Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
@renab presne tento problém sme mali prvé dva roky, veľmi zlatá pani učiteľka, všetko bolo hrou, samé jednotky a deti katastrofa... doma rebélia, pretože učiť sa nebolo čo, úlohy neboli a neprinútili sme ich k žiadnej práci ( myslím aj ostatných rodičov), tento rok máme starú štruktúru, škola ako za našich starých čias, ale chlapec doma ani nepípne že sa nemá čo učiť.Problém je len v zmýšľaní učiteľky, no fakt stará škola, takže my sme jeden extrém vymenili za druhý!
ahoj, moja dcera je tiez tretiacka, ale k nasobeniu a deleniu este nedosli, myslim si ze ucivo maju primerane veku, anglictinu maju tiez stylom ze celkom pomaly , tak ta vasa ucitelka sa cini, len aby sa detom skola takto nesprotivila
@lienocka2044 no naši už vedia násobenie a delenie do 5O.ozaj idú rýchlo a svädčí to aj o známkach z matiky,samé dvojky ☹
@kucminka naozaj neviem, na čo je toto dobré. fakt len záležitosť rodiča. to máš pravdu 😒 .
my sme zas včera pátrali po ďalších (už neviem koľkých v poradí) pokusoch s vodou na prírodovedu. ešteže už idú preberať hmotnosť. aspoň dáka zmena. len pokusy na hmotnosť...... 😒 neviem, neviem. ale je to synova iniciatíva, takže ak chcem frfľať, tak len na neho. 😉
zo slovenčiny sme stále na vybraných slovách po b.
z matematiky trojciferné čísla.
a najviac ma pobavil z vlastivedy, vraj sú popredu - jaskyne Slovenska
@renab no my sme tiež stále na vybraných slovách po B,mali vytvoriť vety na vybrané slová po B,na tom by nič nebolo,ale majú byť vtipné,je ona ale vtipná,že.Ten čiteteľský,majú jednu knižku zo školy a z tej robili prvé tri rozprávky čiteteľský a teraz z tej istej knižky ďalších 5rozprávok.Z vlastivedy teraz písali test o krajine.Z prírodky tiež ukončili veci okolo nás a v piatok píšu písomku.
@kucminka naši z prírodovedy preberajú veci, čo preberá sused, ktorý je štvrták. aj majú taký pracovný zošit. takže neviem, kedy budú preberať tie tretiacke. (a možno ich už prebrali v druhom ročníku - ale ja o tom nič neviem) ale z každého učiva, aj z prírodovedy aj vlastivedy majú vedieť tak 2-3 vety. len také zhrnutie. písomky im dopredu neoznamuje, ale nie sú ťažké.
som myslela, že ak im neurčila, tak aby ste napísali obsah nejakých, čo už čítala dávnejšie. 😒
nasi pisu dnes test z vybranych slov b, m, p. Sj maju 4 x do tyzdna. neviem ako to stiha preberat, ked vy ste niektori pri b.
@renab jedna pani učteľka tu písala,že si môže učiteľka preniesť učivo aj do štvrtého ročníka,tak ak ich bude mať aj budúci rok,tak sa to budú učiť asi až potom,my sme tiež teraz na násobilke,tiež tomu nerozumiem,ozaj sa už teším na rodičko,aby sme sa mohli porozprávať.Oni píšu testy z vl a prír,musia opísať čo je mierka,aké skupenstvá poznajú a veci pod.takže musíme opakovať všetko od slova do slova.Ten čitateľský,oni si musia najskôr prečítať tie rozprávky a potom napísať a nakresliť.S malým sa mi to teraz vôbec nedá,manžel v práci,tak víkend bude o čitateľskom denníku 😠
ahoj, mam doma tretiaka a potrebujem či niekto z vas nema doma rovnaku učebnicu matematiky ako on. je to modra učebnica aj pracovný zošit pre 3 ročnik. pls - pomohlo by to. dakujem
Podľa mňa keď Černek tú učebnicu písal, tak netušil, že v jednej triede sa bude učiť viac ako 20 žiakov...max. tak 18 žiakov...a v triede bude ticho a žiaci sa nebudú navzájom vyrušovať....čo je pri dnešnom trende rušení škôl a zvyšovaní počtu žiakov v triedach aj na 25 prakticky nemožné.
tak my sa tiez ucime vybrane slova po m....a v matike nasobime 2 a 3...to maju vediet naspamat...ale riesia aj take priklady, ze 5x11..8x9.....ale to si maju vypocitat scitanim
@kucminka vieš čo? keď tak rozmýšľam, nemyslí si pani učiteľka, že má v triede nejaké talenty na písanie? ak každému dieťaťu pomôže rodič (neverím, že tretiak sám napíše povesť, ilustruje ju + k nej urobí komix - no možno jeden z tisíc), má to takú vyššiu úroveň. asi by bolo treba nechať tie deti, nech to urobia bez pomoci. možno by ju potom tie úlohy prešli. 😀
neskutočne naročne je teraz to učivo aj mi mame same projekty , nasobilku a vobec koncepcia vyučovania a učebnic podla mna nie je pre tretiakou ,deti su z toho podraždene a unavene , už mato štve ,lebo ulohy s nim riešim ja ,alebo manželka, popripade dcera ,(mam to čim porovnať lebo mam o desať rokou staršiu dceru ,a syna ktory je tretiak na zš )

@evka3231 hotovo..otazka cislo dva je nestastne zvoena, resp, clovek sa dozveda z mnohych zdrojov, ale je tam na vyber len jedna moznost...........