icon

Máte niekto skúsenosti s tým, že vaše dieťa bije učiteľ/učiteľka v škole (1.ročník - 6-7ročné deti)?

slavik2012
20. jún 2019

zaujíma ma ako ste postupovali - či ste podali sťažnosť ak zlyhala akákoľvek komunikácia v náprave zo strany vedenia školy aj na iné orgány - na aké - a či dieťa muselo podstúpiť aj psychologické vyšetrenie aby sa dostalo z traumy - ďakujem za každé (neútočné) info - ak má niekto osobný príspevok napíšte mi do IP

Strana
z4
marfikchov
23. jún 2019

@montemotherone lepšie by som to nenapísala. Palec hore

floretine
23. jún 2019

@marfikchov a sociálka nič?

marfikchov
23. jún 2019

@floretine no pokiaľ dieťa chodí do školy, je zaopatrené, nosí desiatu, tak isto nie... máme chlapca, kde matka má 4 deti, každé má iné priezvisko, ona je doma s najmenším a po to konkrétne moje chodí vždy staršia sestra, školský klub neplatia, dieťa aj tak nechávajú... potrebovala som podpísať čestné vyhlásenie, dala som mu postupne 3 tlačivá, čo stále ho kdesi stratili a na moju otázku, prečo mi to nepriniesol, prečo mamina nepodpísala, lebo sa stará o bábatko... zastupkyňa volala aj sociálku na nich, a nič. len tieto deti sú chúdence... ja hovorím a vyvrheloch, ktorí kazia morálku triedy a majú nás všetky TAM a poriadne hlboko

floretine
23. jún 2019

@marfikchov keď je dieťa agresor a vyvrheľ ako hovoríte, tak určite po psychiatrickom vyšetrení sa nariaďuje ústavná starostlivosť v reedukačnom zariadení. Ak rodič neumožní takéto dieťa dať do ústavu, tak vtedy predsa musí zasahovať sociálka.

h_petra
23. jún 2019

@jankapepe ak raz mojmu dietaty ucitelka "capne jemnu poza usi" tak sa jej osobne pridem spytat, ktorou rukou to urobila a nasledne jej ju asi zlomim.
V ziadnom pripade si ziadny ucitel nemoze dovolit prejavit nasilie.

montemotherone
23. jún 2019

@slavik2012 mne príde úplne scestné rozmýšľať ako reagovať. Tak hádam ako prvé oslovím učiteľa ktorého sa to týka a hodím s ním reč čo presne sa deje a v čom je problém. Ak sa vyhýba riešeniu a odmieta komunikovať oslovím triedneho učiteľa, riaditeľa, zriaďovateľa... Postupne, podľa toho, aká je ochota z druhej strany. Keď ti dá v robote niekto po papuli, s kým to budeš riešiť? Budeš písať na koníka? Čoho sa bojíš? Ak sa to potvrdí dieťa dáš na inú školu, aby si naň nezasadli. Vybavené.
Zas jedna zbytočná debata, kde si samozrejme treba ponadávať na učiteľov. Niektorí sa venujú deťom viac, ako ich vlastní rodičia a potom čítajú toto tu 🤦‍♀️

slavik2012
autor
23. jún 2019

@floretine presne ste to vystihli - je cítiť z vašich slov empatiu aj ked na základe osobnej bolestivej skúsenosti ale plne s vami súhlasím a je zbytočné mi tu viac písať lebo vaše posledné otázky hovoria za všetko

slavik2012
autor
29. jún 2019

@montemotherone ale ak na vašu reakciu na rodičovskom zareaguje dotyčná učiteľka Výzvou od svojho právnika s vyhrážkou na súdnu žalobu za ohováranie len preto, že ste sa pred rodičmi v triede opýtali, prečo bije deti po hlavách, tak nemá zmysel sa s ňou ďalej zhovárať a diskutovať ak je ona sama agresor - preto otázka ako volia rodičia postup a na koho sa obrátili v takejto situácii

slavik2012
autor
29. jún 2019

@slavik2012 a hlavne ak nereaguje ani informované vedenie o danom šikanovaní maloletých žiakov v prvej triede

floretine
30. jún 2019

@montemotherone
@marfikchov pozrite, čo tu napísala autorka teraz, informovala vedenie a nedostala žiadnu reakciu
že učiteľka to už riešila so svojim právnikom a vyhrážajú sa žalobou za ohováranie

siska53
30. jún 2019

@slavik2012 taketo spravanie ucitelov nie je ok, ale ani správanie dnešných deti voci ucitelom nie je ok.

marfikchov
1. júl 2019

@floretine tak si počkáme na výsledok šetrenia

pacient_to
30. nov 2019

@slavik2012 v prvom rade by som zvazil ci to nebude chyba v synovi 🙂 nic v zlom ani proti vam ale dnesne deti nemaju ziadne zabrany ani respekt voci druhym.
Na druhej strane pokial sa sprava normalne riesil by som to urcite cez policiu popripade sudne pokial vedenie skoly nema zaujem to riesit s vami ako z matkou 🙂

lulula4444
21. mar 2022

@slavik2012 ste to nakoniec nejako vyriešili? Viem, ze už ubehlo dosť času. Ale zaujíma ma to, lebo môjho prváka učiteľka tiež ťahala poza uši, pleskla po chrbte a po dohovore s nou bol 3 mesiace kľud a znova mu pleskla po hlave. Tak len ma zaujíma, či to škola vyriešila alebo sa to ututlalo.

slavik2012
autor
28. mar 2022

@lulula4444 u nás to skončilo tak že sme dcéru prehlásili na inú školu - absolvovala mnoho vyšetrení .... a p. učiteľka zažalovala manžela že sa ozval na rodičovskom združení aby nebila našu dcéru - súd stále prebieha - učiteľka cirkevnej školy žiada 2tisíc eur a ospravedlnenie .... ja mám ísť tiež vypovedať ako svedok ... ako to skončí závisí od toho aké má manžel učiteľky konexie na súde keďže je zamestnancom v justičnom dome .... sme na Slovensku .... takže musíme ostať realistami .... že obete vždy ťahajú za kratší koniec

lulula4444
29. mar 2022

@slavik2012 ďakujem. Ú nás sa to vyvyja asi tak, že keď som chcela dať písomnú sťažnosť, lebo sa to opakovalo. Samozrejme ako sa dozvedel riaditeľ, tak ma začal prehovárať, že to nebude dobre pre školu, že sa to ťažko bude dokazovať a budú do toho zatiahnuté deti. Ze ho mam radšej preradiť do druhej triedy. Takže je jasné, že ona tiež za sebou niekoho ma a nebojí sa. A samozrejme povedala, že sa nič nestalo. Predtým sa raz priznala, ale len v jednej veci, ostatné poprela, deti to videli. A už s nou boli predtým problémy, bola preradena. No u nás syn veľmi nechce meniť triedu, aj keď ja by som asi najradšej zmenila komplet školu.

Strana
z4