podstate len brblocu. nevravim, ze je taky kazdy, no drviva vacsina co takto vonku stretavam

marseillefan
26. nov 2021

@ivana11155 Ale veď my vieme, že vakcíny pred deltou neochránia úplne. Veď aj ja som očkovaný a mal som COVID. Takže je úplne normálne, že počet nákaz im tam stúpa... Výhoda vakcín je, že tí ľudia neskončia v nemocniciach a na cintorínoch. V nemocniciach majú Portugalci k 21.11 cca 500 ľudí (na 10 miliónov obyvateľov). My k rovnakému dátumu skoro 3000 (na 5,5 milióna obyvateľov). Portugalsko je na tom výrazne výrazne lepšie ako my, vďaka vakcínam.. Čo by naši zdravotníci dali za to, keby u nás bola situácia ako v Portugalsku... ani lockdown by tu teraz určite nebol, veselo by sme chodili po nákupných centrách a kaderníčkach...