Škôlkar je naviazaný na svoje pani učiteľky

gombicka02
7. máj 2021

Máme doma predškoláka. Šikovný, bystrí chalan. V škôlke vyniká v matematických a logických úlohách. Od septembra nastupuje do školy ale máme ním problém - keď prídeme do škôlky a nie sú tam jeho pani učiteľky odmieta tam ostať (tak je na nich na viazaný), až prosí a ticho plače aby mohol ísť domov. Začínam sa obávať, či je aj emočne zrelý do školy. Má niekto s tým skúsenosti, ako by som mu ako rodič mohla pomôcť?
Ďakujem

3009
7. máj 2021

@gombicka02 smer detský psycholog.

gombicka02
autor
7. máj 2021

@3009 práve tomu som sa chcela vyhnúť

3009
7. máj 2021

@gombicka02 a kto ti to lepšie odhadne? Nejaká mamička na MK alebo psychológ?

pribinak
7. máj 2021

@gombicka02 a prečo? Veď na 1x tam mizes ísť len ty, porozprávať sa.
Nemusíš ísť ani po výmenný lístok k pediatricke. V CPPaP máš psychológa zdarma a nepotrebuješ ani ten lístok

gombicka02
autor
7. máj 2021

@pribinak...chcela som sa len poradiť s inými mamičkami a počuť ich názory / skúsenosti na to... Ešte pred návštevou psychológa

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annadan
7. máj 2021

@viktorka48 hmmm pekne ste to poriešili. ako podľa mňa je to normálny jav, že sa takto naviaže, ale nemyslím, si, že by mu s inou pani učiteľkou bolo zle, chce to len čas a vysvetľovanie, že sa nemá čoho báť

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
7. máj 2021

@gombicka02 co urobis, ked tam nechce zostat? Zoberies ho domov? Ak ano, robis chybu. Praveze by som ho este prihlasila na nejake kruzky, aby bol v styku s viacerymi dospelymi, ak mas moznost aj v ramci rodiny, nechat ho u babky a pod.

littlebubble
7. máj 2021

Ja ako dieťa som mala rada tiež len niektoré účiteľky.Neplakala som nikdy, ale necítila som sa príjemne ak bola iná pani učiteľka, iný kolektív, iná trieda, škôlka.

Všeobecne nemám rada takéto zmeny ani dnes a vždy mi trvalo tak 2 mesiace kým som si zvykla na nový školský rok, školu, bývanie, prácu.

Bol to pre mňa stres a treba sa to naučiť zvládať bez plaču a jednoducho sa s tým stotožniť a vydržať.Nebrať ho domov pretože v živote zažije ešte veľa situácií kde nastane zmena a treba ju vedieť akceptovať.

Skús sa s dieťaťom o tom porozprávať až tak riešiť psychológa

gombicka02
autor
7. máj 2021

Tak v prvom rade nemá rád nové veci (absolútne žiadne - dokonca, keď ho vezmem do cukrárne, vyberie si vždy ten istý koláč alebo kúpa nového oblečenia - starého sa nechce vzdať ani zanič). Inak, ako 1,5 ročný nastúpil do jasličiek. Nechcel spávať na ich detských postieľkach, tak ho pestúnky ukladali na pohovku (spal tam až do 3r. kým nedochodil jasle. Nevedeli ho presvedčiť na postieľku). V škôlke, keď trucuje tak po 10 minútovom prehovaraní do tej triedy vojde (ešte som neustúpila, žeby si vzal voľno - aj keď mi ho je niekedy ľúto a poviem si, že som otrasná matka!). Ak by to robil 3ročný chalan, tak si poviem ok, je to ešte drobec... Ale môj má 6r. A to ma znepokojuje.

elizabet173
7. máj 2021

@gombicka02 navstiv psychologa, urobis dobre, nevahaj

pribinak
7. máj 2021

@gombicka02 toto nie je, že si otrasná matka, toto sú jasne dane hranice a podľa mna je to veľmi správne

Myslím, že návštevou psychológa naozaj nič nepokazis

luccija
7. máj 2021

@viktorka48 to robia skoro všetky deti😊sestra robí v škôlke deti ju bežne volajú, chcú jej niečo kúpiť a pod...

luccija
7. máj 2021

@gombicka02 je taký....moja dcéra bolo podobná vo veľa veciach čo píšeš.Deti hľadajú v učiteľke istotu namiesto mamy...k psychológovi určite chod, lebo môže zle znášať prechod zo škôlky do školy.A nehovor mu napr nemôžeš plakať, už si veľký, nehanbíš sa a pod...je uzkostny a robí si veľké väzby.Skoda, že išiel tak skoro do jasiel možno na to nebol pripravený, ale to je jedno teraz treba dobre zvládnuť prechod do školy.A neboj sa veľa prvákov druhákov ešte plače za všetko....už musíš s ním ako školákom jednať zmeniť prístup, skúsiť s ním riešiť úlohy malé.Tak je citlivý to nie je na škodu, ale treba to korigovať😉

gombicka02
autor
7. máj 2021

Ďakujem baby... Takže psychológovi sa nevyhnem. Ale aspoň viem, že sa to u detí stáva.

zuank
7. máj 2021

@gombicka02 vobec nevahaj...psycholog je pomoc nie diagnoza...pochopit co sa s dietatom deje ukludni aj teba a hlavne jeho...mozno je ze nadpriemerne inteligentny a citlivy zaroven a v tom ti ona vie poradit...