icon

Moje dieťa (9r) kradne

08snazilka80
7. jún 2019

Ahojte, dcéra mi začala kradnúť. Najprv to boli také drobnosti od kamarátok ako postavičky z kinder vajíčok až mi raz volala kamarátka, že jej dcére zmizol koník zo súpravy my little pony, aby som pozrela doma. Ja som tomu nechcela veriť, dcéra mi prisahal že nič nevzala, až nakoniec som ho doma nasla. Nevedela som, ako sa mam zachovať, bol vo mne neskutočný hnev a zároveň výčitky, že niečo robím zle vo výchove. Samozrejme hračku musela vratit6s ospravedlniť sa. Ja som jej vysvetlila, že takéto správanie je nemysliteľné, že dospelí by išli za to do väzenia. Sľúbila, že sa to už opakovať nebude. No teraz v škole zmyzli nejakej spolužiačka hodinky, pýtala som sa jej, či v tom nemá prsty a samozrejme ze nie. Ale už mi volala triedna, že mám prísť do školy, keď som sa jej opýtala ohľadom čoho, tak mi nepovedala nič konkrétne že bude najlepšie keď sa o tom porozprávame osobne. Už som zúfalá, čo mám robiť, ako mám reagovať? Pred 4mesiacmi sa nám narodilo bábätko, je pravda, že dcére teraz venujeme menej času, ale nezanedbavame ju. Učím sa s ňou naďalej, v škole ma veľmi dobre známky, má veľa kamarátov, s ktorými trávi voľný čas, takisto ani doma jej nič nechýba. Od rôznych hraciek, spoločenských hier až po mobil. Zažili ste niečo takéto?

Strana
z5
08snazilka80
autor
13. jún 2019

@dadka_bb mam kamarátku, ktorá sa zaoberá montesori, pracuje v takej škôlke a sama mi hovorí ze nie vždy je montesori ta cesta, ktorá zaberá. Mňa mama naozaj že bila keď som Bola malá, dostávala som za všetko, keď prišla puberta tak katastrofa. Prišla do mojej izby a otvorila skriňu, ak som nemala všetky veci pekne poskladané, bac facka, tak isto keď prišla domov z práce a nebol umytý riad... A viete čo? Mam s nou perfektný vzťah a následky, ktoré to na mne zanechalo - v skrini sú veci pekne poskladané, ak vidím ze je v drese pohár, umyjem ho. Naučila ma udržiavať si poriadok stále, za čo jej ďakujem. Denne upratujem cca 1hodinku, keď príde neohlasena návšteva nemusím sa hanbiť, že mám neporiadok

katkati
13. jún 2019

@08snazilka80 Až sa to zle číta. Aj seba bijete, keď niečo zle urobíte? Alebo len slabších? Tak to urobte, veď taká facka to nie je nič. Preto tak potom vyzerajú manželstva a rodiny, kde lietajú prinajmenšom iba facky. Potom to detí považujú za normálne a takto riešia svoje problémy aj medzi kamarátmi a v škole.

08snazilka80
autor
13. jún 2019

@katkati nechápete ma, ja svoje dieťa nebijem a facku dostala za správanie, aj to nebola silná. Keď vidím dnešnú mládež ako nemajú účtu k ničomu a nikomu, prvácik malý vás pošle do p...bez.mihnutia oka... Ale to je normálne, bože chráň aby mu rodičia na to niečo povedali. A v škole? Dieťa donesie zlu známku domov a už sú tam nástupný rodičia, útočia na učiteľa a žiadajú jeho prepustenie, len preto ze si dovolil dat ich dieťatku zlu známku m takýto ľudia by nemali mať deti.

dadka_bb
13. jún 2019

@08snazilka80 ja ti rozumiem . Aj ja som sa ako dieta -pubiska vysmievala sesternici ze je tucna, .oco ma tak zmastil ze som si zapamatala ako sa mam chovat. Myslela som si aka som cool, a oco je debil 😂😂

lillien111
14. jún 2019

Nechcem mamicku vystrasit, ale moze ist o zacinajucu mensiu kleptomaniu. Je to porucha ako u dospelych, tak aj u deti sa moze prejavit, ked sa vyrovnavaju s novou situaciou, Dieta nepotrebuje materialne veci, ale jednoducho chce tie veci a chce zaujat pozornost rodica, aj ked si uvedomuje, ze to nie je spravne, ale vie, ze nasmeruje pozornost na seba.. Tito ludia si uvedomuju, ze je to nespravne, ale nevedia tomu odolat. Radsej by som navstivila odbornika, ale samozrejme, az ked sa to bude permanentne opakovat. Moze ist aj len o take horsie obdobie. Prajem, aby sa to poriesilo.

Strana
z5