Má škola odovzdať pomôcky pri prestupe žiaka?
Prosim vas prekladám prváka v druhom polroku. Dostavali zaň prvotná škola dotaciu? Celú však. Druha skola tiez štátna povedala ze si mame zobrat od skoly slabikar 2 aj zvysne písanky 567. Ale riaditelka prvej ( tej nedobrej) skade ideme nam ich nechce dať vraj im to bude chýbať tá druhá časť. Ako to je je tu nejaký ucitel? Akoze nejde mi o tych 17 eur ale o princip. Lebo dostávali to prvakom to skola kupuje... dakujem
Čo má škola?
@ramzesa ano ja dam riaditelovi podpisat ze nemohol mi vydat ucebnice a nanutim podpisat ho..... a uvidime jak sa zachova. Ci mi to podpise. Ked nie ze pojdem sa mesta ( z mesta som) neni som dedina. Chcem len slabikar a ucebnice..
@akvi VRAJ IM TO BUDE CHYBAT 🤦🏻♀️alebo ma skusal ci sa chytim
Nejake nariadenie na rok 2023 24 neni ? Ja som jelen :( na toto
Autorka - a skor, ako minies energiu na vymamenie tych zositov, tak si zisti, ze ci skola, na ktoru dieta prestupuje, ma ten isty Slabikar. Aby si zbytocne nebojovala za vydanie knih /aj ked mas na ne pravo/ a potom zistis, ze druha skola ma ine 😅
Ale načo hľadáš nariadenie? Choď sa informovať rovno na úrad. Prečo Ty si máš kupovať dvojku učebnicu, keď ostatné deti ju dostali zadarmo? A či sa vôbec dá kúpiť iba dvojka?
každý rok vydáva ministerstvo metodické usmernenie k príspevku na edukačné publikácie, avšak o vracaní/ponechávaní si učebníc pri prestupe tam nikdy nič spomenuté nie je
@palicka prepac ale tento zakon je uz takmer 20 rokov zrusenny!!
autora teraz pokial viem ak ma skola vlastne ucebnice a platila si ich sama tak ostavaju skole a pouziva ich dalsi rok. ak sa pracovne zosity a ucebnice kupovali dietatu a ten ich aj na konci skolskeho roka dostane /necha si ich tak tie ucebnice pokracuju so ziadkom do dalsej skoly. tak to mame my na skole
@ramzesa nam sa podobne stalo s AJ. Kupili sme ucebnicu, lebo ucitelka povedala, ze ona chce ucit z ucebnice XY. Po dvoch mesiacoch odisla!!! a nova ucitelka zrusila tie knihy a deti dostali tie ktore boli na skole 🙈 a dokupoval sa pracovny zosit. Skoro nas vsetkych drblo, ze to co ma znamenat.. Ak by sa zase zmenila ucitelka, tak akoze dalsiu knihu by sme kupovali, lebo ona chce ucit z dakej inej... no konecna..
@jajo1 prepáč, ale ja vôbec nerozumiem, o čom sa ide baviť. Skola na ňu zobrala dotáciu na školský rok (cca 1850€), v ich počte bude narážala do príspevku na edukačné publikácie (ak sa nemýlim, cca 42/44€ to bolo tento rok) a Skola, kde nastupuje ma 0. Tak korektne by bolo aspoň neriešiť druhu cast šlabikára. Ináč, ešte som nezažila školu, ktorá by objednávali po častiach a nie balík (myslím, že vydavateľstva to aj riadne zvýhodňujú).
Odstavec 7 tam
@akvi nebudem sa dohadovať, ale ja tejto situácii veľmi dobre rozumiem a zrovna som ako učiteľka v presne rovnakej situácii - na slovenskom jazyku používame na druhom stupni pracovné učebnice, ktoré tiež majú dva diely, do ktorých žiaci píšu a teda majú životnosť jeden školský rok. Kupovalo ich žiakom na konci minulého roka rodičovské fórum. Žiak z jednej z týchto tried momentálne k druhému polroku prestupuje na inú školu a na rovinu poviem, že mu druhý diel nedám pri prestupe na inú školu, ale si ho ako škola nechávame a na budúci rok objednáme o kus menej. Takže situácia je to podobná ako pri autorke otázky. A ukameňujte ma tu ako chcete, tieto konkrétne učebnice boli platené zo školských peňazí, takže nevidím dôvod žiakovi druhý diel tejto pracovnej učebnice pri prestupe na inú školu odovzdávať.
@jajo1 no podla mna to v poriadku nie je, mal by ten 2.diel dostat. Uz len z toho dovodu, ze do rodicovskeho pravdepodobne prispel aj rodic toho ziaka.. Ako som pisala vyssie, chapem to vtedy, ak ucebnice budu dalej pouzivane dalsimi ziakmi, tam je ina situacia.. Ale toto mne pride nefer voci ziakovi..
Viete co
Zavolam na urad u nas aj v druhkm nasom okrese. Dva krat odlisnym ked mi povedia ze mozem preniesť tak napíšem vam zajtra 🩵💙 aspon budete mudrejsí aj ked vam to bude nanic. Ste super
@akvi ano maju zivostnost 1 rok v tom zakone to je co som poslala vyssie. Prvacke
@palicka ta zivotnost 1 rok.. znamena ze by uz nemali prepadnut novym detom o rok? Ci zato ze sa vypíšu
No, damy, prisaham, v školstve som desaťročia, a teda som si istá, že prax je taká, že dieťa odchádza s učebnicou. Vždy sme to tak robili, vždy tak aj dieťa prišlo. Morálne by som to tak aj urobila - keďže naozaj sme dotáciu na celý školský rok zobrali my. Ale, školský zákon a jeho novelizácie hovoria v prospech pani riaditeľky… mýlila som sa a hanbím sa za to, ako nespravodlivo je to postavené…
Áno, pracovne učebnice tým, že sa do nich píše, majú životnosť 1 školský rok
@jajo1 a s dotaciami co spravili mali malo ..? Ak skola doplacala nepoviem ani krive slovo..nech si nechaju slabikare atd. Ale nech to vedia aj preukazat kolko skolskych penazi museli doplatit .... prestupujucim ludom nech im veria
@jajo1 prepáč, ale veď aj to dieťa bolo narátame v počte na edukačné publikácie. A aj na to dieťa ste dostali dotáciu na zakúpenie učebníc… a dokonca aj normatívne na celý rok…. A už odhliadnuc od morálneho a spravodlivého- ak objednáte z prvej časti 49 ks a z druhej 50 ks… nebude to objednávka pre celú triedu/triedy. Zvyčajne pri objednávke na čele triedy vydavateľstva dávajú interaktivitu zdarma alebo inú výhodu … takže v konečnom dôsledku budete škodní…
@palicka a edulacne publikacie ostavaju ok ale pracovne zosity. Tie edukacne publikacie su aj pracovne zosity? Hudobnu vychovu teda vratim a pracovne aspon pisanky si mozem vziat? Ved aj tak da to kupuje vsetko v jednom baliku ach.
@akvi no sak to aspon tie pisanky ja jej mam kupovat zas od jednotky.. viete co ja vam hovorim vserkym zavolam na urady dva zajtra. Lebo toto ma myli ze maju zivotnost rok. Blbost . Hudobnu ani neceknem vratim - ale matiku alebo slabikar kks 2ku

autorka, ak pôjdeš na úrad mesta alebo obce, oni Ťa už usmernia, že za kým ísť. Nevieme, že odkiaľ si. U nás je zriaďovateľom magistrát mesta. Ak si z obce, choď na obecný úrad. Oni Ťa už usmernia. Nedáva to logiku, že keď Tvoje dieťa berie učebnicu číslo 1, tak učebnica číslo 2 bude chýbať škole. Tebe bude chýbať, nie im.