icon

Netestovani rodiča a dieťa v domácej výučbe - aký je prístup školy?

dadula83
21. apr 2021

Ahojte, je tu niekto, kto nechodí na testy a ma dieťa na prvom stupni doma? Ak áno, ako s vami spolupracuje škola a triedna učiteľka? Akým spôsobom sú Vám zasielané úlohy? Robia Vám problémy, či nie? Vopred ďakujem za odpovede a poprosila by som zástancov testovania, aby sa zdržali nevhodných pripomienok. Ďakujem

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sofi2510
21. apr 2021

@viktorka48 nie som zastanca testovanie, ale testuje sa aj v inych krajinach a nielen na sk. My zijeme v it a tu sa deti v skole testuju 2x do tyzdna samotestami a rovnako je to aj v at

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
makova333
21. apr 2021

@sofi2510 aj v AT sa testuje v skole deti

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
dzina007
21. apr 2021

@sofi2510 len ono tstovanie dvakrat tyzdenne samotestami u ziakov ma aspon nejaku logiku...

Toto u nas logiku nema. Staci jeden rodic bud otestovany, alebo ockovany alebo moze mat vynimku. A je nepodstatne ze druhy rodic moze byt nakazeny a tym padom dieta tiez. V takomto principe to testovanie fakt zmysel nema.
Do prace kazdy 14 dni, do skoly kazdych 7 ale do kostola netreba nic.. na tomto vidiet ze pri testovani nejde o zdravie...

jezkomanka
21. apr 2021

Zijem v Irsku a som rada ze tu sa rutinne netestuje (osobne sme nikto z rodiny este neboli na covid teste) Deti su naspat v skole zakladna skola od 1.3. - ziadne testy, ziadne masky! Tu deti masky nenosia, az na strednej skole od 12.rokov. Je mi luto rodiny na slovensku co musia chodit co tyzden na test, aby mohli vobec ist do prace. Vonku sa tiez masky nenosia.

midka
21. apr 2021

@dadula83 ako jej pisete ospravedlnenie?,, u nas v takomto pripade, ked su uz skoly otvorene, skola akceptuje len 5 dni od rodica,,, dalsie dni uz musis bud od lekara,,,,,

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
poopsie
21. apr 2021

@sante81 nemám už k tomu žiadne info, každý sa má zapojiť pred svojou školou, len viem že niečo také prebieha... Moje dieťa do školy nechodí, ináč by som bola prvá pred bránou

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
poopsie
21. apr 2021

@viktorka48 veru mohli ale aspoň vidno komu na čom záleží...na deťoch nikomu

makova333
21. apr 2021

@viktorka48 takto, ag test jedneho rodica je uplne nezmyselny, lebo rodic moze byt aj nakazeny a ag test to nezachyti, kym druhy rodic moze byt nakazeny a priznakovy (nic mu neprikazuje ked ma teplotu a kasel dat si spravit PCR test a dokonca ani ten antigenovy ak ho nepotreuje do prace) a dieta tychto rodicov (ci uz negativne alebo pozitivne na covid19) moze ist v pohode do skoly. Testovat sa maju deti a nie rodicia (ak teda sa netestuju v praci) a to kloktacimi testami 2x tyzdenne, aby to malo nejaky zmysel. Ale, a toto je podstatne, test vyzaduju aj zamestnavatelia nielen skoly na zaklade zakona plus vyhlasky. Ja nie som proti testovaniu, ale som za zmysluplne testovanie, za dodrziavanie nariadeni (aj ked si myslim o niektorych svoje, ale pokial maju oporu v zakone ok, spocitam pri volbach 😀 ), za rozumne hospodarenie s danami, ktore som odviedla tomuto statu. A k otazke: V AT sa testuje kloktacimi testami.
@midka Vprípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie aztohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, takškola eviduje neprítomnosť žiakapodľa týchto podmienok:1.ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonnýmzástupcom riadne nahlásená zdôvodu netestovania zákonného zástupcužiaka azároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí vpriebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky ariaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR shlásením ojej zanedbávaní,2.ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní arodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byťkomisionálne preskúšaný zučiva daného ročníka,3.zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

leskovael
21. apr 2021

Moj syn chodi do školy teraz 2hy týždeň, už som potrebovala aby išiel, pretože aj 2-3hodiny online bol už problém, doma bol od novembra, aj ked jemu sa doma páčilo, už som citila že je potrebné aby išiel do školy... Kym bol doma pripajal sa online a teraz od 19.to zrušili, viem že to funguje tak, že si má rodič pýtať učivo a úlohy a žiak sa už nepripaja, tr.učiteľka zasiela na edupage každý deň čo prebrali + dú.

A ja aspoň dúfam ze deťom zrušia čoskoro rúška, rodič je povinný sa chodiť sparat v nose každých 7dni, aby dieťa mohlo nastúpiť do školy a ešte aj decka musia mať ruška cele dni 😡 nema to žiadny zmysel, cez prestávky papaju dávajú ich dolu, na o edy chodia takisto dolu... Tak by im mohli dopriať aspoň normálne dýchať!

dadula83
autor
21. apr 2021

@midka nepíšem žiadne ospravedlnenie... Škola je o tom informovaná.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
lamar11
Autor odpoveď zmazal
lamar11
21. apr 2021

@poopsie kde sa môžem pridať do tej skupiny prosím ta? Dakujem

makova333
21. apr 2021

@viktorka48 postuduj tie zakony...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
makova333
21. apr 2021

@viktorka48 no pozri uz to ide na Medzinarodny trestny sud do Haagu, tak si staci pockat na vysledok.

ciernysokol
21. apr 2021

@viktorka48 k tomu prvemu, ano,matovic posadnuty testovanim je, to je jasne.
K tomu druhemu, ze testuj sa kolko chces, ale nevyzaduj od inych, tiez mozem tvrdit, kto nechce, n3ch sa netestuje, ale nech neohrozuje ostatnych a sedi doma. Tiez mozu tvrdit ockovani, aby ich ini neohrozovali atd.... Pri tejto pandemii sa tazko definuje, kde koncia prava jednych a zaroven zacinaju prava druhych. Kazdy sa bije len za to svoje.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
ciernysokol
21. apr 2021

@viktorka48 tak jasne, je to tazka situacia, tie testy urcite nie su 100 percent, ale vsetci, co poznam, ze boli chori, boli otestovany antigenovym. Daco to predsa len zachyti. Ja nie som testovaci nadsenec, ale pred navstevou starsich rodinnych prislusnikov sa chodim testovat dobrovolne.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
poopsie
21. apr 2021

@viktorka48 Keď Flegr robil paniku bol hrdina, teraz keď tvrdí, že ušiel z laboratória, ignorácia... 🤔Aký to bol odborník úžasní a je na plnej čiare ignorovaní, narovinu vraví, že AG testy sú len biznis

viktorka48
Odpoveď bola odstránená