Matematika - prvý stupeň
Poznáte, mravce?
Rastieme každým dňom?
1 deň 3mravce
2den 9mravcov
3 deň 12 mravce
Koľko mravcov bude 33 deň?
@dskjhfdlkdjhl ano 😁
@katkamatka7 ja myslim, ze to nie je faktorial, ten tam teda nepatri, ale tipujem, ze to je len uplne obycajny vykricnik.
@zloba666 mozem sa opytat, toto sa dnes deti bezne ucia na prvom stupni??? 😳😳😳
@katkamatka7 ten faktorial tam nema byt a ked si vsimnes to, co je napisane nad tou sumou v jej prispevku, tak je to presne to iste (len inak zapisane) ako to, co som pisala ja, ked som popisovala, ako sa postupne mravce pridavaju. Takze ten vysledok 3n(n+1)/2 sedi presne s tym, co je v tej sume (bez faktorialu), aj s tym, co som pisala ja.
@katkamatka7 nie je to faktorial, to Som tam len dala vykricniky z oboch stran, sorry je to matuce
@katkamatka7 Neviem, co si tam mala, co si vymazala, ale trojuholnikove cisla su 1,3,6,10 atd, teda cisla, ktore sa daju zapisat ako n(n+1)/2 a nie to, co mas v tom stlpci pod nazvom troj. cislo. Ale ano, da sa povedat, ze v tejto ulohe vychadzaju trojnasobky troj. cisel.
@katkamatka7 prosim? Trojuholnikove cisla, ako som uz pisala, su cisla typu n(n+1)/2 a nie to, co si tam dala, tak si to radsej dostuduj Ty. 🙉
To fakt sa toto uci na prvom stupni? 🙊
@katkamatka7 Ja sa vzdy rada nieco nove naucim, ale ak niekoho upozornim, ze ma nieco zle, tak by som cakala teda uplne inu reakciu. Ja som tiez jeden prispevok pisala v rychlosti a sice myslienka bola dobra, ale je trochu matuci, preto som sa opravila a nie je hanba urobit chybu, ale je uz trapne, ak si ju niekto nevie priznat.
@katkamatka7 no, ved ale to je presne v sulade s tym, co pisem ja, precitaj si v klude moj prvy prispevok o troj. cislach a porovnaj si to s tym, co mas na tom svojom papieri Ty.
@katkamatka7
@dskjhfdlkdjhl obdivujem Vás nikdy som nerozumela matematike dcéra je podobná skôr ju bavia jazyky, geo aj, keď nemá z matiky zle známky, ale sú vydreté.Ste učiteľky či máte VS s podobným zameraním?
@katkamatka7 prosim Ta, Ty si pisala, ze vysledkom je geometricka, neskor geometricka s aritmetickou postupnostou, znovu opakujem, vysledkom je 3n(n+1)/2, co nie je ani jedno z toho. Ano, pripocitava sa tam postupne aritmeticka postupnost, ale to neznamena, ze aj vysledok je aritmeticka. Takze tu prestan sirit bludy. Ja matiku naozaj ucim a myslim, ze aj celkom dobre ovladam (neviem vsetko a rada sa nieco nove naucim, ale nie bludy), takze sa uz ukludni a zacni rozmyslat racionalne, nie pod vplyvom cerveneho sukna.
@luccija Ucim matiku na VS, ale tak toto je uloha, na ktoru clovek VS nepotrebuje, zvladli by ju nejaki stvrtaci, piataci, samozrejme ich vypocty vyzerali menej uhladene😉
@dskjhfdlkdjhl mne, keď potom muž povie postup zistím, že to je úplne ľahké, ale keď to vidím len tma😊
@luccija aj tato uloha nie je tazka, treba si len vsimnut, ze sa tam vzdy prida 3-nasobok dna (poradia dna) a to si napr. tie male deti vsimnu skor ako dospeli. A je jasne, ze kazdy ma nadanie na nieco ine a tak je dobre. Takze treba rozvijat to, co cloveku ide.
@viestta 9+6 je 12?😦 to ti úplne nevychádza😏
@oneinamillion to som si všimla, tak to nie je so mnou tak zle😜
@luccija 😂😂😂
ja si tiež trúfam aktuálne najviac po učivo 6.triedy, opakujem s dieťaťom🙈
@oneinamillion tak 7 r sú zlomky a percentá tam sme skončili a našli úžasného doucovatela😉

@myshulienka pre 5. den, tam ma byt 45, nie? Je to sice uz len detail, ale poradecek musi byt😀