Nákupný zoznam pre prváka
Ahojte 🙂 podeľte sa somnou, čo všetko ste nakúpili deťom vy. Akurát si robím nejaký zoznam z toho co ma napadá. Nemyslím pomôcky pripadne zošity to nemáme vôbec kupovať. Na zozname mam:
-skolska taska+peračník (aj vybavenie peračník, farbičky, guma strúhadlo)
-vrecko na prezývky + vrecko na telesnú
-prezuvky
-tenisky na telesnú
-ubor na telesnu (ale samozrejme možno dám to co mame doma)
-desiatovy box + fľaša (poraďte kľudne s čím ste spkojne)
Takže toto mam na zozname..mňa nič viac nenapadá, čo by som vedela kúpiť dopredu.
Za každý koment vopred dakujem🙂
Naši používali aj malé a veľké dosky na zošity (no možno nebude u vás treba, netuším). A obaly na zošity a prac. zošity mi ešte tak narýchlo napadli.
@caramellka jeej áno áno, toto mi vôbec nenapadlo. To bude určite tiež treba, tie obaly rozhodne áno. Dakujeeem idem si to dopisat
dostanete predsa zoznam, nekupujte nic dopredu
To co mas v zozname + výbava na vytvarnu/vodové farby, štetce, voskovky, tempery, fixky, výkresy...naši maju v skole v kufríku. Ako fľašu odporúčam termoplechovku. Maju ešte aj podložku na lavicu. Podľa tašky aj dosky - stačili iba veľké kde sa zmestilo všetko, niektoré učebnice zosity nenosili domov. Obaly na zosity a učebnice, napr na anglictinu maju naši nestandardny obal, inak klasické a4, a5, slovník. Pero tiež ešte nekupuj, uvidíš ake bude odporúčané, prvé týždne používajú ceruzku. Do peracnika určite kvalitné pastelky a ceruzky, veľa sa aj vyfarbuje v ucebniciach
Výbavu do školy nekupuj, počkaj na pokyny, keď tak odlož na to peniaze.
Dopredu nič moc nekupuj, teraz sú obchody prázdne, od augusta budú všade akcie, aj pekné motívy, aj sady, potom nakúpiš v pohode všetko.
To co mas v zozname + výbava na vytvarnu/vodové farby, štetce, voskovky, tempery, fixky, výkresy...naši maju v skole v kufríku. Ako fľašu odporúčam termoplechovku. Maju ešte aj podložku na lavicu. Podľa tašky aj dosky - stačili iba veľké kde sa zmestilo všetko, niektoré učebnice zosity nenosili domov. Obaly na zosity a učebnice, napr na anglictinu maju naši nestandardny obal, inak klasické a4, a5, slovník. Pero tiež ešte nekupuj, uvidíš ake bude odporúčané, prvé týždne používajú ceruzku. Do peracnika určite kvalitné pastelky a ceruzky, veľa sa aj vyfarbuje v ucebniciach
@evinqua dakujem🙂 výbavu na vytvarnu nemáme kupovať, teda nič takéto nám povedali. Ze ak niečo bude treba povedia na začiatku.
K tej fľasi aj konkrétnu značku poradíš? Tie obaly a dosky to kúpim dopredu. Pastelky používame len kohinor takže tie budem aj kupovať.
Dopredu nič moc nekupuj, teraz sú obchody prázdne, od augusta budú všade akcie, aj pekné motívy, aj sady, potom nakúpiš v pohode všetko.
@ibrunova áno počkám teraz to nejdem kupovať len si robím zoznam. Za škodu uvidím tenisky v akcii teraz alebo prezuvky, ci box alebo flasu, tak to kúpim. To niesu školské pomocky.
Výbavu do školy nekupuj, počkaj na pokyny, keď tak odlož na to peniaze.
@nyusika
@januska12323 však školské pomôcky nejdem kupovať dopredu, povedali nám, že to kupovať nemáme. Na zozname ich ani nemám.
Pripnem sa. Poraďte mi fľašu ktorá je vhodná pre prváčku,netečie a neplesni a nezasmradne.
Napr orion
U nás je tiež výtvarná v kufríku. Ešte ku pomôckam na výtvarnú plášť, zásteru.. a igelitový obal na lavicu. Vrecko na prezuvky sa u nás nepoužíva, majú ich v šatni v poličke. Ešte malý uterák, majú ich v triede pri umývadle. A doniesli sme I vreckovky v boxe a toaletný papier, tekuté mydlo. Fľaše sme kúpili rôzne, nakoniec sme skončili pri obyčajnej plastovej so sosáčikom, tuším na bicykel sa také dávajú. Umývame ju v umývačke, ak ju stratí, zabudne, zničí nebolí ma to.. a zásobu ceruziek a pasteliek, asi to v škole jedli alebo čo.. pero bolo úplne jedno aké, ale muselo byť modré. Kupovala som obyčajné tornádo, za rok minul asi 5ks.
U nás je tiež výtvarná v kufríku. Ešte ku pomôckam na výtvarnú plášť, zásteru.. a igelitový obal na lavicu. Vrecko na prezuvky sa u nás nepoužíva, majú ich v šatni v poličke. Ešte malý uterák, majú ich v triede pri umývadle. A doniesli sme I vreckovky v boxe a toaletný papier, tekuté mydlo. Fľaše sme kúpili rôzne, nakoniec sme skončili pri obyčajnej plastovej so sosáčikom, tuším na bicykel sa také dávajú. Umývame ju v umývačke, ak ju stratí, zabudne, zničí nebolí ma to.. a zásobu ceruziek a pasteliek, asi to v škole jedli alebo čo.. pero bolo úplne jedno aké, ale muselo byť modré. Kupovala som obyčajné tornádo, za rok minul asi 5ks.
@ekira1 ďakujem za postrehy🙂

Naši používali aj malé a veľké dosky na zošity (no možno nebude u vás treba, netuším). A obaly na zošity a prac. zošity mi ešte tak narýchlo napadli.