Môže dnes riaditeľka základnej školy nariadiť deťom povinné rúška?
Od pondelka vraj musia deti u nas v skole nosit ruska. 😒
Nariadilo to vedenie skoly, koli velkej chorobnosti
@paulinam99 no takých tu je, mám to v práci aj okolo seba ale choré su furt. A premýšľajú prečo ...😂
@paulinam99, kľudne budem za antiruskarku a antiockovacku, ak ta to poteší. Nič to nezmení na fakte, že trepes nezmysly. Samozrejme, že je rusko mechanická zábrana a niečo zadrží. Napriek tomu nepobehujeme ip v ruskach a už vôbec nie celé dni v tých istých. Pretože to je kontraproduktívne, nezmyselné, zbytočne. Štúdií je o tom na mraky. Za pravidlo môžeme považovať niečo, čo bolo rozhodnuté alebo aspoň dohodnuté väčšinou. Sibnute príkazy hysterického panikara treba zastaviť hneď na počiatku a nie "rešpektovať". Keď sa niekto obava choroby (či už z objektívnych alebo subjektívnych dôvodov), nič mu nebráni rusko nosiť.
@miriam11 Inteligentné kruhy. To iste. 😉
@paulinam99 Deti nie su roboti. Deti maju byt detmi. Ked sa niekto boji alebo ma na to opravnene dovody (napr. zdravotne), tak nech sa chrani. Ostatni nech si ziju bezruskovy zivot.
@paulinam99 to rusko si kľudne daj, aj respirátor, aj kombinézu, čo len chceš. Aj svojim deťom to daj. A tých ostatných nechaj žiť. Kľudne ma označ ako len chceš, a kľudne sa považuje za vzdelanejsiu. Ale kým začneš prezentovať tie múdre reči, pozri aj štúdie, ktoré hovoria opak tvojej pravdy.
@ludinka úprimne, ja som dala po 15 rokoch v školstve výpoveď, keďže som sa nemohla pozerať na tú tyraniu kvôli rúškam. Ja som to dovolila mať žiakom pod nosom, a ešte som mala kvôli tomu problémy. Že s tým niektoré deti problém nemajú, môže byť. Ale viac než polovica detí mala slabšie sústredenie na hodinách, pichanie v hlave, slabšiu aktivitu, bolesti hlavy. To je šialené. Keby som bola na tvojom mieste, určite sa postavím za svoje dieťa, a to by si bola prekvapená, ako by sa postupne pridali aj ostatní.
@ludinka https://www.plenum.sk/slovensko-ma-problem-s-ch... môžeš im poslať toto.

Ach bože, že kovid 😂 A rúška zas 🐑 🐑