Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
@daniela1978 prvy polrok 105 🙂 známok a druhý sa ešte ani poriadne nezačal a už má cez 30.... našich furt skúšajú
ahojte, tiež mám doma tretiačku a učíme sa presne to čo vy práve teraz, z matiky delíme fazulky :D a z vlastivedy sme sa mučili včera s bernolákom a štúrom, aj vašim sa stáva že si nevedia ani za svet zapamätať niektoré poučky ?
@me no mojej sa to stava,nevie si zapamatat slova,ktore v zivote nepocula a ani nevie,co znamenaju.Zbytocne ich drvia takymito pouckami,myslim ze maju na to este cas.Teraz maju aj vybrane a odvodene slova,niektore vobec nevie,co znamenaju,napr.sinka,Sitno,vobec im to v skole nevysvetli a potom nevie ake i,y,tam ma dat.
@me no prírodoveda kniha to je otras, vlastiveda je asi o stupen lepšia, ale stáel su to knihy o ničom....to sa s našimi nedá porovnať, keď sme my chodili do školy, knihy boli na to, aby sme s az nich učili....teraz musím hladať po internete info, aby sme sa mohlio naučiť látku.....reforma školstva 😀
@kucminka
@daniela1978 no my máme nejaké blbé dni, vôbec sa nevedela naučiť o spisovnej slovenčine bernolák štúr, nechápem predtým sme nemali taký problém, prírodoveda zatiaľ ok, učia sa zmysly teraz čuch a chuť, zo slovenčiny začali slovné druhy už a ani za svet nevie tú poučku :( príslovky, častice, citoslovcia nejde jej to do tej hlavy 🙂
@me no my odkedy berieme vybrané slová, tak píše diktáty ale že otrasne.....18,23,12 chýb, to je normálne, ale keby to boli chyby, že si poviem, že nevie I/Y, ale to sú samé dĺžne, mäkčene, čiarky.........tak sa sústredí na tie ička, že si nevšíma ostatné. Doteraz mal diktáty v pohode........
@daniela1978 presne to isté, dlžne a mäkčene akoby neexistovali, našťastie keď píšu na známku vždy to dobre dopadne , zvykne mať 2-3 chyby a samozrejme blbé ako sú dlžne, naposledy písali diktát zo všetkých vybraných slov, mala 5 chýb ! a samozrejme že dlžne,
ešte som sa chcela spýtať či sa s nimi učíte, alebo či sú už samostatní, lebo my moc nie, všetko s nou musím prebrať a potom už pracuje, ale niekedy musím pri nej sedieť a vysvetlovať, niekedy mi to už ide na nervy, tolko sa s ňou učiť, normálne sa teším na prázdniny , že bude chvíľu pokoj 😀 inak táto tretia trieda je fakt zabiják, kopa nového, dosť toho majú
@me no domáce úlohy si robia v škole, majú dobrú vychovávateľku, takže tá to uribí s nimi, ale doma, keď treba niečo, matiku alebo tie diktáty, tak to s ním.....a keď sa má naučiť niečo, prírodovedu, alebo vlastivedu, tak ide za 4 minuty vyjde z izby, že naučení 🙂 po prvej vete zistí, že neni naučený 🙂 a tak sa to opakuje až kým to naozaj nevie. my máme teraz chorú učiteľku, tak konečne nemáme toľko úloh a písomiek, takže ked nastúpi späť, tak to bude....jedna za druhou.
@daniela1978 😀 😀 😀 😀 😀 to je sranda, u nás to isté, má pocit , že keď si to raz prečíta už to vie, a takto to funguje aj u nás, 100x sa vráti do izby ,aby si to ešte pozrela, tak ďakujem , ste ma ukludnili , že to je ok 😀 😉
@me na učenie je šikovný (má aj individuálny študijný plán), je naozaj veľmi samostatný, všetko si vie vybaviť, ísť si kúpiť... ale zas vôbec nevie kresliť, písanie je hrôza a je veľmi detský. teraz "dobieha", čo nezažil v období, keď je to pre ostatné deti normálne. pred rokom sa začal maznať a dodnes to neskončilo 😒 , stále je na mne doslova nalepený, dennodenne vyžaduje odpovede na otázky či ho mám rada, každú noc sa sťahuje do mojej postele. skrátka v tomto je ďaleko za svojimi rovesníkmi.
@renab tak to ten moj ma maznave obdobie este neukoncene, ale je velmi citlivy a potrebuje sa stale uistovat, ze sme tu pri nom
uci sa tiez rychlo, ma sluchovu pamat a pamata si vela uz zo skoly, nerobia mu problem definicie, az ma to stve ked zacne recitovat ucivo ako basnicku, ja som sa tohto rocnika velmi bala, ale zatial pohoda - chvalabohu, pretoze mam este prvacku 🙂
@kvetka121 ani nevieš, ako si ma potešila. ja už som začala rozmýšľať aj o návšteve psychológa, lebo sa mi to zdalo nenormálne. nie len to maznanie, ale aj tá prílišná "nalepenosť" na mne. sadnem si, už na mne sedí, ľahnem si, už leží pri mne (ak nie na mne) a zakrýva nás dekou. neustále ma bozkáva, bez ohľadu na to, kde sme.... proste sa mi to zdá moc. keď sa tak mal správať, tak to nerobil. a teraz keď je veľký ...... 😒 a dnes ma "šokoval" ďalšou novinkou - začal vymaľovávať obrázky. on, čo nikdy pastelku nechytil dobrovoľne do ruky - ani keď bol malý. ja neviem, potrebuje niečo dobehnúť?
@renab aj moja je stale maznava a hocikde aj vonku ma pusinkuje...ale iba vtedy, ked sme same....pred kamaratkami to nerobi 🙂 ...ale iba pred svojimi...pred mojimi hej 😀 ...sedime na gauci a ona sa ku mne prisaje a v noci si ju pravidelne najdem v posteli...uz mi to je niekedy az trapne, lebo ona je dost vysoka, tak to vypada pred druhymi vselijako...ale zasa si hovorim , ze to nebude robit do 15 rokov.....tak si to zatial vychutnavam 🙂
@kucminka prave som nadabila na tuto temu ... a ako by som o nasej skole citala 😝
Ak mozem rada by som sa pridala do tejto temy 🙂 mam tiez tretiaka syna 🙂 a vo stvrtok ho caka opat pisomka z vlastivedy, tiez mam pocit, ze sa len medzi projektami, citatelskym a pisomkami tocime a nie a nie vydychnut 😝
@kasami mi máme zajtra písomku z matiky a prírodovedy, vo štvrtok z AJ a to ešte pani učiteľka dala deťom sa cez prázdniny naučiť 5 minutovú básničku alebo úryvok z knihy na Hviezdoslavov kubín.....nemám slov, niektorí učitelia si myslia, že prázdniny sú na to, aby sa deti učili....chcela by som ich vidieť, čo robia oni cez prázdniny, či sedia v škole a učia......tak išiel dnes s malou dušičkou do školy, že basničku nevie, ale som si povedala, nech mu kludne dá 5, potom jej vysvetlím, že prázdniny sú na to, aby si deti oddýchli.
@kucminka
@daniela1978
no nasi pisali pisomky v piatok pred prazdninami ...z ang a matiky ... opravene ich samozrejme este nemaju ... vo stvrtok ma z vlastivedy ... a teda som zvedava, cim nas zase prekvapi ... lebo pisomky su u nas des a hroza 😝 Cez prazdniny im kazala si citat nejaku dalsiu knihu mimo citatelskeho 😝
ja mam z citatelskeho sama hrozu ... ani sa mi do toho nechce pustat .... on napisal ...4strany A4 na male riadky ... takze som povedala, ze to este omrknem a omrkavam to uz 3ti mesiac 😝
tiez som doma na materskej ale teda na toto nemam energiu 😝
@daniela1978 my sme teda tiež celé prázdniny sedeli nad knihami,už mali písomku z angličtiny,kde robili aj projekt doma,teraz mali z prírodovedy,informatiky a o týždeň píšu z vlastivedy.Tiež sa to učíme postupe,ale je toho ozaj veľa,teraz im zasa dala z matiky,že musia každý týždeň do cvičného zošita písať príklady a tie ej potom donesú ukázať.
@kasami
a my celé prázdniny voľno, na dnes jedna úloha zo slovenčiny - doplniť i,y v slovách po z. baby naozaj ma desíte. no uvidíme, synátor uvažuje nad osemročným gymnáziom, tak aby sme nakoniec neboli prekvapení. ale to už bude aj dosť neskoro na zmenu školy. 😒

@silvia07 tak vasi to maju aspon takouto hravou formov,nasi to beru celkom vazne,pojmy,ktore este ani nepocula 😒