Masturbácia u 8 ročnej dcéry
Ahojte maminy, prosím Vás poradte mi, čo mám robiť, moja dcéra, kazdy jeden deň, keď idem uspavat mladšiu, si vezme paplón a pod ním si robí dobre. Ja viem, že je to akože normálne, ale mne to vadí, pride mi to nechutne... Už som jej párkrát hovorila nech to nerobí, a vždy ze ved ona nue, ale vidím to na nej, je celá dopotena, hneď sa mikne, keď prídem. Teraz som zase prišla do obývačky a zase, dnes mam naozaj zlý deň..
mne to pomáhalo zaspať, nevedela som čo robím. ale ja si pamätám až vek, keby som to robila "tajne" (určite o tom naši vedeli a určite som to robila aj predtým než si pamätám). našťastie moja mamka bola normálna 🙂
Heej zase uchyl... Ja sa vam zeny cudujem ze mu nahravate a vobec odpovedate
@klarissa25 fiiiha, tak to by bolo ozaj uchylne, keby niekomu robili dobre odpovede na takúto tému, omg 🙂 som tu registrovaná od roku 2011, ale ľudia ma tu poznajú, tsk som to dala anonymne.
@zuzanka.zuzu ja som tiež normálna.. Proste dnes blbá zhoda náhod, tak som zhukla, stalo sa už sa neodstane, ospravedlnila som sa jej, a som presvedčená o tom, že som jej žiadnu traumu nespôsobila... 🤔
@luba41 ďakujem, veru, zvolim tuto taktiku 🙂
@zazvorka87 ďakujem
@majkeel nie, nechcem ju deptat, a ani nebudem... Psychologicke ju tiež ťahať nebudem, tabuľu hanby som tiež nezaviedla🙂 trvá to u nej už asi dva roky, vždy pred spanim, to som neriešila, ale keď už začína aj na obed, tak pardon, ze som ostala znepokojena.... 🤔 Budem dúfať, že ju to prejde
@dadaa1234 boze 🤦♀️ano nie je to normalna masturbacia, ale uz aj male deti si tam chytaju aby im bolo dobre
Hej to moze napisat kazdy.. A ked si tu registrovana od 2011 tak isto vies ze niektorym tu robia dobre aj ovela lahsie diskusie 😉😂
@klarissa25 vieš čo, keď trpis paranojou, tak to rieš... Co ti na to napísať... 🤔
Netrpim 😂😉ale v posledn case je tu dost diskisii ako od uchylakov.. Takze ani tejto sa necudujem
moj 3,5 rocny to robil tiez stiskal tak dlho a silno nohy kym sa mu nepostavil mysleli sme si ze je to nieco ine bali sme sa dokonca sme boli u neurologa az po case nam to docvaklo co vlastne robi zakazovali sme mu to napominali furt lebo to robil aj pred nami ale co 3 rocny o tom moze vediet chudatko 🤷♀️ a ked sme prestali uplne samé od seba to prestalo bolo to nejake obdobie tusim pol roka mozno dlhsie takze nic nezakazuj nekric len vysvetliť ze sa to ozaj robi len ked je sama a nikto ju nevidi po case mozes kupit aj 1.knizku o sexe pre uplne male deticky uz take naozaj su na trhu kukni na nete a v klude si ju spolu pozrite precitajte vysvetli jej co a ako a mozno jej to docvakne ze je to velmi intimna zalezitost inak ja som to robila z vesela od 8mich furt a vela casto a trvalo to dost dlho tusim az do puberty ale ja teda tajne na šťastie 🤣 kazdy ma iny sexualny pud
Ja som to robila tiež ako malé dieťa neviem koľko som mohla mať, myslím ze je to normálne. Môj 10 rocny syn sa hráva s pipikom. Ja zas neviem dosiahnuť orgazmus sexom tak si to robím s vibrátorom.
Ako neviem mne to príde čudné že 8 ročná si robí dobre to potom môžem čakať že miesto toho aby šla ku kamarátke pôjde s chlapcom a vyspí sa snim v 13 rokoch a v 15 mi zahlási že je tehotná .aj napriek tomu že by som jej vnucovala do hlavy ako sa má správať a tď a že na sexuálny život má čas ...môj názor že by sa trebalo s ňou porozprávať .vysvetliť že je to nepekne v takom veku i keď sa to malo riešiť hneď ešte pred 2 rokmi
@mariska1989 Alebo naopak sporiadane vystačí s masturbáciou do 18 na rozdiel od sexuálne permanentne frustrovaných rovesníkov.
Dobrý deň. Síce už nepôsobím v praxy ale som školský psychológ. Bohužiaľ, psychológ môže dieťaťu v tomto smere jedine spôsobiť traumu. Vysvetliť 8 ročnému dieťaťu, že sa jedná o masturbáciu je veľmi komplikované. Deti sa objavujú, vedia že sa niečo deje a orgazmus zvykne niektoré deti vystrašiť ak sa im ho podarí dosiahnuť. U chlapcov je to iné ako u dievčat. Chápem Vás ako matku, že keď dieťa pristihnete, je to veľmi nepríjemné. Máloktorý rodič sa bezproblémov stotožnuje s faktom, že jeho dieťa môže byť sexuálne aktívne - to však hovorím o vyššom veku ako je Vaša dcéra. Ona, keď bude staršia - bude si to pamätať a bude sa hrozne hanbiť, to Vám garantujem. Možno by som Vám odporučila rozhovor s ňou v tomto duchu. Psychológ si nemôže dovoliť toto jej povedať, ale matka áno. Váš vzťah je otvorený. Skúste sa s ňou porozprávať o tom, že to čo robí je normálne, ale má na to veľa času. Že sa jedná o vec "dospelych" - malá lož je neškodná. Síce by som s určitosťou mohla povedať, že ju to tak skoro neopustí, ale, možno si uvedomí svoju intimitu a že rodič o tom fakt nemôže vedieť ak sa to deje. To som napísala síce zvláštne, ale verím, že mi rozumiete. Potrestanie nemá význam. Nechcem Vás desiť, no dnešná doba je veľmi rýchla. Bežne som sa stretla s tým, že 10ročné deti si vytvárali sexuálne profily na internete, a to, je maximálne nebezpečné. Vytvrote si doma zábezpeky, aby deti nemali prístup k takýmto voľne a bežne dostupným veciam. Možno jej to v škole nejaké baby poradili (myslím tú masturbáciu) tak aby nedošlo náhodou aj k iným radám.
Na margo všetkých, čo tu píšu, že sa nejedná o sexualne uspokojenie, musím dodať. U malých detí do cca 6rokov sa môže hovoriť o akomsi nevinnom objavovaní sa. Ďalej sa tu spomínala erekcia u chlapcov. Erekciu ma každý muž aj počas spánku a to niekoľko krát, tak ako je tyk v končatinách, mozog registruje ďalší úd tela a vysiela doň signály, či ten úd neodumiera, takže erekciu u 2-3 chlapca sem netreba pliesť do toho. 8ročné deti môžu byť aj sexuálne aktívne. Sedela som už s učiteľkami z MŠ, ktoré opisovali zážitky. Počas času spánku niektoré deti dokonca praktizujú "orálny sex" ak to tak smiem nazvať. Ak vás to rozčuľuje, mrzí ma to. 8rokov je vek, kedy začínajú vznikať platonické lásky, deti pociťujú inak ako doposiaľ, že sa im niekto páči, náklonnosť má iný význam, tento stav však potom, okolo 10-11 veku života opäť upadá a dieťa prechádza do fáze antipatie voči sexuálnym záležitostiam. Neznamená to však to, že 8 ročné dieťa pri "masturbácii" myslí na niečo sexuálne, ale je si veľmi dobre vedomé, ktorá partia tela je stimulovaná a preto aj autorkyna dcéra ostane zahanbená, alebo ju mikne keď ju "načape" mama... Lebo vie, že robí niečo "iné" ako je norma. Deti vedia, deti nie sú hlúpe najmä nie tie v dnešnej dobe.
Robia to všetky deti. Skôr je patologické keď nerobia. XD Nevšímaj si, keď to robí. Však sa to snaží robiť v tajnosti. A keď je to každý deň, tak asi ma každý deň stresujúci... Skôr sa snaž s ňou mať lepší vzťah. Máj čas len na ňu,.. viac si ju vsimaj a zapájaj do života?
@ckocka myslíte tie tyky? Že dievča reaguje na matku, preto ju stále mine keď ju pristihne? No...to si nemyslím, je si vedomá toho, čo robí. Už to nie je batoľa. Má 8 rokov. A napríklad, keď začnú dievčaťu rásť prsia, nemyslím si, že jej niekto hovorí, že je to hanba, myslím niekoho z rodičov a predsa sa dievčatá hanbia. Ja som ako 10ročná už prsia mala. V 12. rokoch som mala prsia skoro také ako dnes. Nikto mi nehovoril, že sa mám hanbiť za seba, proste som vedela, že to je tabu a keď mi otec vbehol do kúpeľne kričala som nech odíde a zakrývala som sa popri tom som vedela, že ma X krát videl nahú a mnohokrát mi "umýval riťku". Pocit hanbi je prirodzený a nikto vás neučí tomu, hanbiť sa.
mne sa zdá že je to strááášne zavčasu.... Už aj začína dospievať?
je to uplne uplne normalne, ak s tym mas problem ty vyhladaj psychologa, ale dietatu nic nie je je to normalny vyvoj.
Moja 3 ročná to robí ale upozornim ju dám knižku nech si číta a potom prestane

Moja sestra keď mala tiež toľko rokov ako tvoja to začala robiť moja mama si nad tým lámala hlavu a nadavala jej dokonca aj facku dostala za to a vraj to robila pretože jej to kamarátky v škole v družine nahovorili že to je dobré a pod... Skus sa s ňou porozprávať slušne že to není slušné nepatrí sa to takto len keď je sama.. Začala objavovať svoje telo je to normálne