Mesačný poplatok za družinu
Baby, nasla som jednu temu s podobnym nazvom, ale nie su tam informacie, ktore potrebujem. Prosim, mohli by ste mi napisat, kolko mesacne platite za skolsky klub (druzinu), cas odkedy- dokedy klub funguje + nazov obce/mesta? Velmi by mi to pomohlo, dakujem.
@janickacrazy druzinu otvorili nanovo po 10 rokoch jej necinnosti, na natlak rodicov, a je zjavne, ze udrzat sa ju nechystaju (vidim snahu zredukovat vysokou palkou pocet deti, tym padom ju budu vediet bez problemov zrusit). Najvacsia haluz je, ze poplatok este nebol oficialne schvaleny poslancami (ako nariadenie zo strany obec. uradu), starosta si sam vyrubil takuto ciastku. Preto zhanam co najviac podkladov, ako odolavat argumentom na obecnom zastupitelstve ;)
@karollka21 Ba ráno 6:30 -7:30, poobede 12:30-17:30 16€/mesačne; skrátená verzia je do 14:00 tam sa platí 8€/mes.,
@kenzom ano, vlastne máš pravdu, som na to nejak pozabudla, ale u nás je to v podstate jedno, lebo sme na malej dedine a oni sa tu dohodnú ako chcú
@janickacrazy na dedine sa poznáte a môžete vyvíjať efektívny tlak na toho koho volíte....
@karollka21 zriaďovateľ môže však argumentovať príjmami do obecnej kasy..kde je málo obyvateľov je málo peňazí,a oni tú družinu nemajú ako zaplatiť...tak neviem či ti prieskum trhu niečo pomôže..my sme platili 25e v ba, nebola výnimka ani keď len poobede..fungovali do 17.00..polovicne sumy len za poobede to tu čítam prvý raz...
@kenzom No ja som prisťahovalec, takže nepoznám tu nikoho poriadne. 😀
@janickacrazy ale rodičovské združenia máte...tam sa treba dohodnúť a niečo podniknúť...ale keď sú všetci spokojní...
Petržalka, BA 16 E do 17,30. Do 14,00 tusim 10 E. Este máme aj rannú, ale tam ho nedavam
@kenzom Tu sa bohužiaľ nedá na ničom dohodnúť, všetci sú spokojní, chcela som riešiť ešte v školke, aby deti mohli mať čistú vodu k dispozícii v triede na pitie, neprešlo to, vačšina bola proti, že ved aj tak by to deti nepili, tak načo, no moje dieťa by to pilo, moja smola. 😝
18 eur je do 18 hodm, pre deti mimo obvodu 23 eur Bratislava. Inak posialali info o neplaticoch, tak niektori rodicia si zaplatili len za par mesiacov....su aj taki, co zaplatili az 2. A urcite nie preto, ze si to nemozu dovolit
wauh, to sa mi paci. My byvame pri Viedni, druzina do pol druhej poobede 200 mesacne, do 17;00 300 eur. Ja viem, ze mame trosku vyssie platy, no aj tak je to priserne vela. mnohi, co maju dve deti su bud len kratko, laebo to riesia inac,lebo 600 mesacne len za druzinu dve deti - no to musis riadne zarabat.
Košice 11,-€ do 17,00
Ba, necelych 16€.
Plus triedny fond 20€
Druzina fond 10€
Zrps 40€
Anglina 199€ na pol roka (2x v tyzdni namiesto klasickej angliny, vyucuje jazykovka)
...a klasika, milion veci kupujy rodicia
Tak ale...druzinarka je skvela... Vyucbu angliny i kruzky sme si zvolili my a je fajn, ze je to v ramci skoly... Vytvarna, klavir, pecenie, anglina - ta klasika vyucovacia hodina v ramci predmwtov...
výšku poplatku za ŠKD stanovuje zriaďovateľ dotyčnej školy, preto je to rôzne
PP , od 6:30 a poobede do 17:00 €6
He do 16.30 bolo 8 eur
@karollka21 - fu, to je dosť, že 15... My sme v meste nad 50 000 obyv. a 10€, plus od 6.30 do 16.30 otvorená.
V Bytči 5,00 eur, ráno od 6.00, poobede až do 17.30.
Dunajská Streda - 9€, družina od 6:30 do 16:30 hod.
Tak to u nás sú "iné"poplatky..školský klub ráno od 6.00-7.15 sa platí zvlášť a družina poobede zasa zvlášť.Ráno 17 eur,poobede 15 eur/mesačne!! A táto cena platí len pre 2 obce,ostatné obce platia po 30 eur!!
@karollka21 My z dediny a 3 eura 🙂
Oprava školský klub ráno od 6.30 a škola na dedine.
Liptovský Hrádok 7€ rano 6:30 - 7:45 pobede do 17:00
obec Lazany pri PD - 4,50 € od 6.30 do 16.00 hod.
Ešte dodám, že príspevok, ktorý platíte za ŠKD a stanovuje ho zriaďovateľ a nie škola, je určený na činnosť klubu, nie na plat vychovávateľkám. Plat ide z iného balíka.
16 EUR Bratislava 6,30-07,20 a po vyučovaní do 17,00
Z cien neodpodavam, ale čo tá otváracia doba? Aj keby som dieťa vyložila o 6:30, určite sa preň nedostanem z prace skôr ako o 17tej a to by som z prace musela odísť o 16tej, čo je minimálny čas odchodu a nie vzdy sa to dá.. Ako sa dá toto zvládnuť, keď sú obaja rodičia zamestnaní?😲

BA Pod.Biskupice od 6:30 do 18:00, 12€/mesačne + 10€ polročne na pomôcky