Majú vaše deti veľa úloh?
ukoluju aj vase deti privela? musite sa s nimi denno denne vela ucit? zda sa vam mnostvo domacich uloh pre deti ok?preco je toho tolko a preco si domace ulohy neurobia s pani ucitelkou v druzine? co si o tom myslite?
@janka95 urcite tolko az nemaju 🤨
Obnovujeme tému lebo pátram po tom, čo je správne a čo nie, čo je ok a čo cez. Ako rodič som zamestnaná, mám 3.čku. Do školy chodí s odporom, často krát nechce ísť. V škole sa učia, ale na edupage mi každý deň pípne dokončiť doma. Dočítať doma. Každý deň úlohy, vlastiveda mapy na 2 strany po 4 úlohy, teda rozumej 8 úloh vlastiveda. Matika, minimálne 2-3 úlohy. Slovenčina 2-3 úlohy, prírodoveda projekt, k tomu angličtina testy každý týždeň odpoveď a ďalši týždeň test. Začinam mať ja depresiu. Odpor, zvracanie. Náhodou je chorá, a ďalši týždeň bum bleskovy 4 ky. Sama sa nesústredí je potrebné dohliadnuť na úloh, usmerniť , vysvetliť, skontrolovať. Robí ich s odporom. Nasilu. Sme frustrované, prídem z práce večer, doma je pes a mačka, vyriadiť, dať im najesť, poriadiť vysávať kazdy druhy deň, poprať… nakup robiť, variť. Nemáme čas na nič. Ani na obyčajnú prechádzku nadýchať sa vzduchu, pretože mi pípne edupage. Sme vyštavené a unavené z tejto doby, z príkazov, zo školy, z úloh. Nič iné len úlohy. Učiť sa. O to horšie keď mal taký prístup k tomu. Raz za mesiac sa stane, že neda úlohu. Vtedy sa nestihnem ani vydýchnuť. Konečne. Teraz je dva dni doma chorá. Už mám hrču v krku, ako dobehneme všetky ulohy za 2 dni a učenie.
@tmonika joj, neviem, či si čítala všetky komentáre, ale niečo podobné som mala ja s dvomi deťmi - úplne katastrofa, nevedela som, ako idú dni. Ale, teraz, ak už mám väčšie deti - ak sa spätne na to pozerám, už by som to všetko takto nerobila, iba fakt tie nutné DÚ - opakovania - a na toto - dokončiť doma, by som určite reagovala - a pýtala sa od p. učiteľky, že čo robili na hodinách?
Vieš, čo známky nie sú všetko a ver mi, na druhom stupni to bude iné. Na strednej tiež.
/ ale toto máš ešte ďaleko / Určite si nájdite čas pre seba - trebars aj na tú prechádzku. Lebo fakt, tie chvíle učenia - na to ostanú iba hrozné spomienky, ale úsmev detí - zážitky - na toto sa krajšie bude spomínať 😉 učenie je dôležité - vedieť základy .... ten návyk si robiť ich .... ale nie je to všetko. Ozaj a známky nikto nerieši na I. stupni, hoci sú dôležité, ale viac sú dôležitejšie vedomostí.
@tmonika fúha, fakt takto hučala učiteľka? Tak sa s ňou choďte porozprávať, vysvetliť jej, že fakt robíte čo stíhate. Ak sa jej nepáčilo, mohla napísať proste poznámku a nie hučať na dieťa. Detí by sa nemali báť a učiteľka by mohla byť trpezlivejšia.
Ako sme to zvládli ? Fu, tak niekedy som už ja začala napr. prepísovať príklady do zošita a buď syn písal iba výsledky, alebo mi ich diktoval. A hore som normálne dala odkaz pani učiteľke, že syn mi diktoval výsledky, bolela ho ruka. Alebo aj s poznámkami, to úplná katastrofa, kým dopísal, potom ešte sa ich učiť... Tiež som napísala odkaz, syna bolela ruka. To si pamätám, na to sme sa aj sťažovali, a ako rodičia sme uspeli. Odvedy pani učiteľka, poslala na edupage, hlavné, čo od nich vyžaduje, alebo sme si to proste stačilo vytlačiť , nalepiť a naučiť sa to. Raz som dala dcérin zošit synovi, si pamätám, prišli neskoro z futbalového turnaju, tak mi nič iné nezostávalo.
Mal napísané poznámky dopredu za celý rok 🤣 , ale mal ich. Dcérka, čo mala pani učiteľku, zase pre ňu boli hlavné výsledky, vedomostí.
Nerozumiem, my sme stíhali všetko na hodinách, skúšali nás, výklad látky aj poznámky sme si napísali.
A toto? Viete, ale sú deti, ktoré nemajú problém s chcením sa ísť učiť, nevravím, moje deti nie sú lenivé, ale už keď mňa deptalo to množstvo úloh, tak čo ich? Sestrin syn z BA, mali o viac ako polovicu menej toho 🤔
Ako píšete je to o nervy. Nebojte, čas rýchlo plynie. Držím vám palce, aby ste si našli systém v učení. A hlavne pochopte, vy poznáte svoje dieťa, vidíte jeho snahu, proste vysvetlite mu, že hoci dostane poznámku, že neurobila to a to, nezrúti sa svet. Áno, to dôležité treba robiť. Aby sa naučila, vedela....
Verte mi teraz, čo sú deti väčšie, si k sebe až tak neberú a aj učitelia, profesori sa inak správajú.
Napíšem Vám perličku : syn 9-tak, jeho učiteľka výtvarnej je jeho triedna z 1.stupňa 🙈 A už mal aj 5 z výtvarnej, píšem pani učiteľke, že ako mohol dostať 5, keď mi doma leží chorí? Zavolala mi, že detí jej nenosia výkresy aj z pred 2 - 3 hodinách. Ak prinesie výkres zmení známku. Zmenila mu na 3. Potom dostal 1. Proste ho nebaví maľovanie.
/ a to chlapec vie aj spievať, aj maľovať, ale proste nebude sa snažiť..., a ja už nemám tiež na to nervy, opakovať, sprav si to ! Už dávno som sa naučila, že nie som papagáj /
Tak ✊️, aby ste mali silu 😉 a dcérke snahu. 🍀

Akurát som natrafila na túto tému. Mne sa vôbec nepáči že má stále toľko úloh. Aj keď rozumiem že učiť a precvičovať musí aj doma. Ale celý týždeň sa učí. V školskom klube raz napíšu, raz nenapíšu úlohy. V piatok nepíšu vôbec . A keď ideme po neho okolo pol štvrtej, štvrtej, ak treba ísť na nákup alebo chcete ísť na prechádzku, návštevu, prípadne krúžok.. Učiteľka už o 11 max 12 pridá edupage čo majú robiť . Ona s nimi stihne dve cvičenia, na úlohu celá strana. Dnes sme mali tak:
2x Diktát na pondelok ( max 8 viet)
2x domácu matiku príklady ( 1,5 strany)
Celú stranu z matiky pracovný zošit
Geometria pracovný 3 cvičenia
Slovenčina učebnica do zošita prepis cvičenia
Celá strana z čítania pracovný zošit
Aj celá strana zo slovenčiny pracovný zošit
+ celú dosť dlhú básničku naspamäť na čítanie
Je 2.ročník ZŠ. Aj vy ostatní to tak máte?