Názor na nosenie rúšok detí v škole celý deň od 1.9.2020
Od blba len blbe napady. Ach jaj... Kazdy, kto ide volit by mal mat urcity stupen IQ, vseobecny prehlad a kriticke myslenie. Inak zakaz priblizit sa k volebnej urne🙏
@pribinak ved je to fajn, kým nie som v húfe ľudí. Dobrovoľne. A tiež až tak neverím tým testom, že bezpriznakovy človek ma pozitívny test a pritom sedel doma.. Aai až tak 100% nebudú.
@pribinak lebo taky srb, ukrajinec, cech, vyletnik, dovolenkar, slovensky Anglican cestou este nakupi v tescu, zbehne do bankomatu, na kavicku, bobrata sa s kamosmi, zbehne na 60 ku k tete a nakazi desiatky dalsich ludi. Keby boli vstupy do krajiny len s negativnym testom resp. statne karanteny hned by tu bolo menej covid19. Ale blb radsej nasadi ruska pubisom.
@janinah aaaale no...ako zdravotnicke sa ti divim,ze vidis problem byt pri mori a nepoukazujes na to,co sa deje tu u nas.
Myslim,ze tu sa mozme viac bat okupat ako pri mori,v nejakom solo domceku ubytovani.
Ono,kto je zodpovedni,moze pobehat aj svet,kto nezodpovedny,ten ho hrozbou aj v potravinach. A nie iba pri korone.
Ukazovat prstom,kto to doniesol...a su to ti zli dovolenkari,no no no....nema zmysel.
Uz to tu davno je...a keby otestovali uba tuto diskusiu,urcite najdu pozitivny pripad.
Inak,na,dovolenke som v zahranici nebola...hoci...
@lauriinkaa minule som citala jedneho lekara,skoda,ze si nepamatam meno.
A ten vravel,ze inkubacna pri korone je od 2-14dni. A tym padom je niekedy tazke urcit,ci clovek kt.ide na,dovolenku,uz na tu dovolenku nakazeny neide.
Ale pride z nej...otestuje a bum,pozitivny.
Takze...aj to je relativne.
@lauriinkaa vo ty vieš koho stretol v bille na nákupoch, alebo s kým cestoval v MHD?
Baby...ste smiesne. Poukazujete jeden na druheho,akoby korona bola nieco,co kazdy vie,ci neprenasa.
A odrazu je hrdina ten,co bol doma a zavist nuti vidiet hrozbu v tych,co niekde idu.
Keby sme to tak vsetko brali vazne na Slovensku.
@terezka1947 zavist? a co ako tomu dovolenkarovi zavidim/zavidime? Rozhodnutie ist? Ved mne nikto nedrzal noz pod krkom, aby som nesla. Rozhodla som sa dobrovolne neist. A do Chorvatska by moje cesty urcite neviedli keby chcem ist na dovcu mimo SK.
normálnejšie riešenie bolo, bol vonku sedí doma dieta, aj ked je pravda že to mali povedat na začiatku prázdnin ludia by si normálnejši naplanovali tak dv aby stihli 14 dni pred šk začiatkom roka
podla mna je ruško hovädina v škole, lebo budu jest, pit, atd ,bude im teplo budu nervozne podraždené
ja mám čo robit aby som na konci v job neskákala z okna , ked som v nom v práci ,
a čo ma irituje najviac tak tu rizikovu skupinu čo chránime sa spravaju neskutočne, poprosíš aby dodržal odstup začne ziapat že on nebude nič dodržovat atd takže dobre človek to znesie ale nech aspon trocha vidim aky to ma efekt
inak v tomto teple byt v tom rušku nezavidim, nie všade sa dá otvorit okno aby nebol prievan, aj ked uprimne bolo by fakt vhodnejšie vetrat tie triedy lebo niekedy je v nich vzduch jak v opičarni doslova
čo sa týka umytia ruk pred vstupom do triedy aj meranie teploty jedno škola, škôlka by som nechala na stalo to mi vyhovuje ,to by malo byt aj bez korony , ale ruky sa neumyvaju , aspon že ta teplota sa rieši , osobne to neboriem ako buzeraciu alebo hovädinu ale správnu vec - ruky, teplota...
@terezka1947 závidíme Chorvátsko 🙂 Si pobavila. Keby chcem, hneď teraz naštartujem auto a som za pár hodín tam. Hocikedy, aj viackrát cez leto. Len vieš, ja nechcem 🙂
Sú dve strany, niekto je za a niekto proti a tie nervózne deti budeme znášať najmä my v škole ☺️ dva týždne vydrží každý, nie je to na stálo.. Pekný zvyšok dňa žienky ☺️
@sasa1310 no,to je super,ze nechces...a nevidis hrozbu v tych,co sli.
@sara07 ja osobne som si myslela, že školy ani neotvoria, takže rátala som s nejakým priblblym nápadom od tejto vlady, ale rúška celý deň, sú nad moje očakávania
inak p.matovičovi by som v parlamente vypla klimu a potom ho tam den nechala, ,zaručene by ho toto nenapadlo, ja neviem ale klimatizovanu školu nepoznám ani len sukromnu nie to štátnu
jedna vec je byt v klimatizovanom priestore a iná v tomto teple
@danielahamar je to priblblý nápad. Mali nechať tie deti, ktoré boli mimo Slovenska, hoci aj na nákupe v Kittsee, 10 dní doma v karanténe. A ver tomu, že im to v tých školách koncom septembra vybuchne. A môžu zasa OČR vyplácať
@danielahamar chápem vyznam ruška ale v škole strácaju efekt, tie deti to nedaju aj ked je to druhy stupen, ale im matky kupia s tenkého materialu čiže % sa znižia ale litera sa naplni
efekt na základnej škole je žiadny, chápem stredné školy alebo vš
skôr by mali tlačit na hygienu ruk, pomôcotk a meranie teploty
@sara07 ja som rozhodnutá im kúpiť jednorazové na tie dva týždne, verím, že ešte sa budú dať kúpiť, keďže zas je isto panika v obchodoch😬😁
@sasa1310 no a co tym vyrursia,ze zakazu posl.tyzdne byt detom mimo slovenska?
Ved snad nemyslis,ze dalsie mesiace budu sediet doma.
Potom zakazme detom celoplosne kupaliska,kina,vsetko,kde je ich nakope vela.
Rodicia im cestuju po svete....
U nas v triede jeden ridic pracuje na letisku v Blave,cestuje,aj cestoval po svete...tym padom by jeho dieta ani nemalo nastupit.
chápem že v septembri je to záhul na soc kontakty iné slovo ma nenapadlo, ale podujatia športove, kulturne by som stopla, stopla by som diskotetky, bary nočné, aj omše , lebo takto si to vyžeru zase len tie deti doslova
svadby do 100 ludi by som nechala aj tak v rámci rodiny sa chodi vkuse a podmienky vetrat atd ,dezinfekcia atd,
@sasa1310 však ju ešte ani nezastavili 😆 to vyplacanie🤣
@sara07 ja sa práveže teším, že konečne otvoria všetky krúžky, no som zvedava😔
@danielahamar skus z hodvabu, ja viem je to skôr pre babu ale mne sa v nom dycha najlepšie a udajne to má aj vyššie % , ja som ekzematik ani by som nemusela nosit ale nosim ruško takéto aspon
@danielahamar podla mna kružky stopnu aspon cez september ,ono fakt to bude skuška cez ten september , možno to mali nejak odstupnovat
prvy stupen normálne však ten chodil aj predtým, po 14 dnoch 5 a 6 , potom ak to bude spustit zvyšok lebo takto komplet všetky školy ja som šialene zvedava na tie % a počty
@danielahamar no však toto. Už dávno by som to zrušila.
@sara07 ja fičím denno denne na jednorazových, preto a osobne som tehu a mala by som sa báť, že mi niečo donesú domov, ale okrem chrípky sa ničoho nebojím, keďže denno denne s ľuďmi som a myslím, že v januári sme to mali asi všetci podľa priznakov😁😬, tak ako aj veľa ľudí okolo si to myslí
@sasa1310 ja tiez
@danielahamar ja si tiež myslím že sme to mali kompet všetci cez febuár, ako zažili sme kadečo ale aby dieta zvracalo hlieny čo ich nevie vykašlat to sme nemali doslova a cca mi to sedi ,keby ten test stál 5€ tak ich kupim ale x5 pre všetkých to je ako naozaj dost, šetrím na vypalne čo sa bude tr,fond, riaditelsky fond, zrpš , a už to ide 200 len na poplatky a to som ešte pomôcky nekupovala😝

@lauriinkaa Bola som v Chorvátsku. Pláž prázdna. Zato som videla foto z Tatier. Kabínka lanovky je covid odolná či ako?
Mimochodom min kolega sa nakazil, netuší ani kde. Zo Slovenska nevytiahol päty. S “cudzincami” sa nestretáva