icon

Menzes u 13 ročnej dcérky

nina221
4. dec 2012

Dobrý deň, chcem sa len tak poradiť, možno máte viac skúseností: Moja dcéra (13) dostala pred 2 mesiacmi 1. krát menzes, a potom nie, a od vtedy ešte nedostala. Je to normálne? Ako nechcem aby ste si mysleli že čo som za matku že o takých ženských veciach neviem, ale ja od prvej chvýle som to mala pravidelné, a nikdy mi to nevynechávalo. PS: mám jej od prvej chvíle dovoliť tampon? dakujem za každú slušnú radu. 🙂 😉 ( poprosím žiadne hlúpe poznámky.)

Strana
z2
diapavuch
24. júl 2014

je to normálne u nás teraz žije sestra s dcérkou ktorá má tiež 13 a má dakedy 14 dňovú a raz mala 3 dňovú tiež je to nepravidelné skús jej variť alchemilkový čaj

tamtamka26
24. júl 2014

@nina221 ahoj, ja som to ako dieťa mávala tiež takto všelijako.... vždy mi hovorili, že sa to upraví časom, ale teda nie.. možno som mala nejakú hormonálnu poruchu. keď som už mala priateľa, vždy som sa bála, či nie som tehotná, keďže to aj mesiac a pol neprišlo...tak mi dr. odporučil HAK a vždy som vedela, kedy dostanem....pravidelné to mám až teraz po 2. pôrodoch.....

ehja129
11. mar 2019

Mám otázku. Mám 19 a ešte som panna lebo moji rodičia sú silní kresťania a nemám dopadnúť ako moja sestra, ale o tom inokedy..
No a prvý raz som sa odhodlala na tampón ale moje prvé chvílky boli hrozné:
1.) Najprv sa mi tam nemestil
2.) Už sa zdalo, že tam je ale stále ma to bolelo a cítila som ho
3.) Keď už som ho necítila som sa zdvihla a ako som sa zdvijla nejakým spôsobom sa zasekol a znovu som ho cítila
4.) Tak som sa ho pokúsila vybrať ale keďže nebol nasiaknutý nešiel
5.) Tak som ho tam nechala a vrátila sa k nemu až po hodine keď sa mi chcelo ísť na WC
6.) Vykonanie potreby ma stálo veľa bolesti
6,5.) Som si istá, že som ho zavádzala do pošvy
7.) Tampón nejako ale nasiakol močom a nešiel vybrať aj keď bol už riadne nasiaknutý
8.) Počas toho ako som s ním zápasila sa mi nejakým spôsobom roztrhla šnúrka. Bola som zúfalá.
9.) Neviem ako sa mi ho podarilo dostať von ale som vďačná Bohu.
Máte nejakú radu ako to nabudúce (s prepáčením) neposrať?

milada1312
16. mar 2020

Ahoj moja dcera bude mat septembri 8 rokov a dr nam oznámila že dospieva že ide do puberty a že máme počítať s tim že do roka dostane menstruaciu...samozrejme jej rastú prsia a ochlpenie ..je to normanlne ?lebo dr chce začať liečbu chce jej pichať injekcie kazde 3 mesiace aby jej spomalila tu pubertu ..lebo ze ona je mala atd....ze jej to bude neprijemne .

Strana
z2