Nevhodné správanie učiteľa: Ako proti nemu zakročiť?
Ahojte, poprosím o radu tých, čo majú reálne skúsenosti.
Náš druhácky učiteľ na ZŠ sa podľa rečí niektorých detí správa nevhodne. Dosť často na nich kričí, reaguje podráždene, vyhráža sa pätkami, poznamkami. Vôbec sa ich nesnaží pozitívne motivovať k učeniu. Deti sú znechutené, vystresované... Kamery v triede nie sú, takže je to tvrdenie proti tvrdeniu. Ako sa dá proti nemu zakrocit?
@dada4 prečítaj si môju diskusnu otázku zúfalstvo z poznámok ...áno poznám aj ja učiteľov a učiteľov ... Niektorých by trebalo naklonovat za ich úžasný pedagogický prístup iné poslať vykladať tovar do Tesca
@margaretka no a? Ved si len overuje priebezne vedomosti. Budu mat kopu známok a majú príležitosť zabojovať o známku. Ak dostane tri gule z veľkých testov na šancu nazbierať dobre známky počas celého roka. 5minutovky nie sú preto, aby deptala žiakov a dávala gule ale aby si priebezne monitorovala vedomosti. Aj žiaci nabehnú na systém že sa im neoplatí flákať a majú sa pripravovať pravidelne. Stvrtaci sú akože maličké deticky? Sak to sú už pomaly pubertaci a nabehli normalne ako všetky školy. Ci mali ešte hrať piskvorky celý september?
Nestresuj. Je to jej štýl, nemusí byt zlý.
@lonely66 Áno, máš pravdu. Určite niektoré deti by pred 40 rokmi boli v osobitnej škole. Aj môj syn má v triede takého chlapca, z ktorého sú všetky učiteľky na prášky a tým pádom zdržiava ostatné deti, lebo stále niečo vyvedie. No systém je taký aký je, možno pre tie deti je to lepšie, len ostatných potom ťahajú dole.
Čo s ním?! Dones mu kavu a ospravedln sa za svojho spratka. By si videla ten rozdiel ako sa tvoj maly anjelik správa v škole. Tam sa vybujačí a domov pride kludný, s fňukotom aky je ten ucitel zruda. Toto mnohe z vas nevedia a nechcú priznat.
Autorka, pekne sa tu do teba pustili a to som prečítala len jednu stranu… Ja ti rozumiem, celý 1.stupeň riešime to isté. Naša milá pani “učiteľka” si myslí, že sa zem krúti podľa nej a nielen zem, ale aj celý vesmír musí byť jej podriadený. Deti v triede sú zdeptané krikom a vyhrážkami, pravidelne navštevujú školskú psychologičku, sú totálne demotivované, nechcú chodiť do školy. Psychologička je pravidelne v triede na hodinách, keď je prítomná, všetko je Ok. Rodičia su pravidelne v riaditeľni, ona všetko popiera, prekrúca pravdu, tvrdí, že deti klamú, pritom nezávisle od seba hovoria to isté. Na hodinách ich presvieča, že ona kričí pre ich dobro, inokedy že ona nekričí, iba nahlas rozpráva. Vyhrážky, že keď niečo zabudnú, pôjdu do riaditeľne, prípadne že to povie do školského rozhlasu aby to každý počul. V priebehu dvoch rokov odišlo z triedy 5 detí. Na rodičovskom združení nemá problém rodičov nazvať “sťažovateľmi”. A mohla by som pokračovať. Riaditeľ stále len skonštatuje, že z času na čas sa nájdu rodičia a deti, ktorým jej štýl učenia nevyhovuje, ale ona je na škole už viac ako 20 rokov a vraj má dobré výsledky. Nič sa nerieši, v podstate sú na vine rodičia a deti 🤷♀️.
@evatko mate moj obdiv, vsetci ucitelia, je mi jasne, ze s detmi je to coraz horsie, niekedy bohuzial aj jednotlivec je problemovy, potom je zla atmosfera v celej triede, provokuju sa navzajom, potom su bitky a podobne mame to u syna v triede. Je to otras. Mozno by stacilo teda dat tomu jednemu asistenta, kedze ma ocividne problem nejaky, pretoze teraz trpi aj pani ucitelka, je k nej drzy tiez a aj deti trpia.
Chapem co si napisala a je to nespravodlive a neviem ako by som to riesila. Asi sa to neda vyriesit, pretoze ten ucitel sa nezmeni.
@vikiki29 máme to isté i nás takmer doslova , takže vás plne chápem a riešenie neexistuje len ak zmeniť školu

@simona20201309 tak vidíš naša od 5.9. štvrtákom dáva 5 minútovky , aj 5 aj poznámky každý druhý deň ....kto vie má šťastie má 1 ale slabší majú už aj zopár 3,4 aj 5...lebo také tempo nečakali a 5 minútovky sa nemusia oznamovať vopred ....