Má škola odovzdať pomôcky pri prestupe žiaka?
Prosim vas prekladám prváka v druhom polroku. Dostavali zaň prvotná škola dotaciu? Celú však. Druha skola tiez štátna povedala ze si mame zobrat od skoly slabikar 2 aj zvysne písanky 567. Ale riaditelka prvej ( tej nedobrej) skade ideme nam ich nechce dať vraj im to bude chýbať tá druhá časť. Ako to je je tu nejaký ucitel? Akoze nejde mi o tych 17 eur ale o princip. Lebo dostávali to prvakom to skola kupuje... dakujem
@palicka nechcu mi ten slabikár dať. Na koho aa obratim ja neviem ach .
Nerozumiem, na čo im bude 2.cast zo sady? Ináč, každý šlabikár na aj citanku. Takže si pýtaj aj tu. Aký šlabikár máte?
@palicka taky bieky Istropolitana :/ ved to ze dostali nanho dotaciu a proste riaditelka ze im by chybal. Toto mi povedala . O tyzden uz ideme
Cítanku mam to im nedam uz. Matematiku 2 tiez mali dostat musim zisit ako to je ako im to povedat lebo ma odbiju
To je asi Virgovicova alebo Stefekova. Stojí 8/9€. Nerozumiem, na čo im bude. Ale asi by som sa im vykašľala na hlavu…
@palicka no ale mna sere pricip ak klamu kohosa pytat mesta? Asi nie... podnet komu...ja to myslim vazne. A je mi jedno ze su urazené
Je to smutne. Každá škôl je financovaná na žiaka. Čiže oni zobrali nielen dotáciu na učebnice, ale i na celý rok. To nová škola dostane až po septembrovom zbere. Len neviem, či je možné si to nárokovať…pravdupovediac s tak bizarnou situáciou som sa ešte nestretla
Prekladaju deti aj v polroku aj ked sa stahuju ak ked nesihlasia s tou "vychovou" tam. Jednoducho na koho sa obratit koho vytiahnut na riaditelku ze mate dotaciu a ked nedate tak sa optam tam a tam.. to mam naozka pisat na ministerstvo to je smiesne :/ niekde aspon mailom alebo kde je kontakt neviem kde. Lebo troje veci akoze potrebujem ... preniest
@palicka a vy ste ucitelka ci ? To viete presne
Ano
Skúste ešte u zriaďovateľa. Akože ja nechápem, my sme na začiatku školského roka platili v 1.r. dosť vysokú sumu na pomôcky (niektoré učebnice, zošity, písanky, atď.). Veď je to kupované pre každého žiaka, prečo by ste mali zasa kupovať to isté?
@ramzesa povedali mi .... kupovali sme anglictinu sttm suhlasim ta mi ostava.. ale dotacie mali na slabikare aj písanky. Tie mi nechcu zvysok dat ( kde je priklad pismeno dž č a take..tri kusy plus matika plus slabikar. Praveze mi to povedala riaditelka.a tak cudno smutne manipulativne ze im by to chybalo..
V druhej skole mi povedali ze by som si to mala preniest
Povedali mi ○ co ste si platili ..anglinu ze to ostava u nich..a co neplatiki ostava skole. Akoze to je skolsky majetok take nieco. Lenze ten maju za dieta. Nervy mam jaj
Mne sa zdá,že my sme v prvom ročníku okrem knihy hudobnej výchovy, ktorú som takmer celý rok doma ani nevidela, ani nevracali, všetko nám ostalo, čiže je blbosť,že by im chýbalo. Informovala by som sa u zriaďovateľa
Hovoria Ti somariny. Odhliadnuc od toho, že prvacke učebnice sú vlastne pracovne učebnice, do ktorých sa píše, čiže sú nepoužiteľné, aj ostatné učebnice sa odpisujú z fondu školy a odchádzajú so žiakom. na novú školu.
Nariadenie 282/1994Z.z.
Ísť za zriaďovateľom sa opýtať. Ako píšu vyššie ženy, je to hlúposť, že im to bude chýbať. Čo s tým chcú? Komu to chcú dať, keď to bolo kupované pre Tvoje dieťa? Divné.
Riaditelka ta riadne zavadza. skola dostava prispevok na edukacne publikacie podla poctu ziakov k 15.9., ak su to publikacie zo zoznamu ministerstva. Slabikar aj Matematika pre 1.rocnik tam urcite je a to samozrejme vsetky casti. Cize ak mate 1.cast, tak je tam pochopitelne aj cast 2. Predpisove pisanky su tiez v zozname, takze ak ste na zaciatku roka nic neplatili, tak su hradene z prisepvku a tvoje dieta ma narok na vsetkych 5 alebo 6 casti /podla toho, ktore mate/. Ak ti ich skola odmieta vydat, povedz riaditelke, ze pojdes za zriadovatelom - cize v pripade statnej skoly je to obec/mesto.. A veru by som za tym zriadovatelom aj realne sla so staznostou..
Je, pokiaľ je skoal v obci alebo meste, je to obec, a teda starosta alebo primátor.
Zriaďovateľ, ak ide o štátnu školu, je mesto. 🤔
@ramzesa aj super aj som myslela len som nechcela krabinu napisat :/ aj primator vsak asi
@jajo1 tak potom sa kohi opytat
@jajo1 a aky je novy zakon o ucebniciach ach
@akvi áno, ale k počtu žiakov k 15. 09. predchádzajúceho školského roka, takže na rok 2024/2025 sa objednávalo podľa počtu žiakov k 15. 09. 2023 - vtedy teda nebol jasný presný počet súčasných prvákov, školy si objednávajú učebnice pre prvákov podľa predpokladaného počtu, príp. podľa počtu prvákov zo zápisu. Nezastávam si riaditeľku, nepoznám presné pomery a jej správanie je naozaj zvláštne. Ale niekedy naozaj školy môžu dotovať nákup učebníc aj zo svojich zdrojov, pretože dotácia nepokryje všetky výdavky na učebnice. Niekedy to doplatia rodičia, niekedy prispieva napr. rodičovské fórum, takže možností je viac ....
@ramzesa vraj to ma skola
vyhláška 527/2021

Šlabikár áno, je z dotácie. Písanky zvyčajne kupuje škila z rozpočtu RZ alebo sú ich platia rodicia