icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

kucminka
autor
1. nov 2012

@renab tak my máme úlohy na prázdniny-2 papiere A4 zo slovenčiny a 2papiere A4 z matiky,tak aspoň sa zabavíme 😉

silvia07
1. nov 2012

@kucminka tak my mame na prazdniny....napisat kazdy den diktat a doniest do skoly ukazat, potom z matiky z pracovneho zosita 10 stran...vraj su pozadu....fakt super 😠
kde ste v matike vy?..ti co sa neucia nasobenie este

kucminka
autor
1. nov 2012

@silvia07 no keď ti poviem že v pracovnom zošite sú tuším na 10strane,tak neuveríš,skoro nič tam nerobia,buď im dá z učebnice,alebo na prefotenom papiery,my píšeme každý týždeň 3domáce diktáty a vždy v pondelok musia doniesť ukázať do školy.

dianka2374
1. nov 2012

je to v poriadku ved iba napise citatelsky dennik to je iba jedna knizka a pisomky ved nech dava na hodinach pozor a bude vediet moje dieta to zvlada a to sa vobec neuci iba napise du a ide vonku

macamac
1. nov 2012

@kvetka121 ahoj.
odpovedám síce trochu neskôr.
si sa pýtala na pomôcky na učenie násobilky.
neviem, čo konkrétne hľadáš, ale nejaké extra pomôcky nie sú.
sú len rôzne spôsoby vysvetlenia, čo to vlastne násobenie znamená. ale v konečnom dôsledku sa ho musí dieťa nadrilovať ako my kedysi- ako básničku 😒
síce pri zavádzaní násobenia to majú vysvetlené ako opakované sčitovanie toho istého čísla, 2.3= 2 krát sčítať číslo 3 = 3+3 = 6, ale mnohých to len pletie, lebo pri úlohe napr. 9.2 majú problém ustriehnuť si, či už 9 krát sčítali číslo 2. ony majú tendenciu zo začiatku malé čísla riešiť ešte na prstoch- a potom sa pri väčších zamotávajú 😉

kvetka121
2. nov 2012

@macamac ďakujem za odpoveď, vedela som že je lepšie učiť sa ju naspamäť, len som niekde dávno videla také kartičky ako pomôcky pri učení, nevadí tak mu to zmajstrujem sama
naši sú z matiky na str. 41 v pracáku a v knihe netuším, tak pozerám že už začneme s násobilkou, zo slovenčiny prebrali všetky vybrané slová po M a ako som tušila už prišli aj prvé chyby v diktáte, začína sa mu to trochu pliesť, bude sranda do konca roka 🙂

renab
2. nov 2012

@kucminka my iba tú jedinú úlohu zo SJ.
ako som čítala ten vzdelávací program a preskúšala syna, tak som sa presvedčila, že moje obavy sú čiastočne oprávnené. a preto začíname doma s precvičovaním úloh zo SJ. myslím, že tej slovenčine moc nedali. matky sa nebojím, lebo syn má na nej individuálny študijný plán a je podstatne popredu. prírodovedu a vlastivedu neriešim, lebo k všetkému sa teoreticky vrátia vo vyšších ročníkoch. ale tá slovenčina ma dostala, lebo aj keby si učiteľka chcela presunúť učivo z druhého ročníka do tretieho, tak si neviem predstaviť, kde by ho vopchala. takže to nejak s ním dobehnem doma. a tiež došlo na moje slová, že vymenovať vybrané slová ešte neznamená vedieť ich použiť. a to, čo preberú na hodine, myslím nestačí. takže nejaké domáce úlohy na zopakovanie by sa v tomto ohľade určite šikli.

kucminka
autor
2. nov 2012

@renab a v čom si myslíš že je pozadu zo slovenčiny?

kucminka
autor
7. nov 2012

@renab kočky,našla som stránku na nete s testami,je to celkom fajn,dcéra si doplňuje aj sama skontroluje,čo spravila
@kvetka121 zle.pridávam link http://testy.eduportal.sk/index.php?matematika=5
@silvia07

silvia07
7. nov 2012

@kucminka dakujeem 🙂

renab
8. nov 2012

@kucminka tak napr. som zistila, že nemá ani šajnu o nejakom slabikotvornom l,r,ĺ,ŕ. neprebrali ani výnimky pri tvrdých spoluhláskach, takže veselo píše chyrurg, tyger..... a čo sa týka tohtoročného učiva, má napr. jednotku z vybraných slov po b, ale oni prebrali naozaj len tie základné a tie použiť vie. ale čo sa týka odvodených, tak to už je iná káva. keď ti decko doma povie, že odvodené slovo od slova bývať je bývalý, tak k tomu nie je čo dodať. najviac ma hnevá to, že mi povie, že sa učiť nemá čo, lebo však má samé jednotky ☹ ☹ ☹ . takže ja som tá zlá, ktorá ho núti k učeniu. úlohy minimálne alebo žiadne. naozaj neviem, či som náročná matka, ale myslím si, že keď sa teraz poriadne nenaučí používať vybrané slová, tak kedy potom? 😒
za stránku ďakujem, mrknem sa na to.

kucminka
autor
8. nov 2012

@renab hm,no vidíš a ja sa sťažujem,že máme zasa veľa úloh,ale teraz je to miernejšie,ale aj tak doma rátame násobilku,píšeme diktáty.Tá stránka je ozaj dobrá,skús nech si to sám vyplní a uvidíš ako je na tom.Moja zasa včera prišla domov ,slzy v očiach,že robili na výtvarnej s tušom,prvý krát,a všetci dostali jednotku,len ona 1/2,aj to asi z milosti a učiteľka jej povedala,že to má otrasné.No neni šibnutá,nie každý má talent na kreslenie.Keď jej aj dala takú známku,v pohode,len jej nemusela povedať pred všetkými že to má otrasné.Zajtra majú zasa tvorivé dielne,tak sa učiť nebudú,asi len 2hodiny,mňa zasa štve že v pracáku z matiky majú spravené asi nejakých 8strán,nič viacej.Ja neviem čo na tej matike robia.V decembri začínajú s plaveckým,zasa učenie odpadá,uff...

evabb35
8. nov 2012

Na slovenčinu sa mi osvedčila publikácia od Anny Holovačovej: Diktáty a pravopisné cvičenia pre 1. stupeň ZŠ. Je to staršia publikácia, vyšla vo vydavateľstve Príroda v roku 2009, ale je tam veľa pravopisných cvičení, diktátov, veľa tvorivých a zábavných úloh - krížoviek, doplňovačiek, prešmyčiek, maľovaniek. Na konci knižky je kľúč na overenie správnych odpovedí.
A samozrejme Heviho Diktátor je výborný.

lasenka
8. nov 2012

Ahojte mamicky tretiakov
nechcem velmi odbocovat od temy skola, ale popri skolskych povinnostiach, ktore sa tu riesia mi napiste,
co kupujete svojim ratolestiam na Vianoce?
dakujem 😉

evabb35
8. nov 2012

@lasenka mám kúpenú knihu René Goscinny: Malý Mikuláš
Samozrejme, že v liste Ježiškovi je uvedené LEGO, lebo toho nikdy nie je dosť, ale váham zatiaľ.

lasenka
8. nov 2012

@evabb35 co je za knihu? este som o nej nepocula 😉

evabb35
8. nov 2012

@lasenka Ty si to nečítala? Kedysi to bolo vydané pod názvom Mikulášove šibalstvá:
http://www.martinus.sk/?uItem=135392

renab
8. nov 2012

@lasenka tak u nás je nakúpená lyžiarska výstroj, futbalová lopta, hokejka, 2 spoločenské hry, stavebnica. a ešte k tomu pribudne nejaká kniha.

lasenka
8. nov 2012

@evabb35 nieeee, necitali sme to 🙂 tak dakujem za tip 😉

lasenka
8. nov 2012

@renab knihu mi tu prave teraz odporucila evabb35, tak sa mozes inspirovat 😉
a dik aj tebe za inspiracie 😉

renab
8. nov 2012

@lasenka tak na toto by som môjho syna nedostala, aj keď mne samotnej sa tá knižka páči. ale on by ju nečítal. u nás klasika, ďalšia kniha z edície http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=edicia&u...

evala777
8. nov 2012

@kvetka121 ahoj, my s mojou tretiačkou píšeme doma odtiaľto diktáty http://www.akonaskolu.sk/index.php?sekcia=dikta... 😉

evala777
8. nov 2012

@kucminka my tiež musíme doma písať diktáty...a mám podobnú skúsenosť s učiteľkou, ktorá mojej dcére povedala, že nebude mať na vysvedčení jednotku z telesnej, lebo nevie hrať badminton 😠 , a tiež jej to povedala pred celou triedou 😠 . Samozrejme, že doma bol plač, lebo ona nechce dvojku na vysvedčení......ako vôbec nie som za známkovanie akýchkoľvek výchov....nie každe dieťa má nadanie.... 😒

kucminka
autor
8. nov 2012

@lasenka my máme už kúpenú detskú bibliu,ako tetiačka pôjde aj na prijímanie,a vypytuje sa stále,ako to bolo,o Bohu,tak nech si prečíta,tá detská biblia je pekná,obrázková a je to tam písané tak,aby to deti pochopili,čo sa vlastne kedysi dialo. 😉

kucminka
autor
8. nov 2012

@evala777 ja som tiež toho názoru,a stretla som sa ozaj už s mnohými mamičkami,čo sa sťažovali na učiteľov,že deti majú problémy či s výtvarnou,telesnou,alebo hudobnou.Mne ani tá známka tak nevadí,ako keď jej to takto povie,ona chúďa prišla domov zronená,že sa dve hodiny snažila to kresliť,vyfarbovať a ona jej povedala,že to má otrasné.

evala777
8. nov 2012

@kucminka ved to, že ani mne nezáleží na známke z výchovy....ale úplne to demotivuje a stresuje dieťa....

lasenka
8. nov 2012

@kucminka moj syn chodi do cirkevnej skoly a ja tiez ucim na cirkevnej skole, takze my sme tym uz pekne vyskolení a tesim sa 🙂

evka3231
Odpoveď bola odstránená
kvetka121
9. nov 2012

@kucminka ďakkujem za link, budeme skúšať, inak už začíname s vybranými slovami po P, naši píšu veľa doplňovačiek v škole aj diktáty, zatiaľ sa mu darí, len tie odvodeniny sa niekedy pletú a samozrejme slová pribúdajú, ale vraj sa preto tak ponáhľajú, aby potom veľa opakovali. Z matiky sa po geometrii začíname drviť násobilku, naši cvičné zošity ani nenosia domov, všetko robia v škole, du mávajú z knihy. No a taká naša perlička, syn dostal dvojku z čítania, pretože čítal síce veľmi pekne, ale nie dostatočne nahlas 😒 ... on je knihomoľ a číta fakt dobre, tak bol z toho celý rozčarovaný, nie je nad kvalitného pedagóga, že? 😉

kvetka121
9. nov 2012

@kucminka tiež som kúpila takú už rozšírenú bibliu, my sme mali prijímanie minulý rok, ale veď nech sa dovzdeláva ..inak mladý pán si už napísal zoznam, takže máme z čoho vyberať 🙂