icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

lucia1234
25. okt 2012

U nás je taký systém, že učiteľka dá každému do euroobalu vybrané slová napr. po B a ku každému slovu je obrázok, že dieťa si tak lahšie zapamätá a tiež majú nad tabulou v triede napísané komplet všetky vybrané slová a budú ich tam mať po celý rok ako pomôcku 🙂

kucminka
autor
25. okt 2012

@silvia07 aj moja včera prvý krát došla s vybranými slovami po B,a že sa ich majú naučiť.Celkom jej to šlo.Len keď som sa jej opýtala,či vie,čo sú to tie vybrané slová,samozrejme že nevedela.Tak som jej to vysvetlila.No nezaslúžim si plat učiteľky 🙂 🙂 🙂

kvetka121
25. okt 2012

a my už preberáme vybrané slová po M, neviem kam tak letíme....ale čo už, ani tie bo B sa neučil všetky naraz ale v odsekoch ako boli v učebnici plus cvičenia, plus diktáty, doplňovačky.....to zvládol, uvidíme ako si ich zapamatá keď budeme pridávať ďalšie a začíname s násobilkou

kvetka121
25. okt 2012

@macamac ak by som sa mohla opýtať, sú nejaké pomôcky na učenie násobilky ?

katecameron
25. okt 2012

🙂 to sa tyka aj mna

katecameron
25. okt 2012

@kvetka121 inak to je drina moj syn su este v nedohladne co sa vybranych slov tyka zato uz vedia nasobilku po patku teda moj nevie ale on chodí na novu skolu iba tri dni 😉

kucminka
autor
25. okt 2012

@katecameron fúha,tak to sú už celkom popredu.A už preberali aj trojcifrné čísla?

aduskalac
25. okt 2012

@kucminka aj já mam tretiacku tiez Pisu Kazdy den z nasobilky a deliky a Teraz už priklady so zatvorkami,tak isto projekty. Teraz ještě vybrané slova tiez sa dost učíme mala je z toho nervozna chce ist aj von večer je už unavená na ucenie,syn je stvrtak a led porovnam tak on sa toto z matiky učil v druhom polroku neviem kde sta učitelka ponahla

kucminka
autor
25. okt 2012

@aduskalac príklady so zátvorkami?Tretiaci?Tak to je už ozaj moc,to už nemusia ísť ani do vyšších ročníkov,keď sa v tretej triede naučia všetko.

kucminka
autor
25. okt 2012

kočky,odkedy sú vlastne budúci týždeň prázdniny?

aduskalac
25. okt 2012

@kucminka ano např.(4.5)+34-(28:4)= také to dnes mali napisomke taketo příklady ratal syn na konci tretieho ročník nie na zaciatku ,1 a 2 ročník bol super mali milu mladu paní učitelku chodila tam s radostou no teraz sta jej Škola hnusi

aduskalac
25. okt 2012

@kucminka prázdniny su od stredy do nedele 😀

kucminka
autor
25. okt 2012

@aduskalac to nemyslíš vážne,takéto príklady.Tak to by naši určite nezmákli,veď ešte nevedia poriadne ani násobilku,moja sa zatiaľ učia len do 30.Takže už v stredu sú doma decká?

aduskalac
25. okt 2012

@kucminka ano od stredy no vážne oni sta už učili do 5 nasobilku a deliku jeden den naučit na druhy pisomky no co ti poviem a kludne da aj 4.7 aj ked sa 7ckou neucili věd maju vediet si to dat opacne 😒

renca3
26. okt 2012

nasi sa nasobilku neucia, ale zato maju obcas slovny priklad, kde ju treba pouzit. ale syn pocita 4x7 ako 7+7+7+7.
vasi sa to zrejme ucia naspamat. neviem, kedy to budu preberat, lebo pri 8x9 to uz bude problem spocitavat.

silvia07
26. okt 2012

@kvetka121 aj mne by sa pacilo, keby sa tie vybrane slova ucili po odsekoch a nie vsetky naraz....aj ked chapem, ze je to mozno najlepsie sa nabiflit naspamat

kucminka
autor
26. okt 2012

@aduskalac no dcéra sa práveže učia násobilku,nie ako my kedysi,že sme museli vedieť násobky aj o polnoci,ale teraz to presne takto zrátavajú,čo si myslím,že je riadna somarina,lebo neskôr budú mať s tým problém.Ja ale dcéru učím násobky,aby ich vedela a má to ľahšie vyrátané,ako spočítavať,pri tom sa skôr pomýli.
@renca3

janulap
26. okt 2012

@kucminka ja som tiez minule rozmyslala,ze ak osme sa ucili nasobilku my....normalne naspamat sme to rapotali?Tiez neviem,ak osa to bude Emka ucit a ako jej pomoct aby si to cim skor zapamatala 😕

aduskatt
26. okt 2012

@silvia07 nasi sa este vybrane neucia........

aduskatt
26. okt 2012

ja presne viem, ako som sa ucila nasobilku.................mama mi na a4 napisala komplet malu nasobilku, zavrela ma do izby a kym som to nevedela, nemohla som vyliezt.....................takze vikend zabity, ale odvtedy doteraz aj o polnoci🙂

kucminka
autor
26. okt 2012

@janulap my sme sa učili násobky a to sme museli rapotať len taký fukot,tak to budeme aj my doma drviť,lebo keď sa to naučí,myslím že už to nezabudne,pretože to budú používať stále.

janulap
26. okt 2012

@kucminka vsak?Aj mne s azda,ze som sa to musela naucit ako basnicku a hotovo.Tak sa to tak bude drvit aj nasa slecna 😀
@aduskatt presne 😀 😀 😀 Ja som ju mala na pravitku z druhej strany a ano,zavreta izba,sedim na posteli a tlacim do globusu
😀 😀 😀

megies777
26. okt 2012

@kvetka121 tak tento spôsob sa mi nepáči, naučia sa zopár vybraných slov po B- k tomu odvodené, potom prejdu na iné vybrané slová, vrátia sa k písmenu B, kde preberú ďalšie no podľa mňa to je hrozný systém... 🙄 . Tento ročník bude dosť náročný.

katecameron
26. okt 2012

@kucminka nie to nie maju to poprehadzovane

renab
29. okt 2012

ja som bola v piatok v škole a mimo iného som sa pýtala, prečo nemávajú takmer žiadne domáce úlohy (čítala som tu o úlohách a u nás nič). bolo mi povedané, že riaditeľ učiteľom na porade povedal, že majú deti v prvom rade učiť v škole a domáca príprava má byť minimálna. neviem, na jednej strane to aj schvaľujem, ale na druhej sa mi to nezdá. vlastne ani nemám šajnu, čo sa učia. všetko majú v škole. 😒 keď mi synátor nepovie, tak nemám šancu vedieť. a jeho zvyčajná odpoveď na otázku čo bolo v škole je: nuda.

kucminka
autor
29. okt 2012

@renab no vidíš,my sa sťažujeme že máme veľa úlohy.Ale zasa si tiež myslím,že riaditeľ to dobre vystihol,majú sa učiť v škole,doma len prebrať čo im robí problém.My máme veľa úloh,tak nestíhame niekedy ani zopakovať a čítať už vôbec nie.Zasa doniesla papier zo školy,že keď chceme prísť do školy za učiteľkou,musíme sa vopred ohlásiť a objednať,aby mala učiteľka na nás čas.To je už ozaj otras,nemáme žiadny kontakt na triednu,a ešte keď sa chcem stretnúť tak sa musím objednať.Praštené.

renab
29. okt 2012

@kucminka tak my sme na víkend nemali ani jednu. niekedy sa mi zdá, že sa v tej škole nič neučia. neviem, či to nemám riešiť, lebo zatiaľ nosí z tretiackeho učiva len jednotky. ale nie je jednotka ako jednotka. tak neviem. 😒 kamarátov z inej školy nemá, tak nemám ako porovnať, ale z ústneho podania viem, že na niektorých školách je to náročnejšie. tak aby sme potom neboli prekvapení 😒 .

kucminka
autor
29. okt 2012

@renab a ostatný rodičia to ako vnímajú?my sme mali cez víkend 2strany z matiky,angličtinu,prírodovedu,domáce diktáty,naučiť násobky 4,z angličtiny dnes píšu previerku z čísel,farieb,množného čísla a povely.Ešte som zabudla básničku sa mali naučiť,ale to už mali na to 2týždne a na dnes ju mali vedieť.Čakám koľko úlohy donese,keď budú od stredy doma.

renab
29. okt 2012

@kucminka ostatní rodičia to neriešia. to len asi ja som taká "šibnutá", že sa mi to nezdá. keď ťa tu čítam, tak som si spomenula, že sa mali naučiť vybrané slová po b. ale tie vedel, už keď prišiel zo školy. na angličtinu sa sem-tam učí písať slovíčka.
neviem, ja mám len obavy, že sa vôbec nenaučí učiť.
špeciálna pedagogička mi povedala, že som na dnešnú dobu náročný rodič. 😒 a učiteľka sa len usmiala a povedala mi ako som písala vyššie, že dieťa sa má naučiť v škole.
bola by som rada, keby mi tu niekto napísal nejakú info, alebo stránku, kde by som sa dozvedela, čo má vlastne tretiak vedieť, lebo stále si myslím, že moji starší sa učili viac. ale asi som paranoidná.

kucminka
autor
29. okt 2012

@renab no na dnes máme úlohy-2cvičenia zo slovenčiny písať,z čítania napísať príbeh podľa obrázka z čítanky,naučiť sa odvodené slová od vybraných slov po B,z angličtiny nakresliť postavičky na helovin a pomenovať,na zajtra má učivo z vlastivedy-mapy,z náboženstva.A to je asi všetko 😖