icon

Navštevuje vaše dieťa triedu pre nadané deti?

princeznalili
3. nov 2008

Ahojte mamičky. Chcela by som sa vás opýtať, či máte niektorá nadané dieťa, ktoré navštevuje triedu pre nadané deti. Ako sa vaše dieťa prejavuje, ako ste spokojní s osnovami.
Prosím o rady, poznámky, skúsenosti.

merry9
30. mar 2020

ahojte, neviete aki sa bude teraz v case korony postupovat s tymi testami? bol uz niekto u nich u psychologicky? dakujem

egiginka
31. mar 2020

@merry9 ani vraj ucitelky nevedia🙂)) a podla mna sni riaditelka... nas mozno ani testovat netreba, mame posudok z CCCp a nik to nic....

egiginka
31. mar 2020

@kvet5 dakujem krasne za info. Rozhodla som sa nakoniec pre tu bajkalsku. Skrz intuiciu . Skoda, ze tak malo info je o tychto skolach.

veroro
1. apr 2020

@merry9 Včera mi došiel email že máme ísť na testy do Kory

kulumulu123
1. apr 2020

@veroro to Vam prislo z teplickej alebo odkial? Dakujem

paris3
1. apr 2020

@egiginka Bajkalsku neodporucam. Zla vlastna skusenost. Veeelmi zla :(

merry9
1. apr 2020

@egiginka my mame tiez posudok. ale stary este z minuleho roka. spoliehali sme sa na pretestovanie 😕

egiginka
1. apr 2020

@paris3 a mozes mj prosim napisat presne v com, presne tvoje skusenosti. . .., dakujem

egiginka
1. apr 2020

@merry9 tak to bude teraz vesele s tym testovanim. My name nastastie posudok vyhotoveny Januar 2020, takze nas by netestovali dufam

veroro
2. apr 2020

@kulumulu123 ano, z Teplickej

merry9
2. apr 2020

@veroro a aky mesiac je narodene vase dieta? ci idu podla toho. lebo my sne az septembrovi

paris3
2. apr 2020

@egiginka mozem, ale je to nadlhsie. Tak skusim, ked budem mat trochu casu, napisat do spravy

kulumulu123
2. apr 2020

@veroro Lebo my mame testy z januara 2019 a pisali mi ze mame poslat tie o inom testovani nik nepisal tie stare testy vraj platia iba rok tak teraz neviem... Vy mate nejake testy uz urobene?

egiginka
2. apr 2020

@kulumulu123 ono teraz je ina situacia... urcite nebudu testovat tak ako za ine roky. Lebo co viem aj je napisane na stranke tak oni testovali od Marca do Jula a teraz velmi stracaju na case. Tak isto pre to. Urcite odcenia kazdu pomoc.... a asi dolezite na ten postup k pohovoru je to nadanieva iq nad 130... ..

egiginka
2. apr 2020

@paris3 kludne aj sem.... mozno pomoze aj inym... velmi tazko sa dohladava recenzia na tu skolu.

veroro
3. apr 2020

@kulumulu123 nie, vobec žiadne, ja som spoliehala ze to urobia na skole..tam testy trvaju len hodku a stvrt a nie tri a oni si radsej deti testuju sami, lenze teraz skrz koronu nemozu, tak preto nas posuvaju do kory ☹

egiginka
3. apr 2020

@veroro ono su to tie iste testy, akurat vynechava teicke socialny test a niektore verbalne, lebo to pre riaditelku nie je dolezite.

paris3
3. apr 2020

@egiginka mozno to o niecom aj svedci, ze na tuto skolu nenajdes relevantne recenzie. Zial, tato skola patri do skupiny 'skutok sa nestal'. Nebudem pisat verejne podrobnosti. Rozumnym ludom to napovie a pomoze pri rozhodovani. Aj ked mozno teraz po volbach sa situacia zmeni a aj na tuto skolu pride.

merry9
4. apr 2020

@kulumulu123 my mame testy z jula 2019. ale nepisali nam este nic 😒 ale je septembrovy, takze by ho testovali asi nie medzi prvymi, ale neskor. my davame este prihlasku do narnie, tak som zvedava, ako dopadneme. narnie moc sancu nedavam. ale skusime

egiginka
4. apr 2020

@paris3 tak poprosim do tej spravy. Dakujem .... ja si nemyslim, ze sim hlupa, ale z vety " skutok sa nestal", prepac, ale absolutne si neviem nic vydedukovat. Ja ti verim, ze mas pravdepodobne hroznu skusenost a evidentnevta cela skola vytaca, len ja netusim v com. Tak teda ak by di sa chcela podelit o nejake ton8nfo budem rada.... ja som na bajkalsku zatial od psychologov z cccp a ze chodi mi tam znamej syn.. pocula velmi dobre. Pdobne dom sa citila aj na Dod, kde prisli sj rodicia co chceli dat tajtiez mladsieho surodenca. Co sa tyka ineka, tak bajkalska szs je na poprednych prieckach... a tajtiez rovnako som nenasla info o Cenade, novohradskej, tej petrzalskej pre nadane deti a taktiez aj o teplickej je velmi malo info z poslednych rokov. Takze mne osobne zatial toyk neprislo ako podozrive. Tak sa potesim tvojmu nazoru a skusenosti. Este raz dakujem !

veroro
1. máj 2020

Update Teplická: Po zaslaní čerstvých výsledkov z KORY nám o 2 dni prišiel zo školy email o prijatí do 1. ročníka. Neviem, či je to teraz štandardný postup. Fakt je, že výsledky psycho testu boli naozaj výborné a na škole už jedno dieťa máme.

babulkovo
1. máj 2020

@veroro gratulujem 🙂 aj mame podanú prihlášku, aj podla posudku spĺňame kritéria na prijatie (vysoký nadpriemer), žiaľ vyjadrenie ešte nedošlo. Dcérka je až novembrová, asi si takéto deti nechávajú až na záver, čo sa rozhodnutia a naplnenia kapacity týka.

luciazet
1. máj 2020

@dominika86
@sirell
Ahojte, môžem ešte doplňujúcu otázku k Teplickej? Nám prišiel list o prijatí našej dcéry. Žiaľ, tiež sme tam kvôli korone nestihli ísť pozrieť osobne, ani tie predškolácke stetnutia sme nejako nestihli riešiť, tak ani nevieme, ako to tam vyzerá. Zaujíma nás, či to nie je nejako extra zamerané na prírodné vedy - naša Hani je totižto dosť umelecky založená a boli by sme neradi, keby táto oblasť bola považovaná za nepodstatnú. Viete mi povedať vaše dojmy v tejto oblasti? Díky moc!

kulumulu123
2. máj 2020

Ahojte nam tiez vcera prislo vyjadrenie z teplickej ze dceru prijali do 1rocnika.... Neuveritelne sa tesime

sirell
2. máj 2020

@luciazet mne sa nezdá, že by bol prvý stupeň zameraný extra na prírodné vedy. Deti majú možnosti realizovať sa aj umelecky: pri tvorbe projektov, rocníkovej prace, dalej recitacne súťaže, majú aj krúžky zamerané umelecky-tanecny, dramaticky, výtvarný...

veroro
2. máj 2020

@luciazet Nebadam žiadne zameranie. Okrem vyššie spomenutého chodia ešte pár krát do roka všetci do keramickej dielne. Ale umelecké ambície budete aj tak asi rozvíjať hlavne mimo školy...

luciazet
2. máj 2020

@sirell
@veroro
Dakujem vam za doplnujuce info! Jasne, uz konkretne nadanie clovek moze rozvijat v ZUSke alebo na kruzkoch, len som bola zvedava, ci nahodou pomer hodin nie je nejako vyrazne v prospech matematiky... Tak zda sa, ze to by nemal byt problem 🙂

kaktus87
Autor odpoveď zmazal
moni73
14. máj 2020

@luciazet skola, pokial sa nic nezmenilo, stara. Vybavenie horsie ako na klasickej sidliskovej zs. Ihrisko zarastene, bez moznosti nejakej aktivity. A pokial bude matika problem a trocha "problemovy" rodic, nic uzasne vas necaka. Sorry, za mna obrovske sklamanie, ale som v mensine.

kaktus87
Autor odpoveď zmazal