icon

Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?

13. mar 2025

Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..

nika11103
13. mar 2025

Uffff toto fakt ? Od čoho Vy nechávate preboha deti oddychovať ? 😆 učila som na základnej aj na strednej škole , paneboze veď tie nároky tak klesli , stredoškoláci neovládajú ani zakladoskolsku gramatiku a pravopis , z učiteľov si robia fackovacích panakov , disciplína pominula , nároky klesli pod bod mrazu . Na jednej nemenovanej škole by sme ako slovenčinárky museli nechať prepadnúť polovicu žiakov , ak nie aj viac, ak by sme cele dni nemali zazmurene oči . A že nechať oddychovať . Toto keby videli naši prarodičia , v hrobe by sa obracali .

elfi1
13. mar 2025

@zuzubb007 nuz veru, niekedy to pretazenie je skor z kruzkov, ako zo skoly. myslim,ze na vypnutie a oddych dietatu staci poobedie, alebo kruzok, kde naozaj vypne, chodi rado. Moji obaja tak chodia na lezecky - tam to nie je o sutazeni, o drile, o tom, kto je lepsi, nemusia sa na to pripravovat. Ked ich tam niekedy nechcem pustit, tak to beru ako trest 😀

nicoletta98
13. mar 2025

Áno.
Na strednej som posledné dva roky musela ostať doma aspoň raz za 2 týždne 🤣 nič zle sa so mnou nestalo, zmaturovala som na 1-2 a pokračovala na výšku - tam som si to dovoliť už nemohla a uvedomovala si to a ani som nechcela vynechavat..

mmoni89
13. mar 2025

@zuzubb007 no presne ,tomuto absolutne nechápem, že ti niekto povie ze decko ma 4-5kruzkov a potom musí byť doma lebo si nemá chuda kedy oddýchnuť, to sú už aké moresy 😀chápem potom prečo sú tie deti dnes také,,vynaliezave,, Naši majú športový krúžok 2x v týždni plus ešte jeden deň v skole každý niečo a sú úplne v poriadku

lucia13022023
13. mar 2025

@pininka1 nikto nemiesa hrušky s jablkami, to ty si si z toho zobrala len to co si chcela.

mmoni89
13. mar 2025

@nika11103 presne ja normálne teraz len pozerám udivena,som nevedela ze som tak pozadu ,že to teraz sa takto robi🤣

007marianna007
13. mar 2025

Nie

tina1549
13. mar 2025

normálne žasnem tu nad niektorými odpoveďami :D nenechali by ste dieťa bez dôvodu doma lebo ani vy si nemôžete bezdôvodne zobrať voľno :D treba si teda nájsť lepšiu robotu keď si nemôžete len tak spraviť voľno (zobrať dovolenku)
veľa nezmyselných prázdnin? mne je normálne zle

mmoni89
13. mar 2025

@katarinaba ale chudata ,majú toho veľa ty to nechápeš, x krúžkov tak kedy majú oddychovať?😳😀tiež nerozumiem

no1990
13. mar 2025

@nika11103 presne od takých učiteliek ako si ty… každý človek je iný, ma iné predispozície, potreby. Mám vysokocitlivu dcéru, ktorej minimálne ten hluk a ruch robí zle. Uvedom si, že škola je len miesto, kde ľudia odkladajú deti kým musia pracovať. Nic viac. Tu už davno nejde o nejaké pseudovzdelanie. Štát nás povinnou školskou dochádzkou núti deti zapisovať do skol, živí ohromný moloch inštitucionalizovaného vzdelávania z našich dani a ešte máme byt happy z toho. Je mi ľúto že som dcéru do školy vobec dala. Vtedy možnosti domáceho vzdelávania neboli také ako dnes. Ďalšie deti neplánujem zaradiť do systému vzdelávania vobec.

pininka1
13. mar 2025

@lucia13022023 reagujem na tvoju poslednú vetu, že by to tu niektoré nepredychali, toto by pre dýchal každý, lebo sú to objektívne dôvody, takze ty si ta, co si si z toho zobrala len to svoje. Mňa v škole príšerne sikanovali, dennodenne, ale nikdy ma doma nenechali, pretože v tej dobe, sa nevedelo co je šikana. Aj ja som teplomer namacala do teplej vody, aby som nešla do školy, ale žiaľ, neprešlo to.

michaelam2
13. mar 2025

@nika11103 som myslela, ze tu nenajdem jedinu odpoved kde by bolo, ze nechavaju len tak doma ale ocividne som sa mylila 😂 fakt dnesne deti su uz ako vo vaticke. Je to cca 15 rokov co som prec zo strednej a fakt si nepamatam, ze by niekto ostal doma len tak lebo si chudatko musel oddychnut 🙈 ale mozno preto dnes neovladaju ani pravopis…lebo doma oddychuju

lenka.25
13. mar 2025

So staršou dcérou sme mali dohodu , že keď naozaj nebude chcieť ísť do školy, už z akéhokoľvek dôvodu , má na to "nárok 1 deň za pol rok . Využila to raz .

kulumulu123
13. mar 2025

@pininka1 u nás je jedno ci pusu alebo nepíšu písomku každú jednu písomku si musí každý napísať inak ju má za 5... Decká si dopisu písomky keď prídu do školy napr po chorobe. Osobne tento prístup uznávam tým pádom nikto nevymysla dôvody prečo neísť do školy kvôli písomke... Bud ju píšu s ostatnými v triede alebo niektorý deň po skole a to sa väčšinou nikomu nechce 🫣

evka52
13. mar 2025

Keď som chodila na ZŠ, bola som jednotkárka, nie príliš často chorá, do školy som chodila rada. V odbobí začínajúcej puberty som však začala mať citlivejšie obdobie, miestami naozaj ťažké psychické stavy a často som bola kvôli tomu unavená. Keď som úplne unavená so slzami v očiach išla von z dverí, mamka ma zastavila, nech sa zložím a ostanem doma. Oddýchla som si, predýchala veci. Stalo sa to však len párkrát, max raz za polrok. A veru pamätám sa na to, ako veľmi mi to vtedy pomohlo.. keď budem vidieť podobný stab u môjho inak šikovného a usilovného dieťaťa, dovolím mu zostať doma.

tina1549
13. mar 2025

@lenka.25 konečne rozumná matka, potom sú deti aspoň úprimné keď maj chápavú matku a nemusia si vymýšľať a máčať teplomer do čaju... však to je trauma z detstva ktorú prenášajú na svoje deti

biba_18
13. mar 2025

@pininka1 veď v poriadku. ty by si nenechala - ja by som nechala 🙂

katica06
13. mar 2025

Nie, veď škola nie je holubník. A keď rodič prihlásil dieťa na 5 krúžkov, ako tu niektoré píšete, tak preba vypustiť niektoré krúžky nie školu

3petka
13. mar 2025

určite nie. Pracujem síce z domu ale mám ešte 2 ročného doma, teda by som už úplne nič neurobila a dobiehať potom to učivo je na hlavu. Ak tak ho vyzdvihnem hneď po vyučovaní ak si chce oddýchnuť.

masinka
13. mar 2025

Nenachavam. U nas kvoli takymto spekulantom co potrebovali oddychovat alebo boli chori pocas pisomiek to tak sprisnili, ze teraz idu decka do skoly radsej aj chore, len aby pisomku nezmeskali, inac im hned pisu 5 a nemozu si to len tak dopisat na dalsej hodine, ale vsetky co za polrok zmeskali dopisuju v jeden tyzden v juni.

pininka1
13. mar 2025

@kulumulu123 áno súhlasím, u mladšieho syna nič nedopisuju a sa čudujú že väčšina nepríde. Starší syn chodí na výberový gympel, kde je dosť problém sa dostať, tak ak to dieťa nechce chodiť so školy, načo ho dávajú na takú školu. To nie je, že chyba raz za čas, ale väčšina má predĺžený víkend každý mesiac aj viackrát.

lenka.25
13. mar 2025

@tina154 ja to beriem tak, že aj ja potrebujem sem -tam ostať doma, lebo jednoducho potrebujem voľno . Tak ja si zoberiem dovolenku a to decko má akú možnosť ? Buď ma oklame ....alebo ma oklame , iná možnosť nie je

candii
13. mar 2025

Nie. Prečo by som to robila? Je to ich povinnosť , v škole sa nie len vzdelavaju ale aj učia povinnostiam. Tiež z roboty neostavam doma len tak, oddýchnuť si od hluku.

oblecenie99
13. mar 2025

Ehm, ja ani škôlkara. Minule mi kamoška učiteľka hovorila, že sa to už tak zneužíva, najmä aj s tými dovolenkami a pobytmi cez školský rok, že to idú na ich škole brutálne sprísniť, a zlíznu si to všetci.

tina1549
13. mar 2025

@lenka.25 presne ja to mám tiež tak, tiež si beriem v práci voľno keď ho potrebujem alebo sa psychicky fakt cítim, že to nedávam a je toho na mňa veľa a určite by som nechcela aby mi dieťa klamalo a už určite nie v tomto. Nech povie dôvod prečo chce zostať doma porozprávame sa o tom a to voľno mu umožním... umožňujem ho sebe prečo by som to dieťaťu zakázala

zuzubb007
13. mar 2025

Mňa by zaujímalo, teda tie mamičky čo nechávajú deti doma oddýchnuť ako oddychujú ich deti? Mobil, telka, počítač???, tak isto tieto dovolenky počas školského roka robia si ľudia z toho holubnik, maju ísť na dovolenku, keď sú prázdniny je ich na carach počas roka

deedol
13. mar 2025

este taka situacia nenastala, kedze syn je len prvak, ale asi by som zhodnotila vzdy konkretnu situaciu. pises, ze "bez dovodu", ale zaroven pises, ze aby si oddychli od hluku atd., cize nejaky "dovod" tam je. mozeme diskutovat o tom, ci "dostatocny" alebo nie. ja by som napr. syna asi nenechala doma, keby sa mu len "nechcelo", ale keby som videla, ze je napr. velmi unaveny, pripadne by som mala pocit, ze nieco nanho lezie, tak by som zvazovala. ja som szco, cize som flexibilna, a tiez niekedy pracujem menej a niekedy viac (mam napr. blby den, zle som spala, chcem ist cvicit alebo plavat, pripadne sa prejst...) cize u mna ten argument, ze do prace sa musi kazdy den a hotovo, neplati. bola by som rada, keby v buducnosti nas svet vyzeral trocha flexibilnejsie ako teraz, aby mali aj ini ludia taku moznost ako ja (napr. aby bol beznejsi kratsi pracovny cas, pripadne stvordnovy pracovny tyzden a pod.).

dkethe
13. mar 2025

Bezdovodne ze len lehnit doma? Nie. Ak mame napr navstevu dr (nejaka preventivka, ockovanie) do skoly nejdu ak sa da a urobime si pekny den - vylet, restika, muzeum, nieco fajnove edukativne - a len s 1kusom dietata ☺️ tak to je lepsie jak vianoce 😂 Alebo z dovodu cestovanie -predlzeny vikend.

lucienkahaj
13. mar 2025

Áno, a nie je ani jednotkar, bud sa doma vyvaĺujeme alebo sa zobereme a ideme na výlet 😅 náš čas je to najcennejšie čo máme

hederamonstera
13. mar 2025

@mmoni89 to sa spytaj tych rodicov nie mna, aj ked taki premotivovani rodicia nedovolia urcite volno v skole