icon

Neúčasť na zápise do 1. ročníka

ava1986
3. apr 2025

Zdravím maminky. Chcem sa opýtať, či ste už niektorá riešila, čo v prípade, že sa nemôžeme osobne dostaviť na zápis do 1.ročníka. Dcérka mi ochorela a s horúčkami tam predsa nepôjde. Budem písať riaditeľom, ale snád existujú aj nejaké náhradné termíny však? Veď škôlkari sú často chorí a nemôžeme byť jediní v takej situácii, že ju kvôli tomu nevezmú do školy… Stresujem už 🙈. Vďaka za každú skúsenosť.

kleopatra114
3. apr 2025

Nestresuj a dohodni sa s riaditeľom na inom termíne. Nič výnimočne, animy sme neboli v riadnom termíne na zápise.

hederamonstera
3. apr 2025

Do skoly musi ist, neboj sa, stat si nenecha utiect ovecku ;) (sarkazmus na tu povinnost zo zakona). Normalne das info, daju druhy termin pre pripady ako vy

parvinka0001
4. apr 2025

Moji na zápis neboli. Odniesli sme len my rodičia prihlášky

slavomira236
4. apr 2025

Odnes prohlasku do skoly chod sama bude tam treba povypjsovat vselijake tlaciv a. Ak bude treba dohodni nahradny termin kedy prides sj s dietatom.

zuzinka888
4. apr 2025

@parvinka0001 do prveho rocnika ste neboli na zapis?! To sa mi nezda🤔🤔

pininka1
4. apr 2025

@zuzinka888 aj mojej kolegyni ochorel tak syn a tiež odniesli len prihlášku a nemusel prísť.

parvinka0001
4. apr 2025

@zuzinka888 nie chlapci neboli. Netrebalo ich tam . Boli sme teraz 1.aprila
Manžel volal riaditeľke tak že nemusia

miniminka
4. apr 2025

@zuzinka888 my sme tiež s dcérou neboli, ale to akurát korona začala tak sa zápis vlastne nekonal

hatsepset
6. apr 2025

Zapísať dieťa môžeš a musíš do konca apríla. Preložiť, alebo zmeniť školu môžeš do polky septembra. Ja som tak zapisovala staršieho a idem aj mladšieho. Každá škola to dá možnosť individuálne zapísať dieťa....akurát bez tých ceremónii uvitacich

malary
7. apr 2025

Nemusí ísť. Mám to od riaditeľa.

ava1986
autor
7. apr 2025

@ava1986 Ďakujem všetkým za odpovede. Dnes ráno som dostala od riaditeľov správy, jedna škola má náhradný termín zápisu o 2 týždne a na druhú, keďže som prihlášku podala fyzicky, už prísť osobne s dieťaťom netreba.

sellycka13
9. apr 2025

@parvinka0001 dobrý deň a prosím ako sa riešilo to,že oni potrebujú deti skúšať? Ja osobne s tým, že každá štátna škola deti skúša nesúhlasím, za mňa katastrofa, že to vôbec vymysleli. Zaťažuje to aj ich aj deti aj rodičov.

parvinka0001
9. apr 2025

@sellycka13 nijako . Zavolali sme do školy či treba aby deti prišli .niekde na školách je rovno napísaná účasť nutná u nás nie aj po iných školách bolo že netreba .takže je to na škole . Ja toto preskúšanie aj tak by som brala asi nijako lebo niektorí mám pocit to už dosť preháňajú ako keby šlo na strednú alebo vysokú . Keď bol covid zrazu deti netrebalo skúšať ? Čo pomôže tej učiteľke čo vidí to dieťa 5min .nie všetky deti sú komunikatívne od prvej minúty .deti sú rôzne takže aj to preskúšanie nemusí vyjsť na jednicky .čo ak by sa neozvalo vôbec ?. Áno keby trebalo vzala by som aj ja svojich .

Potom nech idú deti aj na preskúšanie keď idú do škôlky či sa vedia zobliect ,najesť ,ukázať že im treba ísť na wc .zamna toto nie pri malých deťoch .

parvinka0001
9. apr 2025

@sellycka13 bola tu už jedna takáto debata o tomto no jedna normálne nechápala ako je to možné že dieta nejde ako keby to bolo niečo hrozne .ja nevidím natom nič zvláštne .
Ja keď som tiež nastupovala do práce tiež som neukazovala že či to viem či nie .