icon

Mal by sa rodič vyjadrovať k vyučovaciemu procesu?

kashina
23. sep 2016

Ako sa zachovate, ked si myslite, ze nieco co robi ucitel v skole pri vyucbe nedava zmysel, ze je to zastarane a zbytocne pridava k povinnostiam ziakov? Ze je to len hlupe memorovanie a opisovanie pouciek bez realneho benefitu pre rozvoj ziaka. To je len jeden priklad. Prikladov podobneho charakteru je spusta.

Ozvete sa? Spytate sa na to triednej ucitelky? Vyjadrite nejako nazor.

Ja sa na to pozeram ako na prezentovanie ineho nazoru, na iniciaciu diskusie, ktora moze viest k zlepseniu, o ktore by skola malo ist. Avsak viem, ze je to minoritne vnimanie ...

Co si o tom myslite?

Vdaka.

syringa
25. nov 2016

@celasapremenim zistila som to len pred pár týždňami a rodičovské býva na začiatku školského roka a na pol roka a ku koncu. S učiteľom sa to riešiť nedá. On a naša ani riaditeľka sú typy čo školstvu len škodia. Ak nie som sponzor školy a neprídem s finančným darom s aspoň s tromi nulami, tak sa so mnou ani baviť nebude. Ak dám dar, tak donúti aj učiteľa aby sa mi ospravedlnil že napísal dieťaťu poznámku, aj keby moje dieťa niekoho zbilo a rozbilo okná.
@katka253111 Keď som sa to dozvedela, tiež som im povedala nech si hodia na seba bundy, ale nemajú to povolené. 😠
Len tak pre zaujímavosť, učiteľ je taký otužilý, že chodí von v zimnej bunde. 😒 Aj viem prečo chodia von. Cez leto naša škola zrekonštruovala telocvičňu. Všetko je tam nové. Okná, podlaha,..... A odvtedy tam deti nesmú chodiť cvičiť, aby sa nezničila. Dokonca aj prvý stupeň chodil von ešte začiatkom novembra. Teraz tam aspoň tých pustia.
Nuž naše školstvo je kvalita. ☹

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
syringa
25. nov 2016

@celasapremenim No naša škola nie je nič moc, ja hovorím že to je taký náš Bronx. Pomery divoké. Kamery, a napriek tomu to učitelia nezvládajú. No chalani tam majú svojich kamarátov a nechceli ísť ani za svet do inej školy. A ja už tiež nemám k hystérii ďaleko. Ale keď sme to doteraz vydržali, už to nejako doklepeme. Už toho nemajú veľa.

Teraz so mnou asi mnohé mamičky nebudú súhlasiť, ale ja si myslím, že keď teraz dvihnú učiteľom plat, tak už tých neschopákov ktorých je tam ako maku, odtiaľ nikto nedostane. Kvalitné vzdelávanie je podľa mňa po
1. kvalitné osnovy
2. kvalitné učebnice
3. kvalitní učitelia - ak nebudú splnené predchádzajúce dve podmienky, tí kvalitní budú frustrovaní a aj tak odídu
A vzhľadom k tomu ako to beží na ministerstve školstva, neviem či sa niekedy dopracujeme ku kvalitným osnovám a učebniciam. Ako písala @kashina, naše deti len memorujú a biflia sa, a veľakrát úplne nezmyselné poučky. Nemyslím si, že je šanca, aby sa tento systém zmenil. A jediná sila na zmenu je v rodičoch. Ale ruku na srdce, koľkí sa ozvú? Veď ani učitelia si nevedia vyštrajkovať vyšší plat. A mohli by, keby mali odvahu. Stačí sa pozrieť do Francúzska, tam keď sa štrajkuje, inak to vyzerá. A ako vieme, peňazí je dosť. A presviedčame sa o tom znovu a znovu pri prevalení ďalšej aféry.....

jajka257
Odpoveď bola odstránená
syringa
25. nov 2016

@jajka257 Zdá sa, že je to patová situácia.

jajka257
Odpoveď bola odstránená
moni73
25. nov 2016

@jajka257, ani mne nejde označiť. Vidím, že si Bratislava. Škola náhodou nie je v ba3? Mi to veľmi pripomína...😞 tu dcerinu

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. nov 2016

Moni, som BA 3. A teda neviem, kde mas dceru, ale u nas des a hroza. Napis, kde ju mas.

jajka257
26. nov 2016

Celasapremenim, adresne to nepojde. O odmenach a priplatkoch rozhoduje riaditel a ten da oblubencom, nie sikovnym.

syringa
26. nov 2016

@jajka257 Pokiaľ som to dobre pochopila z rôznych diskusií v TV, tak učitelia chcú aby sa im dvíhal plat na základe postupného vzdelávania a získavania kreditov. Je to tak?
Ak riaditeľ rozhoduje o zvyšovaní platu, nikdy to nebude spravodlivé, s výnimkou ak nie je on spravodlivý. Ak sa budú platy zvyšovať na základe kreditov, ktoré získajú, tak zase môžu byť viac zaplatení horší učitelia, a možno tí čo lepšie učia dostanú menej. Mal by sa vymyslieť systém, ktorí by dokázal zaplatiť kvalitnému učiteľovi viac. Viem, že niekde v zahraničí je to tak, že učitelia sú platení od výsledkov ich žiakov. Čím lepšie výsledky dosahujú, tým viac zarobia. A na jednej škole môže mať jeden učiteľ dvojnásobok platu ako iný, ktorý sa nesnaží.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajka257
Odpoveď bola odstránená
petrofka
26. nov 2016

U nas sa s tym testovanim a vysledkami zas opacne, idu posrat. So spliechanim do tvare, ze ak nie viac ako celoslovensky priemer, tak si rovno treba hladat nove miesto. Uzasna pracovna atmosfera 🙂

katarinapekna
26. nov 2016

Necitam diskusiu v poslednom príspevku vidím monitor 9 ok to ešte ako tak pochopim (prijímačky na strednu), ale načo je komu (dieťaťu) monitor 5???

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
moni73
26. nov 2016

@katarinapekna monitor5. Potrebny pre prijimacky na 8rocny gympel.

moni73
26. nov 2016

@jajka257 nie si nasa skola.... u nas je riaditelka, ale presne ta veta "ako som povedala, tak bude..." to mi velmi pripomenulo. A dcera je ta naj skola v ba.😕

Monitor a celkovo tieto testy neuznavam. Sestra-zahranicie robila teraz nejaks testy a da sa to fakt aj inak... Trvalo to vraj 4-6 hodin (si nepamatam presne) a bola tam nejaka matika a vela, vela neznamych textov, z coho sa zistovala pamat a porozumenie textu. Toto mi pride omnoho viac relevantne ako biflenie sa nejakej vopred danej latky. Testy sa tykali vs studia.

katarinapekna
26. nov 2016

Moni73 áno?? A na ktorý??? Tam robia prijímačky všetci bez pardonu a ani jeden z tých,ktore som pozerala na nete nemá o nejakom monitore ani zmienku. Takze ťažko.

moni73
27. nov 2016

@katarinapekna nejdem sa hadat, myslela som si... a to mam piatacku dceru a nad 8rocnym uvazujem. Takyto som ja rodic. Inak, ked je fakt pravda, co pises a vysledok sa nebude zohladnovat, to si ma veeelice potesila.
Tak potom je len na prieskum... na akej urovni decka su. Moja ma testovanie rada (nedavaju sa a ani nekontroluju du vtedy)😊

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajka257
27. nov 2016

Monitor 5 je uplny nezmysel. A zrusila by som aj testovanie 9. Len sa niekto nabali a decka su v zbytocnom strese. A hlavne, nikoho nezaujima ako k tomu prisli, len vysledok. Tak o com? Ved dolezite je ako, a vysledok je na konci. Na jednom prestiznom gymnaziu maju napisane v testoch, ze postup je dolezotejsi ako vysledok....

moni73
27. nov 2016

Keby bolo na mne, zrusim vsetky testovania. A domace ulohy. A povinnu skladbu predmetov.😁

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
novana
14. mar 2017

@zltyslonik, ty na čom frčíš? 😀

tiper24
14. mar 2017

niektorí ucitelia su fakt blbí sprostí a niektorí este aj psychicky labilní a ten co vymyslel terajsie osnovy bol riadny dement

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tiper24
14. mar 2017

@celasapremenim bodaj by sa pacili ked ich vymyslel dement

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená