Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
@s_i_s_a áno, a v máji už aj budeme mať.
@renca3 no kedže teraz si hladal info úplne sám, tak čisto v AJ by to nedal 🙂
@daniela1978 my máme 5.mája...a mávate aj stretnutia rodičov s kňazom ohľadom prijímania?
my mávame od oktobra tuším raz do mesiaca omšu, kde choduia deti aj s rodičmi. akurát túto sobotu bude posledná, tak som zvedavá, čo sa dozvieme ohľadom organizácie. Vy to máte ako?
@daniela1978 zaokruhľovanie?To sa majú učiť teraz v 3ročníku?
@kucminka no my sme sa už začali učiť zaokruhlovanie. v knihe je to totálne zle urobené, tak mi dnes učiteľka povedala, že knihu si nemám všímať a učiť sa normálne do 5 nadol od 5 nahor, klasicky.
@s_i_s_a my mávame od oktobra tuším raz do mesiaca omšu, kde choduia deti aj s rodičmi. akurát túto sobotu bude posledná, tak som zvedavá, čo sa dozvieme ohľadom organizácie. Vy to máte ako?
@daniela1978 my sme mali dve stretnutia s kňazom, jedno v novembri, druhé vo februári ale ohľadom príjímania nám povedal,len že bude 5.mája...takže ohľadom organizácie ani skladania peňazí nevieme absolútne nič ...my chodíme do kostola vždy v nedeľu o 10:00 vtedy býva detská omša, spievajú, hrajú na gitarách,býva to veľmi pekné....ale poznám v okolí veľa rodičov čo do kostola deti vôbec nechodia, že šak to nekontrolujú či bolo dieťa v kostole tak načo...a najnovšia info...dve nedele pred prijímaním budú mať nácvik na prvé sväté prijímanie v kostole...
naša tiež už beru delenie aj nasobenie každy tyžden nejaka pisomka test diktat 5 minutovky z matiky denne kontrolne diktaty na cely šk. rok maju 8,+ 5 min. testy, projekty z prirodovedy, vlastivedy, AJ. Ale myslim si že je to v pohode občas mame pocit že je toho vela, no da sa ....
@s_i_s_a my máme nácvik tuším pred prijímaním vo štvrtok a v piatok spoveď, alebo naopak neviem 🙂 my chodíme aj tak do kostola v nedelu, občas sa nám nechce, ale viac menej chodíme, myslím, že ak niekto chce dať dieťa na prijímanie, tak by to nemal brať ako formalitu. Ale vôbec neviem, či budú dávať nejaké vstupenky alebo ako, kamarátka má malú a tá dostala normálne lístky, pretože keď sa tam natrepú nejakí hujerovi, alebo babky z okolia, tak nebudeme mať kde sedieť ani rodičia prijímajúcich detí.
@daniela1978 my nácvik tie dve nedele pred prijímaním a spoveď v sobotu ... začiatok by mal byť o 8:30...čo sa mi zdá dosť skoro, no ale čo už...a ty máš chlapca alebo dievča?
u nás je násobenie a delenie ukončené, prešli na rozklad čísel v desiatkovej sústave do 10 000 a ich sčitovanie a odčitovanie.
ale ako som písala niekde na začiatku, moje slová, čo sa týka prírodovedy a vlastivedy sa potvrdili. dostali novú učiteľku a "zrazu" sa zistilo, že deti z týchto predmetov takmer nič neprebrali. a to už sa zľakla aj zástupkyňa, nakoľko práve na týchto predmetoch je stavaný test Komparo, ktorý budú písať o rok. takže začíname s dobiehaním učiva, čo však ani pri najlepšej vôli nedobehnú do konca školského roka.
@s_i_s_a ja mám fešáka 🙂 včera som akurát pozerala nejaké topánky a obleky.........no nič moc....... My to máme o 10,00, takže to je asi tak akurát, že z tade hned na obed.
@renab aha...a pisali ho u vas terajsi stvrtaci?...lebo u nas nie
@daniela1978
@s_i_s_a
my mame prijimanie 12.5. teraz 28.4. mame 1x nacvik....u nas su povinne habity, tak s oblecenim nemame starosti
@silvia07 ešte ho len budú písať - začiatkom mája. neviem, či je tento rok povinný pre všetkých. ale vraj budúci už budú písať všetci. na nete sa dá pozrieť ukážka testu, ale len pre piatakov.
keby to nemuseli písať, tak by to u nás na škole asi ani neriešili, že sa deti nič neučia, hoci som ich na to niekoľkokrát upozorňovala. keby napísali zle, tak je to len hanba školy, však tým deťom to naozaj môže byť jedno.
naša prírodoveda totiž pozostávala len z pokusov s vodou, ktoré robil na hodine môj syn a ktorým aj tak väčšina detí vôbec nerozumela. on bol spokojný, lebo bol vo svojom živle. tretiacke učivo neprebrali takmer žiadne. a keď som to riešila na školskej rade, tak mi povedali, že však ja so synom problém nemám.
@renab neviem, z akej knizky sa vasi ucia prirodovedu...lebo v tej, co mame my tam ani moc na naucenie nie je...take 2-3 vety....inac vsetko napr. pracuj v skupinkach, vyhladaj na internete a pod....moja ani knihy preto nenosi domov, lebo tie 2 vety si zapamata aj v skole...do maleho zosita pisu poznamky velmi malo....maju robit projekty o zvieratkach, co preberaju v skole...ale kedze je to dobrovolne, tak moja sa od toho distancuje 😀 ked som ju naposledy chcela vyskusat z "vtakov", tak jej odpoved bola...maju telo pokryte perim a maju lahke kosti, preto mozu lietat a zivia sa prevazne hmyzom...ze vraj to ucitelke staci...a asi hej, lebo doniesla z toho 1
@silvia07 začali sa učiť z knihy (asi tej, čo popisuješ - videla som ju len raz), skončili na 17. strane a učiteľka objednala pracovné zošity z prírodovedy pre 3. a 4. ročník (tie som tiež videla len raz) a v tých vraj nerobili nič moc. písanka žiadna, proste nič. keď som sa opýtala, čo robili - nič, resp. pozerali rozprávku. na susednej škole napíšu za hodinu aj dve strany poznámok. ja viem, že to učivo nie je nejak závratne ťažké a synátor ho zrejme aj ovláda, ale teraz, keď zmenili učiteľku, tá zistila, že deti naozaj nič nevedia. a o vlastivede ani nehovorím.
z môjho pohľadu nešlo ani tak o kvantum učiva ako o to, že by tie deti už pomaly mali mať nejaký návyk sa doma aspoň do niečoho pozrieť. u nás je škola len o výmene zošitov a kníh.
@renab chapem...dieta potom nie je naucene sa ucit a moze mat problem na 2. stupni...nasi sa ucia tak akurat....len ta matika mi lezie na nervy....nasobilku naspamat sa ucili len po 5, ale nasobia a delia vsetkymi cislami, teraz to scitovanie a odcitovanie 3cifernych cisel...mne pride, ze nic nedotiahnu poriadne dokonca, ale skacu z jedneho uciva do druheho....na buduci rok uz ani nejdu matiku objednavat od tohoto autora
@silvia07 aj naši to tak mali, rodičia sa na rodičovskom sťažovali, že ledva sa naučia jedno, už skáču na iné a to prvé zabudnú. tie knihy sú naozaj divne napísané. ako synátor problémy nemá, s matikou už vôbec nie, tam je s asistentkou a preberá štvrtácke a piatacke učivo. ale ostatným deťom to naozaj robí problémy. učivo popresúvali do vyšších ročníkov, takže ho majú menej ale ten systém je otrasný.
@silvia07 no u nás má tiež habit, ale šak pod neho mu nemožem dať rifle a ked mu dám len košelu, tam to mu bude zima, takže aj sako musí mať.....za mesiac ho bude potrebovať opôť oblek, takže sa využije aspoň 2 krát 🙂
@janulap ja jej chcem kúpiť tiež nejaké spoločenské šaty, rozmýšľam nad nejakou bledou farbou, ty ich máš akej farby tie spoločenské šaty a s dlhými rukávmi?
Inak videla som fotky, keď dievčatá mali riadne dlhé, široké šaty a na tom habity, no nevyzeralo to veľmi dobre, vyzerali ako matrózy.

@daniela1978 - no my vyhladavame infosky rovno v Aj a ja mu pomaham vety zjednodusovat, aby si ich zapamatal. myslim, ze prekladanie je narocnejsie.