Máte skúsenosti s 8 ročným gymnáziom?
Mám 4 táka syna je nadpriemerne intel.ale má ADHDs Hyperaktivitou.3roky chodil na zákl.školu u nás v dedine a nedopadlo to dobre.Bol za neposlušného a za najhoršieho,nevedeli si sním rady..Tak som ho vo 4 roč.dala do mesta na zákl.školu.Bola tam super učitelka ktorá ho mala rada a on ju mal velmi rad,vedela ako nanho.Ale to je snad jediná taká učitelka na škole a teraz ide do 5 a neviem ako to pojde ,lebo budú mat staršiu učitelku.Ale všimla som si že čo sa týka učenia tak nič moc sa detom nevenujú ,pritom moj syn je nadaný na Slovenský jazyk ,píše báasne,príbehy a chce byt spisovatel.Tak neviem či ho dat na 8-roč.gymnázium alebo nie.Jedny radia že ano sú spokojní ,iní zasa že nie ,lebo je tam vela učenia a že nebude mat detstvo.Tak teraz neviem..
Moj syn ako školkar vedel čítať, písať, počítať aspoň do 500. Prvú triedu presedel. V prvej poznal všetky hlavné mestá Európy. Pani učiteľka povedala, že šťastie že je tichý. Stále mal samé jednotky. Skúsil na osemročné gymn. Dostal sa a veľmi sa mu páčilo. Každý rok chodil na súťaže, olympiády. Aj celoslovenské. Minulý rok zmaturoval. Ako inak samé jednotky. nikdy som neoľutovala, ale ani on, že sme ho dali na 8 roč. gymn. Odporúčam. Však ak to nepojde, je možné po 4 ročníku dieťa presunúť na inú strednú školu. každý rok na gymn. majú zopár takýchto žiakov. Nič nového.
moje dve dcéry na 8r. gymko chodili a boli spokojné,učenie sa dá zvládnuť v pohode a aj niečo popri tom /jedna vie 4 jazyky,druhá 3/ a to nie žeby len v knihách sedeli,mali úplne normálne detstvo aj pubertu/kámoši,výlety atď/...po marurite sa študenti úspešne podostávali na VS,takže ja odporúčam 😉 ...btw jedna dcéra tiež rada píše,ide študovať prekladateľstvo AJ a FrJ /bola v hre aj žurnalistika,ale rozhodla sa pre prekl.napokon/
Ja som 8 rocne gym. vychodila, rovnako aj moja sestra. Nemam dojem, ze by mi to nejako ukrojilo z detstva. Ani som nijako nevnimala, ze by tam boli na mna zvysene naroky - nemala som s cim porovnavat... okrem skoly som stihala chodit este aj 2x do tyzdna do jazykovky. Sestra zase stihala hudobnu aj tanecnu. Cize to, ze pride o detstvo su kecy 😉 A len pre info, na prijimackach na VS som vdaka gymnaziu nemala ziaden problem s predmetmi, z ktorych boli prijimacky - samozrejme, ze som sa musela ucit, ale bolo to len opakovanie, pretoze sme v skole vsetko preberali. Mam kamaratov, ktori na niektore veci z matiky len cumeli, lebo to v skole nebrali...
ja som chodila tiez na osemrocne gymnazium a myslim si ze to bola najlepsia vec, ktoru pre mna rodicia mohli urobit
Tieto reči ako deti prichádzajú o detstvo milujem. Nevidím na mojich žiakoch nijakú ujmu, žijú bežným životom s voľným časom, krúžkami a kamarátmi. S týmto prichádzajú väčšinou zš, pretože prichádzajú o žiakov a tým pádom o peniaze. Ale v tvojom prípade sa treba poradiť, že nebude lepšia škola pre mimoriadne nadané deti.
Môj syn najskôr neskôr nechcel o 8roč. gymnáziu ani počuť, po dni otvorených dverí zmenil názor. Teraz má za sebou sekundu a tvrdí, že to bolo jeho najlepšie rozhodnutie. Učia sa z rovnakých učebníc, ako ich rovesníci v ZŠ, nároky sú možno o trocha vyššie, ale nič strašné v porovnaní so ZŠ - tam sa na vyučovanie nepripravoval vôbec, teraz trocha. V ZŠ mal problémy so správaním, na hodinách sa nudil, ale úlohy naviac mu nebol schopný či ochotný dať nikto. Teraz nie je "hviezda" v učení, ale je viac vyťažený, v triede sú šikovné deti, má konkurenciu a keď chce byť lepší, musí viac pracovať. Správanie sa zlepšilo, predsa len prístup na strednej škole je iný - väčšia voľnosť, nie kontrola každého kroku ( aj cez prestávky ) so strany vyučujúcich. Ja som tiež spokojná, takže odporúčam.
Nikdy v živote by som nedala dieta na osemrocne gymnazium, hovorim z vlastnej skusenosti...
Ja by som po skusenostiach nedala na osemrocne gymnazium,doteraz si to vycitam ,napriek tomu ze syn je uz v vysokoskolak ,ale zalezi na tom aki su ucitelia ,aki maju pristup ku detom,ci uprednestuju tych co sponzoruju skolu
ja som tiez chodila na osemrocne gymnazium a svoje deti by som tam nikdy nedala

ak ma adhd a je nadpriemerne inteligentny, patri do specializovanej skoly pre inteligentne deti
v obycajnej ti ho zosrotuju
bohuzial, ries prestup cim skor
inak ta veta s tym detstvom, toto ked pocujem, tak rastiem
ak dieta bavi ucit sa, tak to nepovazuje za otravu, ale za zabavu a zaujima sa o to a to pri nadpriemerne ingeligentnych detoch je vyrazne, ja by som ho kludne do osemrocky dala
len daj velky pozor do akej