icon

Môže učiteľka zakázať šperky značky Pandora?

2. nov 2024

Nosia vaše deti šperky do školy? V triede u spolužiakov som pozerala a bežne teda mali deti náramky zlate aj náušnice, to nevadí učiteľke, ale naša má pandoru a to už vadí. Ja sa nebojím že stratí, ale učiteľka furt káže odložiť do tašky, malá je z toho nešťastná.

nikaeli
2. nov 2024

@thirstymonk máš pravdu. Tvoja logika je naozaj priemerná 🤦🏻‍♀️
Učiteľ by mal dieťa formovať spolu s rodičmi. Tangáče s 8-ročnou holou riťou nemajú na cirkevnej škole čo robiť. Možno by tvoja manželka mala zvážiť svoje povolanie. Byť ľahostajnou neznamená byť lepšou a obľúbenejšou.

petracandle
2. nov 2024

Ak to nie je vymyslené, tak dôvod môže byť, že to štrngá alebo tými otrasnými korálkami búcha po stole keď píše. Spolužiačka na vysokej nosila Pandoru a strašne to klepkalo keď písala brrrr 😃 takže to môže byť vo veci. Pochybujem, že závidí ako tu už padlo 🤦‍♀️

thirstymonk
2. nov 2024

@petracandle A volal pan docent rodičom, že nech to nedovolia dcére nosiť :D

thirstymonk
2. nov 2024

@merlinja Neboj sa, keď to vstrebeš, budeš sa stačiť aj čudovať. Chápem, že niekomu to môže trvať trošku dlhšie. Nikto nie je dokonalý.

thirstymonk
2. nov 2024

@nikaeli No keď myslíš 🙂

merlinja
2. nov 2024

@thirstymonk nemám čo vstrebať, len toľko "hulvátstva" čo si tu popísal + aj v iných diskusiách..... A, že nie si dokonalý to vieme, stačí čítať tvoje príspevky...

patus_2
2. nov 2024

Ako učiteľka si myslím, že existujú 2 reálne dôvody, prečo si ma odložiť náramok do tašky. Prvý z nich je, že to može strngať alebo druhý, viac pravdepodobný je, že sa s náramkom hrá a nedáva pozor, prípadne chváli a vyťahuje sa pred spolužiakmi.
Inač je nám srdečne jedno ako náramky deti nosia, fakt nezávidíme, máme oveľa dôležitejšie veci na praci, ako závidieť náramky deťom...

dominikamacakova
2. nov 2024

@sasa1310 jasné a keď povie učiteľka skočte z okna tak žiaci skočia z okna?

ailiba
2. nov 2024

@thirstymonk pochybujem, ze to ucitelku "trapi". Ide o pravidla a deti sa maju naucit dodrziavat aj nejake pravidla. Niekedy proste treba aj vediet respektovat autoritu. Vobec sa necudujem ucitelom, maju to fakt tazke.

mondolina
2. nov 2024

@thirstymonk
ako prepáč, ale kandiduješ na egonsk číslo 2.
🙈

dominikamacakova
2. nov 2024

@ailiba stáva sa, že aj učiteľky šikanujú žiakov, nepočula si nikdy o tom?

simona92101
2. nov 2024

@thirstymonk kamaratkinej dcere ucitelka zakazala nosit leginy do skoly,vraj je v tom velmi sexi a drazdi chlapcov..dievca ma 12rokov,stihla,sportuje,je skor chlapcensky typ ale pekna.neodhaluje sa ale ucitelke viac vadia jej leginy ako odhalene pupky a trciace podprsenky viac vyvinutych spoluziacok 🤷‍♀️🤔..takze tiez toto bude asi podobny pripad,dvojaky meter..

mikadooo
2. nov 2024

@thirstymonk pozri, základ asertivity za mňa je, aby matka išla do školy a komunikovala s pedagógom. Matka sa však porozčuľovala na MK, očiernila učiteľku, pričom pravý dôvod zákazu vôbec nevieme. Môže to byť subjektívna závisť učiteľky, ale môže to byť aj úplne iná vec, napríklad to štrnganie o lavicu, alebo sa dieťa nesústredí na vyučovaní a namiesto toho sa hrá so šperkom. Základom je komunikácia rodič - učiteľ, nie rodič - modrý koník... Toto v dnešnej dobe chýba. Priama komunikácia. Radšej vypustíme online síru na debilných učiteľov / šéfov / neviemkoho, ale offline šúchame nohami a krivo kukáme a ohovárame za chrbtom. A tým tá matka nič nevyrieši. Škodí akurát tak sebe, lebo dusí ten hnev v sebe, dcére, lebo tá tak či tak bude "smutná" a aj učiteľke, ktorú ohovára za chrbtom. Tak nech ide do tej školy a rieši. Buď vyrieši a obháji, alebo aspoň pochopí učiteľkin postoj a ak je aspoň trochu normálna, tak to dcére vysvetlí a nájdu s dcérkou spolu nejaké schodné riešenie, alebo nebola smutná. Aspoň ja to tak riešim pri svojich deťoch.

mikadooo
2. nov 2024

@thirstymonk sorry "aby nebola smutná"

141117mmn
2. nov 2024

Odpoved je: nie nemoze ucitelka zakazat Pandoru, moze ju zakazat iba skolsky poriadok (a ten ju nezakazuje) bodka. Neni ocom na 3 strany...

ukgirls
2. nov 2024

u nas su sperky zakazane- mozu sa pozkriabat roztrhat stratit ..maju dovolene len nausnicky -a plne s tym suhlasim..doma nech si nosia co chcu ale do skoly im to netreba hlavne ak sa jedna o male deti .. ked sa strati potom tu zas bude tema ...

clementine93
2. nov 2024

@thirstymonk škola je výchovno-vzdelávacis inštitúcia, takže áno, aj vychováva. To keď dieťa má rodičov, ktorí zanedbávajú výchovu, tak na neho tvoja žena kašle lebo to nie je jej problém? Tie tangáče by mňa dosť vyviedli z miery a určite by som rodičom povedala, že to priťahuje neželanú pozornosť

aurelia2000
2. nov 2024

@141117mmn Si na omyle. V školskom poriadku bývajú zakázané šperky alebo "veci, ktoré rozptyľujú pozornosť".

141117mmn
2. nov 2024

@aurelia2000 autorka tvrdi, ze nie ...a ja jej verim...

aurelia2000
2. nov 2024

@141117mmn Možno nečítala precízne. Ja som sa vyslovene na to zamerala a našla som tam túto podivuhodnu/obdivuhodnu formuláciu, ktorá sa dá aplikovať na všetko, čo nejakým spôsobom vyrušuje.

katy084
2. nov 2024

komunikácia🤔...základ...
rodič...učiteľ...dieťa...hneď by sa veci vyriešili...u nás pred veľa rokmi bolo zakázané sa výstredne obliekať,odhalené pupky,veľký výstrih,krátke sukne, lakované nechty,make up...párkrát sa mi stalo,že ma učiteľka pokarhala🤦‍♀️a veru v tej dobe sa nesmeli nosiť ani hodnotné šperky max. náušnice,retiazka a pocas Tv sme ich väčšinou odkladali k učiteľke...ach jaj staré časy aspoň bol nejaký poriadok...teraz je všade bojové pole...strašné

petkavka
2. nov 2024

Tak tu mas presne 2 moznosti. 1. Ucitelka je kr.v. a zmyslela si, ze "nechce" a len prejavuje svoju svojvolu x 2. Ucitelka je empaticka osoba a vyhodnotila, ze naramok napr. znizuje sustredenie dcerky, rusi ostatne deti, vydava hluk pri pisani ....Takze urcite by som sa uplne jednoducho a uprimne spytala ucitelky o jej pohlad na vec. Aby to nakoniec nebolo objektivne a za kr.v. budes ty :/

bbshop
2. nov 2024

Predpokladám, že autorke ani na sekundu nenapadla prevencia pred šikanou zo strany učiteľky alebo nedajbože riešenie už vzniknutej šikany zo strany jej dcéry. Nie každe dievča si môže dovoliť Pandora náramok. Do školy je to nevhodné a hlavne pre mladé dievča. Načo drazdit ostatné spolužiačky prípadne sa nepriamo povysovat. Presne z tohto dôvodu majú v zahraničí školské uniformy. Aby jedno dieťa nemalo outfit za tisícku a druhé ledva nejaky. V škole by mala aspoň ako tak platiť rovnosť medzi deťmi a nie jeden má iphone, druhý žiaden mobil. Jedna má Pandoru a druhé dievča ručne vyrobený náramok. Ty ako matka si si sama mala uvedomiť nevhodnost a neprimeranost takého náramku v školskom kolektíve.

petkavka
2. nov 2024

@bbshop Sikana za naramok? Ako ked niekto sikanuje s pandora naramkom, tak sikanuje isto i bez neho :/ ....Pokial to nie je v skolskom poriadku, tak ucitelka to musi racionalne odovodnit. Bohuzial zavist nie je racio dovod :/. A to vravim z pozicie dietata z chudobnej rodiny.

bbshop
2. nov 2024

@petkavka bohužiaľ stretla som sa s tým veľakrát, že deti s takýmito vecami si mysleli, že sú niečo viac a patrične to prezentovali. Samozrejme, ich rodičia o tom nemali ani šajnu. Doma mali anjelika, ktorý nechápe prečo to ostatným v triede vadi.

141117mmn
2. nov 2024

@petkavka nie "prevencia" pred sikanou! Tie ucitelky neriesia ani naozajstnu donebavolajucu sikanu! A nie ze este "prevenciu"...

biba_18
2. nov 2024

@sasa1310 ale iní šperky mať môžu…

sasa1310
2. nov 2024

@biba_18 ja neriešim hodnotu ani inakosť šperku ako je pandora (čo je aj tak najtuctovejší náramok na SK). Ja riešim postoj matky a jeho vplyv na výchovu dcéry

141117mmn
2. nov 2024

A posledne co dodam ... ujo Google hovori, ze naramky nesmu nosit iba deti navstevujuce skolu pre telesne postihnutych...

biba_18
2. nov 2024

@ivanka85 ak školský poriadok nehovorí nič o šperkoch alebo dlhých vlasoch, ide iba o buzeráciu zo strany učiteľky…