icon

Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?

13. mar 2025

Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..

biba_18
13. mar 2025

@lienka.7 takže ty tvrdíš že ak ty nemáš problémy nemá ich nikto? alebo migrény? krče z intolerancie? že nie? dobre…

tiezjedna
13. mar 2025

nechali sme asi dva či tri razy, a to preto, lebo prišiel pradedo, ktorého často nevidia, a keby boli v škole, minuli by sa. Pre nás sú tieto väzby dôležité rovnako ako škola👍

mamaaja82
13. mar 2025

Nemas ani najmensi dovod si tak pripadat,nie sme stroje,sme ludia.

mariska1989
13. mar 2025

@fairyy to ale nebolo na autorku a ze nechava dieťa doma . Ale to ako to v škole teraz je . Áno cigarety sa dali kúpiť povedali že rodičia ich poslali . Kade jaké hovadiny robili . Ale nie tak vo veľkom ako teraz . Oco vravel ako to bolo v školách ale nie také veci ako teraz . A keď som ja chodila tak tiež toho nebolo ako to je v dnešnej dobe. Ale to je už mimo tému

aurora33
13. mar 2025

@biba_18 to fakt? Únava z hluku? To dievca ani nebude pracovať, lebo bude unavene z hluku? Hluk je všade, bohuzial.

aurora33
13. mar 2025

@biba_18 ináč ty to prežívaš nejako moc. Tiež bývaš unavená z hluku? 😃 a naozaj, veľa veľa deti/ ľudí to zneužíva. Tiež si pamätám spolužiačky, ktoré mali menzes každú telesnu 😃😃

aurora33
13. mar 2025

@lienka.7 mna fakt dostala hlavne tá veta, že ,,aj moja matka pri mne stala” 😃😂
Jasne, že keď je dietatu fakt zle, tak ostane doma, ale to si poznám, kedy niečo skúšajú a kedy to je naozaj. Ale toto 😃😃😃 a hej tiež poznám kopec rodín, ktoré idú na dovolenku v maji/ júni, keď su lacnejšie Ved hej mame jednotkárov doma 😃😃 no čo už, aj na takých svieti slnko

zuzana76
13. mar 2025

nie, moj byva casto chory, takze ked nie je, tak ihned do skoly

autor
13. mar 2025

@aurora33 hluk vrieskajucich, dupajucich, kriciacich pubertalnych spoluziakov je vsade? Kde to zijes? 🙉😁

saxana000
13. mar 2025

Nie.iba ak ma na to zdravotny dovod.

autor
13. mar 2025

@aurora33 lebo niektora matka posle dieta do skoly aj cez mrtvoly. Musis a hotovo. Neviem, aky vztah potom spolu maju.. pri mne mamina stala, preto mame kamaratsky vztah dodnes a s dcerou som na tom podobne.akurat, ze doteraz nemala problem s hlukom v skole, len asi chalani pubertaci vyvadzaju ako opice(aj na rodicku uz boli na hluk staznosti).

autor
13. mar 2025

@aurora33 ja napr hluk v kancelarii nemam🙂

autor
13. mar 2025

@zuzana76 tak to je ine. Ona ma 0vymeskanych hodin a v edupage same 1. 🙂

biba_18
13. mar 2025

@aurora33 áno, introverti bývajú unavení z hluku extrovertov…

baskustek
13. mar 2025

Omg, toto ofukovanie detí, čo z nich raz vyrastie? Ako sa budú vedieť za seba postaviť v živote, ako budú zvládať ťažké životné situácie? Budú všetci na antidepresívach s úzkosťami? Život je krutý a netreba puberťáka opatrovať ako kvetinku len preto, že je v triede hluk. To treba riešiť komplexne, poradiť sa so školským psychológom, nie nechať doma len tak, to problém nerieši. Je pekné, že máte kamarátsky vzťah, ale aj škola má nejaké pravidlá, nie je to holubník.

skeblicka777
13. mar 2025

Ja občas áno, ale nie bezdôvodne, keďže mám veľa dovolenky cez školský rok, občas ( rozumej 2-3x do roka)si dáme predĺžený víkend, buď od piatka alebo do pondelka .

biba_18
13. mar 2025

@aurora33 a neodpovedala si mi na otázku - nie či to niekto zneužíva - ale aký je medzi tým rozdiel?

shee11
13. mar 2025

@baskustek zas názor niekoho, kto o tom absolútne nič nevie 🙈

shee11
13. mar 2025

@aurora33 už si niekedy videla vysoko citlivé introvertné prestimulované dieťa, hodinu večer plakať v úplnom kolapse pre niečo čo sa mu stalo pred pol rokom... pretože proste nezvláda nápor aktuálnych emócií zo školy, zo všetkého? Dieťa, ktoré je tak absolútne demotivovane ísť opäť do toho hlucneho chaotickeho prostredia... nie kvôli tomu, že majú nejakú hlúpu písomku... Ale proste emocionálne vyprahnuté... Či len fyzická choroba sa ráta? Psychická nepohoda je ok? Ich mozog funguje inak, takže nie, autorka to neprežíva moc, to len skôr ty o Tom nič nevieš🙂 prikladám link, https://institut-pro-vysokou-citlivost.cz/vysoc...

aurora33
13. mar 2025

Autorka a to aj cez hodinu jej spolužiaci kričia dupú a škriekaju? To si s nimi učitelia nevedia dať rady?

simoli
13. mar 2025

Uzavrime to už tak že každá matka má právo urobiť pre svoje dieťa to co považuje za najlepsie 😊 každá máme svoj názor a to je v poriadku, každá sa v ttakej situácii zachová tak ako uzná za vhodné...

aurora33
13. mar 2025

@biba_18 ja som introvert, mne to nemusíš vysvetľovať. A áno, aj ja bývam unavená z ľudí, ale to neznamená, že nebudem chodiť do prace.

aurora33
13. mar 2025

@shee11 aha takže vymeskavanie v škole to spraví, ok 😃

shee11
13. mar 2025

@aurora33 a už si počula, že existuje také opatrenie, že dieťa už je v júni doma? Ale niekto to dá aj bez toho, iba s pár dňami . Takže áno, spraví.

autor
13. mar 2025

@shee11 dakujem🙂

aurora33
13. mar 2025

@shee11 nie nepočula som.

autor
13. mar 2025

@aurora33 cez prestavky a cez hodiny u uciteliek, ktore ich nezvladaju..ano, su dost tvrdy oriesok-vela deti s poruchami..

jaond19
13. mar 2025

Nie. Toto nerobím. "Setrim" si taketo domace ospravedlnenia na choroby kvoli ktorym sa vsak k doktorom nechodí resp. ja nechodím. A pocas roka je toho ozaj viac nez dost.

aurora33
13. mar 2025

@shee11 a čo oktober december či apríl? Iné mesiace okrem júna? Či to musia deti vydržať?

aurora33
13. mar 2025

Deti s poruchami? To do akej škôlky dcéra chodí?