Moja dcéra neprestajne hovorí. Ako to zvládnuť?
Ahojte..dcerka ma 10 rokov a strasne vela rozprava...vsade...s cudzimi...so susedmi...u nas doma...venujeme sa jej...nezanedbavame...normalne aj ked hocikto telefonuje, ani vtedy to nerespektuje..rozprava sa so mnou dalej aj ked ja telefonujem ..chodime aj k psychologicke..kvoli inym veciam...pedagogickym...adhd vylucili...je proste takej povahy ..ale ja som bola tiche dievca na skole..aj vsetci v rodine...opakujem, ale ze naozaj sa s nou doma vela rozpravam..netrpi deficitom...psychologicke to stale spominam, ale ona to nejako neriesi...nedavno odisiel švagor a normalne dal najavo, ze ma z nej uz hlavu ako balon, ze musi odist...nepomaha napominanie..samozrejme ked si nieco robi v izbe tak mame klud...ale ona odbehuje a komentuje este aj to co robi a potom ju napadne nejaka kravina napr.co spravila nejaka kamoska pred tyzdnom, rokom, polrokom..ach boze...zniem urcite ako debil..ospravedlnujem sa...ale ja uz toto nezvladam..nemozem sa porozpravat s manzelom..nemozem si pozyvat navstevy lebo po case normalne kazdemu lezie na nervy...je to.hrozne ako to zneje ale naozaj je to pravda...kto nezazil, neuveri...ani po dobrom ani po zlom...snazim sa jej aj vysvetlovat, ako zneje nevhodne, uvadzam priklady, ze ani jej by sa nepacilo, keby sa rozpravala s kamoskami a ja im do toho zasahujem...no pravdou ale je ze kamaratky moc nema...take, s ktorymi by chodila von..alebo sa navstevovali...priznam sa...ze som si uz teraz poplakala zo zufalstva...viem, ze ju odstrkovali este ked bola mladsia prave kvoli tomu, ze kazdeho len prekrikovala...minule nam spadla skrina v pivnici...jazdy jeden ucitel ktory ju uci o tom vedel...tak si predstavte co vsetko vsade rozprava...zblaznim sa..je tu nejaka maminka co zaziva nieco podobne so svojim dietatom ?
Cez Vianoce mala z tanečneho vši...cez Vianoce sme sa ich zbavovali az do konca prazdnin...ona hned v prvy den skoly to porozpravala uplne vsetkym piatakom..ved o nic nejde...ja viem...ved uz ich nemala...ale ja by som sa všami nechvalila...ona normalne sa chvalilt potrebuje...a napomenuli sme ju ze toto rozpravat v skole nemusi teda...a takychro situacii je miliarda...som zufala...pomoc...
Nezávidím veru 😬 ja som mala takú kolegyňu ma cca 50 rokov a nik s ňou ani nechcel sediet vkuse rozprávala a keď nie mne tak telefonovala..niektoré príbehy som počula aj 5x denne pokiaľ všetkých obvolala alebo niekto prišiel do kanclu na návštevu ..bolo to náročné..dávala som si sluchatka, tiež mi napadlo či to už mala od mlada..
@barcinka13 ach.....ona aj ked som na zachode tak 5x zakrici mamiiiiiiii a nieco sa spyta...ja sa nemozem.ani vys,,..s prepacenim vklude...a to neprehanam
Mna tu ukameňujú, utopia v lyzicke vody, ale ja by som jej nasadila liečbu šokom: poslala ju do riti a nech konečne klapne
Ja viem, znie to strašne, povedať to vlastnému dieťaťu, ale keď ste už vyčerpali všetky možnosti, tak možno takáto liečba šokom
@pribinak inak ja s tebou asi súhlasím, lebo to platilo aj na tu kolegyňu 😀 ti čo sa odvážili a napriamo jej povedali nech už drží hubu, tak si dávala väčší pozor 😀 ja som to nedokázala
@vanilkovazmrzka no dnes jak švagor odisiel...veru, uz ma to velmi zamrzelo...mame jedneho kamosa z detstva spoločneho a ten je tiez strasne ukecany...a svagor sa mi smeje ze urcite aj s nim som ju plodila+ manzel...no ale teraz vazne...snad sa raz dokeca a zacne kecat uz normalne...😀
Ja mám takého 6 ročného. Dúfala som, že z toho vyrastie. Očividne nie.
@barcinka13 😁😁😁
Tiež máme taký jeden desaťročný kus doma. 😂 A rozpráva aj zo sna. 😂
Aj ja mam takeho syna. Je to naozaj unavne a to zacal rozpravat az ako 3 rocny 😀..
Aj ja by som ju razne zahriakla. Ved sa zblaznis.
Moja obľúbená veta od jej roku aj pol je "oddychuj pusinku". Muž sa vždy rehoce, že voľakedy som mlela ja, teraz už nemám šancu a len sedím a čumím. 😂
@pribinak poslať do riti vlastné dieťa, ktoré to má ešte aj po mne by som nevedela. "Sklapni" už zaznelo. Sklapla. Tak na 5 minút.
@vler to nie je nerešpektovanie ako také. Aspoň u nás. Ona proste ide a je rozbehnutá už za zákrutou a nedokáže vypnúť zvuk, aj keď očami vidí, že má niekto telefón na uchu. Proste musí dostať informáciu von, inak by explodovala. 😂 Našťastie s pribúdajúcimi deťmi som sa naučila nielen pozerať každým okom inam, ale aj počúvať každým uchom iné. 😂
@pribinak aj u nás je to božských 5 minút. Fakt som ju ešte aj pred chvíľou počula, ako zase rozpráva zo sna. 😂 Od bábätka otvorí ráno oči a ide na 120 percent. Jediná z rodiny. My utierame karpiny z očí, oba už nám menuje čo dnes bude, čo kamoška, čo jej napadlo tesne pred spánkom, po škole mi volá, lebo jej vystalo euro, o minútu zase, či mi za to euro netreba dačo súrne kúpiť, potom že už je na zastávke, že už je doma... Prídem domov, tam už je ohučaný tata a preberám zase štafetu počúvania, učiteľky od škôlky vedeli všetko, v škole vedia všetko, na dovolenke dokonca začala prepínať do angličtiny, aby mohla konverzovať... 😂
Zlé je to že tvoja dcéra nerešpektuje iných ľudí. Nerešpektuje keď voláš, tú návštevu, to že ty ideš na WC. Musí sa naučiť rešpektovať iných ľudí.
Na druhú stranu je dobré, že je priebojná a ukecana len to musí vedieť dobre využiť. Musí sa naučiť rozprávať všetky keď sa to hodí.
Ja som priebojná nebola keď som bola malá, nevedela som povedať ľuďom nie a ľudia ma využívali. V dospelosti som sa to naučila.
Nevolá sa Eliška? Poznám 4 a to meno je prekliate. Naozaj najukecanejšie ženy a dievčatá aké poznám.
@pribinak uz aj take bolo...noaco...priznam sa..zabralo na max 10 minut
@zonjushe aj moja zacala rozpravat az v skolke...ked si spominam na tie casy ako som plakavala ze preco este nerozprava...veru, bolo to najkrajsie tri roky 😀
Pre veľký úspech to treba častejšie zopakovat 😁😁😁😁
@pribinak mam doma takeho trojrocaka a teda ten ma uz dostava do takej vyrtky, ze uz niekedy skriknem, nech je tichoooo. Myslis, ze pomoze? Nepomoze 🤪
Ujdem do inej izby, pride za mnou. V aute pustam nahlas hudbu, to pomaha 😆
@mamamasama Veronika 😀
@pribinak asi tak 😀😀😀lebo tych 5 minut je raaaj
@zorkahorka presne aj my to robime v aute s hudbou...vysledok? Zacne extremne falosne spievat spolu s pesnickou aj ked ju nepozna
Vieš čo ja som už dávno dospelá ale koľko krát mi už muž povie či dokážem byť 10minut v tichu? 🤣 Samozrejme keď máme návštevu alebo telefonuje alebo niečo robi tak ho nechám na pokoji,ale keď dôjdem domov z roboty,večeriame tak meliem,on je tichý, nemá potrebu veľa rozprávať,a ja zas pravý opak no čo zvykol si 🤣🤣🤣 Podľa mňa u vás nie to je problém že veľa rozpráva ale to že nerešpektuje hranice, napríklad že sa neskáče do reči a ostatné.
@estellas ano..som si toho vedoma..je to peklo...niekto mi aj povie, ze ta sa v zivote nestrati...ale stracam sa ja 😀
@gabikaa96 ano pravdu mas...riesim to..snazim sa...ja uz som stelesneny papagaj..
@gabikaa96 vzdy hned okamzite ju upozornujem..ona este aj v banke raz ked som bola s nou menit trvaly pobyt, tak este aj bankarke skakala do reci..to je proste psycho
Autorka, inak nám na ňu celkom pomáha fyzický kontakt. Proste, keď začne rozprávať v momente, kedy ju neviem počúvať, telefonujem a pod., tak ju chytím za plece, ruku, bárs aj nohu, ukážem jej gestom, rukou, že vydrž, ale stále sa jej držím. A je ticho. Začala som to nejako automaticky robiť aj pri najmenšej a funguje to aj na ňu, už v dvoch rokoch tak vedela "počkať" a dopovedať za moment.

Boze zblaznila by som sa 😅