Môže asistentka zastupovať učiteľku dva týždne?
Ahojte, chcem sa opýtať, hlavne tých, ktoré pracujú ako pedagogičky či je v poriadku, keď zastupuje neprítomnú pani učiteľku asistentka. Pani učiteľka bude mimo 2 týždne.
Neviem či má vzdelanie pani učiteľka, kedysi nemusela mať. Jedná sa o prvý stupeň. Pýtam sa len pre info, lebo zdá sa mi to veľa aj na asistentku, ktorá má bežné jedno dieťa na starosť. Zrazu ma pomaly 30 detí.
ano je to v poriadku, nakolko aj asistentka je pedagogicky zamestnanec a teda moze aj zastupovat. je len na nej ci zvladne celu triedu, ak nie nemala by robit v skolstve... nakolko sa jedna o kratkodobe zastupovanie moze aj nekvalifikovany pedagogicky zamestnanec zastupovat ucitela. ono je to najma na II.stupni bezne ze niektore predmety sa vyucuju nekvalifikovane lebo sa doplnaju do vlastneho uvazku a nikto to nikdy neriesi - je to podla platnej legislativy ok
kým to nedopadne takto, že nebude mať kto učiť
Áno, môže. Ona zastupuje, nie vyučuje. Niekedy je to lepšie ako keby tam tie 2 týždne chodil každú hodinu niekto iný. Či deti zvláda, musí ona vedieť-ak nie, tak to bude mať v školstve všeobecne ťažké. Ak sa niekomu nepáči jej kvalifikácia - treba tlačiť na ministerstvo, aby sa situácia zlepšila a mladí šikovní išli učiť, lebo toto znižovanie narokov na pedagogických pracovníkov sa nepáči ani nám v školstve - ale keď nie sú ľudia...
Ďakujem za odpovede
Tiež som názoru, že lepšie, ako každu vyučovaciu hodinu niekto iný.
@6mia6 vieš čo,keď sú na ňu deti zvyknuté, že robí v ich triede tu asistentku a ucka je s nou v kontakte, pekne robia čo treba, aj keď možno pomalšie, je to lepšie ako nejaká cudzia...si myslím,no možno záleží od konkrétnej asistentky.
u kamoskinho syna to tak bolo asi dva mesiace, navyse boli prvaci. asistentka bola velmi dobra, skusena, bolo to lepsie, ako keby chodil stale niekto iny, kedze ucivo na seba nadvazuje. aj rodicia boli spokojni.
Máte pravdu dievčatá, dosť ste ma upokojili.... Dakujem

@6mia6 asistent môže suplovat ale nie vyučovať. Môže však deťom dávať materiály, ktoré pošle učiteľka. Aspoň u nás to takto funguje.