icon

Nastúpia deti do škôl koncom novembra?

rebeka34d
15. nov 2020

Dobrý deň, len sa chcem spýtať na vás názor ohľadom škôl. Myslite že pôjdeme do školy koncom mesiaca 30.11? alebo nás nechajú ešte doma.

Strana
z2
gabikkas
15. nov 2020

@martul mozem saa spytat,kde to hovorili,ze nepojdu do skoly? Ja dufam,ze pojdu 🙂

rebeka34d
autor
15. nov 2020

@matkahelka neviete prosím vás kedy bola ta tlačovka grohlinga?

nevenka
15. nov 2020

Inak ale to je uchvatne, my mame prvaka a chodi do skoly, posielam ho tam s malou dusickou, lebo doma sme vsetci rizikovi...Do jedalne dolu bez rusok aj 60 deti pokope, no problem, tie sa nenakazia 🙄...To nema ani hlavu ani patu toto. Mali pozitivneho spoluziaka, dozvedeli sme sa to na 9-ty den od posledneho kontaktu, ze je pozitivny, takze v karantene sme boli realne 1 den. Tych 9 dni veselo vsetci chodili do skoly. Tak aka bezpecnost? To je len kvoli OCR-kam nastavene takto. Vsetko sa teraz pootvara, uplne nezmyselne a potom sa zase budeme za hlavu chytat. Ale ja sa uz v tomto state nicomu necudujem.

rainee
15. nov 2020

Áno je to nastavene tak preto, aby štát nemusel platiť OCR. Maličké deti sa už môžu nakaziť. A to dištančné vzdelávanie je des, moja sa učí 2-3h denne, niektoré predmety vôbec nemajú, zabudnú aj to málo co vedia. O úrovni nášho školstva aj mimo korony ani nejdem debatovať.

0silvia0
15. nov 2020

@nevludna uplne s tvojim nazorom o strateni chute vzdelavat sa suhlasim. Presne takto som nastup u syna do skoly vnimala. Pokial nechodil do skoly, vsetko ho zaujimalo. Ked sa v skole "musel" ucit, uplne stratil zaujem. Dnesne skolstvo je idealne pre decka, ktore sa nabiflia, napisu pisomku/odpovedaju a pokojne mozu ucivo vypustit z pamate.

nevludna
16. nov 2020

@0silvia0 to mi je luto :( a teraz si predstav, ze by nemusel povinne do statom regulovanej skoly, ze by sa venoval comu chce....to by bolo nieco uzasne. Drzim palce, nech ho ta skola uplne neznici❤️

0silvia0
16. nov 2020

@nevludna diky, on uz tento rok maturuje, cize nejako tym skolskym systemom horko-tazko preplaval, ale lahke to nebolo. Ucitelia vsetci hovorili aj hovoria, ze je sikovny, ale lenivy🤷‍♀️ nuz, taketo hodnotenie, co uz... jednoducho sa nechyta tohoto stylu ucenia.

22patricia22
16. nov 2020

@0silvia0 nooo s tým musím len súhlasiť. Nejak sa klasický rozvoj vedomostí a rozumového myslenia zo škol v posledných rokoch veru vytráca

0silvia0
16. nov 2020

@22patricia22 ale tak nemyslim si, ze za nasich cias to bolo idealne, len na vtedajsie deti bol ten skolsky system dostacujuci. Tieto deti su ine, maju k dispozicii ine moznosti, to memorovanie ich nebavi, lebo si vsetko vedia za sekundu vygooglit. Nedava im to zmysel. Oni si sami nastuduju, ked ich nieco zaujima.

katulienkax
16. nov 2020

@kaja01 ani fitka neotvoria to sa im pri 6 neoplati, kolega ma permanentku a s takymito podmiekami neotvoria

katulienkax
16. nov 2020

@rainee lenze tu nejde len o ocr, ja napriklad musim robit, uz len s ohladuplnosti k zamestnavatelovi, ano mozem ist na ocr a na vsetko sa vysrat ale ake budem mat potom v praci podmienky, pri tych vacsich detoch je predpoklad ze su kus samostatnejsie i ked verim ze ne vsetky

rainee
16. nov 2020

@katulienkax väčšina zamestnancov predsa pracovala aj počas OCR resp. formou homeoffice. Veľa ľudí bolo doma, lebo nemali kam dat deti keď sa zavreli školy a škôlky, ale nemohli byť pol roka úplne mimo roboty. A k tým väčším deťom - učia sa 2-3 hodiny denne, zvysok potom len na mobiloch hrajú hry alebo sa flakaju vonku kým rodičia neprídu o 18tej domov. 🤦‍♀️

marca12
16. nov 2020

Praveze minister chce,aby isli deti do skol,vzdelanie deti je prenho priorita. Teraz sa rokuje so samospravami a hygienikmi ako to spravit. Zachytila som nieco o testovani,ze riesia,aky casovy harmonogram.

babalenka
16. nov 2020

@rainee náš má plný počet hodín idú podľa rozvrhu jediné čo nemajú je telesna a výtvarná.Dokonca ešte píšu testy z hudobnej výchovy a majú toho dosť v porovnaní s tým čo chodí do školy im dávajú viac akoby bol v škole.Bola som z ním doma dva týždne a keď dal nahlásiť výučbu tak som mala dosť.Ucitelky super pripravené aké tá výučba je iná ako v škole.Aj napriek tomu že je škola pripravená syn veľa veci nevie a pisu samé testy skúšajú ostošesť .Síce z môjho syna čistý jednotkár nebude ,ale ako sa učí doma tak toľko trojok čo dostáva teraz nemal dlho

marca12
16. nov 2020

@0silvia0 presne tak,musime mat reformu skolstva a verim,ze sucasnemu ministrovi sa to podari. Ked nie jemu,tak uz neviem,komu by sa taka reforma mohla podarit.

0silvia0
16. nov 2020

@marca12 musime drzat palce.

rainee
16. nov 2020

@marca12 reforma školstva by sa velmi zišla, lebo je na slabej úrovni a úplne najviac som sklamaná z jazykov. Myslím ze taky piatak by mal vedieť aktívne komunikovať aspoň v 1 svetovom jazyku, ideálne si na druhom stupni pribrať aj druhý jazyk. Detto počítače. A tiež by som zaviedla pekne rovnošaty + aby sedel každý po jednom v lavici, nikto by neodpisoval 😉

rainee
16. nov 2020

@babalenka u nás ako píšem 2-3hodiny plus majú priebezne úlohy a projekty, ale je to málo podľa mňa. Aspoň teda dcéra to ma všetko hneď hotové a potom sa pol dna nudí, lebo ani von sa poriadne nedá ísť. Všetci spolužiaci sú len na tiktoku, hrach, whatsappe a nevedia co so sebou 🙄

kaja01
16. nov 2020

Celé je to o tom, že školy sa nepripravili na to, že sa môžu zavrieť. Už začiatkom septembra minister školstva hovoril, že si musíme zvyknúť na to, že chvíľu sa do školy bude chodiť, chvíľu sa nebude. Len učitelia stále dúfajú, že sa nastúpi v pondelok, že sa nastúpi na konci novembra, že sa nastúpi po novom roku. Ale oni nemali mesiace dúfať, oni mali cez prázdniny pripraviť vzdelávanie tak, že chvíľu sú deti v škole a keď v škole nie sú, tak sa nabehne na plnohodnotné online vyučovanie a nie ako je to teraz, v jednej škole úlohy cez edupage, v ďalšej 1 hodina denne, v inej inej 3-5 hodín....... Podľa toho čo pozorujem v okolí, tak súkromné školy, jeden deň sa zavrie, druhý deň plnohodnotné online vyučovanie (rodičia by asi odmietli zaplatiť školné, keby to tak nefungovalo) a niektoré malé dedinské školy nemajú problém. Ivak väčšina katastrofa, tam len dúfajú.

andula77
16. nov 2020

@babalenka u nás podobne...

eliska13
16. nov 2020

@rebeka34d myslím, s

eliska13
16. nov 2020

@rebeka34d myslím, že budeme radi, keď nastúpia v polke januára ja ani nedufam, že by mali ísť skor

saimaa
16. nov 2020

Je to smutne, uz len ten vyraz ,,plnohodnotne dist.vzdelavanie,,. Aj ked vsetko ide co najlepsie,takto online, s normalnym chodenim do skoly sa to neda porovnat a plnohodnotne to nie je.vsetko trva dlhsie,deti sa vsetko ucia pomalsie,pritom maju toho vela.. znevyhodnene deti su znevyhodnene este viac...hodinova dotacia je mensia-ale mne by sa nepacilo,keby mi deti sedia pred monitorom cely den. Mna netrapi to,ze take a take ucivo sa nestihne dobrat .skor,ten soc.kontakt ,normalna komunikacia, ,a este viac ze nefunguju zus,kruzky,sport.cinnost.od septembra nula bodov. to nie je len nejaky kruzok,to je rozvijanie talentu,ja toto tazko beriem.

saimaa
16. nov 2020

@rainee jazyky,ani nehovorte.ale pri takej casovej dotacii nemozne ...

kaja01
16. nov 2020

@saimaa áno, je to ťažké, ale život taký aký sme poznali pred koronou sa ešte veľmi dlho nevráti do starých koľají ak vôbec niekedy. Ale je nejaká životná situácia a musíme sa trochu prispôsobiť a prijať to tak ako je a nie len dúfať. Všetci sú momentálnou situáciou viac či menej zasiahnutý, ale tým, že budem dúfať v niečo , tým to nezmením, jednoducho covid tu je a musím sa prispôsobiť a zmeniť zaužívané zvyky.

saimaa
16. nov 2020

Ano.napriek tomu si myslim,ze najviac tymto stavom trpia deti a ich vyvin

rainee
17. nov 2020

@kaja01 samozrejme, ale keď zareagovali firmy že sa prešlo na homeoffice (a zrazu všetko funguje aj z domu) ja osobne nechápem, prečo tak nezareagovali aj školy a sa u nás neucia presne podľa rozvrhu 5-6hodin ako na riadnom vyučovaní, len online. Niektorí rodičia argumentujú že je to dlho sedieť pred PC, ale to ze su celé dni na mobiloch je ok? A inak som čítala ze ma vraj prísť tretia vlna korony v zime a ma byt oveľa horšia ako tie predošlé.

kaja01
17. nov 2020

@rainee No to neviem ani ja. Dcera na strednej rozvrh ako keby boli v škole, v septebri mali upraveny rozvrh a viac praxe aby ked ich zavru mali nadbehnuté, teraz online 6-7 hodin. Syn druhak na zakladnej, dva krat zavreta skola a katastrofa, edupage, 1-2 hodiny online. Cele je to s schopnosti a neschopnosti riaditelov, teda vo vačšine prípadov neschopnosti.

saimaa
17. nov 2020

@kaja01 no 1-2 hodiny online je dost malo teda....my máme tak max 4 denne? nie je to vela, vela veci sa nestihne prebrat, zvysok sa riesi cez edupage, furt nejake spravy, ulohy... akoze nehovorim, mozno zvysok casu su decká na mobile, ale to uz je vec rodica, doma... mne by sa nepacilo, keby skola ziadala, aby moje 12 rocne dieta sedelo pri pc pol dna.....proste je to tak, ze distanc.vzdelavanie je novinka, nie je to ujednotené, kazdy robí ako vie, zaleti aj podla skol, no uvidime, ako bude, obavam sa, ze cas az ukaze, ake su rozdiely medzi skolami , niektorí budú dohánať nedohnatelné, niektorí na tom budu lepsie....a uvidime poto ako bude testovanie 9 týchto rocnikov, ktoré su ukrátené...

Strana
z2