icon

Nespravodlivá učiteľka

ela2015
24. mar 2015

Ahojte, viete mi prosím pomôcť. Moje dieťa navštevuje triedu, v ktorej máme nanešťastie celebritné dieťa - z pochopiteľných dôvodov nebudem menovať.
Ja by som to neriešila, ale keď vidíte ako vaše dieťa chodí domov s plačom, že čo všetko je nespravodlivé.... ani nemá chuť ísť do školy. Celebritné dieťa dostáva poznámky, keď nemá úlohu môže si ju dorobiť inokedy, iné deti bác 5, alebo poznámka do žiackej. Celebritné dieťa môže všetko... Je mi toho dieťatka ľúto, nemôže za to, že rodič je známa osobnosť, ani za to,že učiteľky sú z toho paf. Len deti v škole ho začnú pomaly nenávidieť a ani za to nemôže....

Strana
z2
natalym
26. mar 2015

@ela2015 Tak začni. Veď keď to povie x rodičov, snáď sa to pohne.

molka
26. mar 2015

@ela2015 riešime niečo podobné. Nesúhlasím s názorom, že to treba nechať tak, nech si dieťa zvyká na nespravodlivosť, pretože takýmto prístupom sa dieťa naučí len to, že za svoju pravdu nemá bojovať. My to riešime oficiálne so zástupkyňou školy. U nás sa to ťahá už dlhšie a teraz pretiekol pohár trpezlivosti, takže sme sa rozhodli podať oficiálnu sťažnosť na učiteľku. Myslím si, že deťom by sme nemali dávať príklad typu: "ty sa staraj o seba, to druhé dieťa nech si vychovávajú jeho rodičia." Moja dcéra vie, že niekedy je život nefér, ale učím ju, aby urobila všetko, čo v jej silách, aby bojovala za pravdu.

tilly
26. mar 2015

@ela2015 necitala som reakcie, ale bol by problem pre tvoje dieta, aby si to celebritne dieta nevsimalo? resp. spravanie ucky k tomu dietatu? zivot nie je spravodlivy tiez...
ja si teda neviem predstavit, ze mojmu synovi by nieco take vadilo a ze by kvoli tomu plakal, uz vobec nie, treba sa vyrovnat so situaciou ako je a riesit seba, nie inych

moniciak
26. mar 2015

@molka Podľa mňa by sa deti mali učiť najmä sa snažiť s učiteľom dobre vychádzať a brať ho ako autoritu a nie s ním bojovať 🙂

peneloppe
26. mar 2015

V skolach to vzdy tak bolo a vzdy to tak aj bude. Nic s tym nenarobime.
Keby sa vyslovene ublizovalo tvojmu dietatu tak chapem ze to chces riesit, ako matka tiez by som s tym chcela nieco robit. Ale toto sa vlastne vas vobec netyka.
A co je to spravodlivost? Je to subjektivne co kto povazuje za spravodlive. Zivot nie je spravodlivy a v praci to pokracuje dalej. Nie vsetci zamestnanci maju rovnake vyhody, niekoho ma sef radsej, niekoho nie. Je dobre sa na take nieco pomaly pripravit. Taky je zivot bohuzial.

karolina04
26. mar 2015

,,,,,je dobre ze budete vsetci sudrzni,,,,,ale po pravde myslim ze sa to poriesi len na oko,,,,

tilly
26. mar 2015

@moniciak a rodicia tiez... (mali by sa ucit respektovat ucku a nie s nou bojovat)

molka
26. mar 2015

@moniciak s tým súhlasím, ale nepoznáš naše okolnosti. Každý sa vždy postaví na stranu učiteľa a dieťa berú ako niekoho, kto určite preháňa. Volali sme s triednou, ona si medzitým všetko pozisťovala a postavila sa na našu stranu. Vlastne ona nás povzbudila k tomu, aby sme to riešili oficiálne. Vraj sa všetci na túto učiteľku sťažujú, ale nikto to nerieši oficiálnou cestou a potom sa to nikdy nevyrieši. Aj učiteľ je len človek, aj on môže mať niekoho v triede, kto mu nie je sympatický...to je pochopiteľné, ale musí sa so svojimi pocitmi vedieť vyrovnať a neprenášať ich na žiaka. Dlho sme to tolerovali, snažili sa prehliadať, doma sme učiteľku ospravedlňovali, ale tentokrát nám došla trpezlivosť. Stále si stojím za názorom, že nemáme deti učiť rezignácii - "ani sa nesnaž, aj tak si nepomôžeš." Možno si naozaj nepomôže, ale aspoň bude mať dobrý pocit, že urobil všetko, čo je v jeho silách.

jazminn
26. mar 2015

Moja dcéra má v triede zas spolužiačku, ktorej mama učí na druhom stupni. Zďaleka nie je taká dobrá žiačka, ako dostáva známky...a všetko sa jej prepáči...a na písomku z vlastivedy jej mama učiteľka urobila ťahák... Moja ani nevedela, že také niečo existuje...

ela2015
autor
26. mar 2015

@tilly ešte spolu aj sedia.... ☹

ela2015
autor
26. mar 2015

@molka konečne niekto, kto vie o čom píšem. Ďakujem za pomoc. 🙂

ela2015
autor
28. mar 2015

@tilly my máme super učko, nikto s ňou nebojuje.

saska112
21. apr 2015

@bonaqa2013 to bolo pekne sproste od tej ucitelky voci tvojmu manzelovi 😒

zunamoon
7. okt 2015

stretli ste sa niekto s fenomenom privilegovanych ucitelskych deti? akurat s tym momentalne mame problem na subore, kde veduce ale totalne uprednostnuju deti z ucitelskeho prostredia, z ktoreho sami pochadzaju, vratane vlastnych + sponzorske dieta...subor vznikal aj kvoli tomu, ze v starom subore fungovali velmi podobne praktiky aj ked nie priamo suvisiace s ucitelskymi detmi. Vela sa slubovalo, ze sa to nebude opakovat a po dvoch rokoch bohuzial musim konstatovat, ze sa tento proces zvyhodnovania, resp. kastovania zopakoval. Veduce moje pripomienky bagatelizuju, s odkazmi ako neries; ostatne deti nemaju perspektivu, neintonuju, ja si to musim vychovat (svoju vlastnu dceru 🙂 ) aby som nemala hanbu, koho pustim na podium a podobne. Som rozhodnuta ist za riaditelom ZUŠky, len ci daco poriesim, netusim.

Strana
z2